EURO 2024: Φυλετικά ουδέτερες τουαλέτες στα γήπεδα για πρώτη φορά στην ιστορία

 allianz_arena_lgbtq

Το EURO 2024 ετοιμάζεται να γίνει το πρώτο μεγάλο ποδοσφαιρικό τουρνουά στα γήπεδα του οποίου θα υπάρχουν φυλετικά ουδέτερες τουαλέτες.

Έτοιμο να περάσει στην ιστορία, κατά κάποιο τρόπο, είναι το EURO 2024. Η σπουδαία διοργάνωση που βρίσκεται όλο και πιο κοντά θα φιλοξενηθεί σε δέκα πόλεις της Γερμανίας και τα γήπεδά τους.

Αυτό που είναι ιδιαίτερο πάντως, είναι πως, όπως έγινε γνωστό από την UEFA, αυτό το EURO θα είναι το πρώτο στο οποίο θα υπάρχουν φυλετικά ουδέτερες τουαλέτες. Τούτο πρακτικά σημαίνει πως οι τουαλέτες των γηπέδων θα χωρίζονται πλέον σε αντρικές, γυναικείες και ουδέτερες προκειμένου να εξυπηρετούνται άτομα της LGBTQ+ τα οποία δεν αυτοκαθορίζονται δυαδικά.

«Θέλουμε να αποτρέψουμε και να καταπολεμήσουμε όλες τις μορφές διακρίσεων και να διασφαλίσουμε ότι προστατεύονται τα δικαιώματα όλων. Το Euro 2024 γιορτάζει τη διαφορετικότητα και την ένταξη, διασφαλίζοντας ότι όλες οι κοινωνικές ομάδες, οι κοινότητες και οι μειονότητες μπορούν να είναι μέρος του.

Μέσα στα γήπεδα θα υπάρχουν τουαλέτες ουδέτερου φύλου, ως μέρος του γεγονότος ότι το Euro 2024 περιλαμβάνει ταυτότητες και εκφράσεις φύλου σε ένα φάσμα που δεν περιορίζεται στη δυαδική έννοια», ανέφερε στην επίσημη ανακοίνωσή της η UEFA.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

ΠΗΓΗ 

Σχόλια

  1. ΩΧ!!!
    ΕΧΕΙ ΝΑ ΓΊΝΕΙ; ;;;;
    ΟΤΙ ΕΙΔΑ ΣΕ ΑΗΔΙΑΣΤΙΚΉ ΓΕΡΜΑΝΙΚΉ ΤΑΙΝΊΑ ΠΑΛΙΆ ΣΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΌ.
    ΠΑΕΙ Ο ΓΙΧΑΝ ΤΟΥΑΛΈΤΑ ΕΡΧΕΤΑΙ ΚΙ Ο ΦΡΙΤΣ,ΜΙΑ ΤΡΎΠΑ ΜΕΤΑΞΥ ΤΩΝ ΔΥΟ ΚΟΣΜΕΊΤΑΙ ΜΕ ΤΗΝ ΜΑΛΑΠΕΡΔΑ ΤΟΥ ΓΙΟΧΑΝ ΠΟΥ ΝΟΙΩΘΕΙ "ΓΙΟΧΑΝΝΑ" ΚΙ Ο ΦΡΙΤΣ ΔΟΚΙΜΑΖΕΙ ΠΑΓΩΤΌ "ΑΛΛΟΙΩΣ" ΚΑΘΟΤΙ ΣΤΑ ΔΙΑΛΑ ΕΧΟΥΝ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΤΑ ΠΑΙΔΊΑ.

    ΜΟΝΟΝ ΟΙ ΦΥΣΙΟΛΟΓΙΚΟΊ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΠΛΕΟΝ ΣΤΗΝ ΤΕΛΕΙΩΜΈΝΗ ΕΥΡΏΠΗ ΠΟΥ ΣΑΠΊΖΕΙ ΤΟΣΟ ΓΡΉΓΟΡΑ ΠΟΥ ΒΡΩΜΆΕΙ ΣΑΝ ΠΤΏΜΑ ΑΤΑΦΟ ΕΔΩ ΚΑΙ ΜΕΡΕΣ.

    ΡΙΤΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Δημοφιλείς αναρτήσεις