Το πρωτόκολλο της NASA για την σωτηρία του πλανήτη!

 Το πρωτόκολλο της NASA για την σωτηρία του πλανήτη!

Η ιδέα ενός αστεροειδούς

που κατευθύνεται πλήρως προς τη Γη είναι από μόνη της ανατριχιαστική. Και ενώ πρόκειται για μια ιστορία που, ευτυχώς, επιφυλάσσεται στη μυθοπλασία μέσα από τον κλασικό «Αρμαγεδδώνα» του 1998, η NASA έχει και στην πραγματικότητα ειδικά πρωτόκολλα για τέτοιες καταστάσεις.

Η αμερικανική διαστημική υπηρεσία, κατά καιρούς, επανεξετάζει τα σχέδια έκτακτης ανάγκης της σε περίπτωση παγκόσμιου χάους.

 «Δεν υπάρχουν γνωστές απειλές για τη Γη, αλλά η ειδικός σε θέματα πλανητικής άμυνας Dr Kelly Fast λέει ότι είναι σημαντικό να βρούμε τους αστεροειδείς πριν μας βρουν», σημειώνει η NASA.

«Γι’ αυτό το Γραφείο Συντονισμού Πλανητικής Άμυνας της NASA κρατά τα μάτια του στον ουρανό».

«Εξάλλου», τονίζει η ίδια, «δεν θέλουμε η ανθρωπότητα να ακολουθήσει τον δρόμο των δεινοσαύρων».

«Λοιπόν, είναι σημαντικό να βρούμε αστεροειδείς προτού μας βρουν σε περίπτωση που χρειαστεί να τους πάρουμε πριν μας πάρουν. Μια πρόσκρουση αστεροειδούς είναι η μόνη φυσική καταστροφή που θα μπορούσε να αποφευχθεί», είπε η Δρ Fast.

Εκτός από την προσπάθεια εντοπισμού και ανατίναξης της απειλής, η NASA θα έστελνε μια επίσημη ειδοποίηση, πρώτα στην κυβέρνηση της χώρας που θα είχε προβλεφθεί ότι επρόκειτο να χτυπήσει ο αστεροειδής και μετά σε ολόκληρο τον κόσμο.

Οι λαοί θα έπρεπε να ενημερωθούν για την επερχόμενη απειλή από τα Ηνωμένα Έθνη αλλά και τις κατά τόπους κυβερνήσεις.

Σύμφωνα με προηγούμενες αναφορές, «εάν η έλευση ενός αστεροειδούς απείχε χρόνια μακριά, τότε η ανθρωπότητα θα προσπαθούσε να τον εκτρέψει και να τον αποτρέψει από το να φτάσει στον πλανήτη μας.

 Αλλά εάν πέφταμε στα 5 χρόνια (ή και λιγότερο) ο αστεροειδής θα έπρεπε να ανατιναχθεί και να καταστραφεί αντί απλά να ανακατευθυνθεί».

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

ΠΗΓΗ 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις