Εγκαταλείπουν οι ΗΠΑ το σιωνιστικό πλοίο που βυθίζεται στο Ισραήλ...?

 

Η κυβέρνηση των ΗΠΑ

έχει διαπιστώσει ότι τουλάχιστον πέντε ισραηλινές μονάδες ασφαλείας διέπραξαν κατάφωρες παραβιάσεις των ανθρωπίνων δικαιωμάτων πριν από τον τελευταίο πόλεμο με τη Χαμάς, αλλά η Ουάσιγκτον δεν σχεδιάζει να επιβάλει κυρώσεις ή να περιορίσει τη στρατιωτική βοήθεια στη Δυτική Ιερουσαλήμ.

Η ανακοίνωση της Δευτέρας σηματοδοτεί την πρώτη φορά που η Ουάσιγκτον εξαπέλυσε τέτοιες κατηγορίες εναντίον των ισραηλινών στρατευμάτων. Όλοι οι ισχυρισμοί προέρχονται από επεισόδια που συνέβησαν πολύ πριν ξεκινήσει ο πόλεμος Ισραήλ-Χαμάς τον περασμένο Οκτώβριο. Τα περισσότερα από τα περιστατικά σημειώθηκαν στη Δυτική Όχθη και κανένα δεν αφορούσε τη Λωρίδα της Γάζας.

Όλες οι ισραηλινές μονάδες παραμένουν επιλέξιμες για αμερικανική βοήθεια, παρά το νόμο που απαγορεύει στις ΗΠΑ να παρέχουν όπλα ή άλλη βοήθεια σε ομάδες που διαπιστώθηκε ότι έχουν διαπράξει παραβιάσεις των ανθρωπίνων δικαιωμάτων. Η κυβέρνηση Μπάιντεν παραμένει σε συμμόρφωση με τον λεγόμενο νόμο Leahy επειδή το Ισραήλ έχει αναλάβει δράση κατά των περισσότερων μονάδων που κατηγορούνται για αδικοπραγία, είπε ο αναπληρωτής εκπρόσωπος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ Βεντάντ Πατέλ σε δημοσιογράφους στην Ουάσιγκτον, χωρίς να προσδιορίσει τις μονάδες ονομαστικά.

«Τέσσερις από αυτές τις μονάδες έχουν αποκαταστήσει αποτελεσματικά αυτές τις παραβιάσεις, κάτι που αναμένουμε από τους εταίρους να κάνουν»,  είπε. Όσον αφορά την πέμπτη μονάδα, ο εκπρόσωπος είπε ότι αξιωματούχοι των ΗΠΑ διαβουλεύονται με τους Ισραηλινούς ομολόγους τους για την αντιμετώπιση των καταχρήσεων.  «Ασχολούμαστε μαζί τους σε μια διαδικασία και θα λάβουμε την τελική απόφαση όταν πρόκειται για αυτήν τη μονάδα όταν ολοκληρωθεί αυτή η διαδικασία».

Το Στέιτ Ντιπάρτμεντ δεν έδωσε πληροφορίες για τις ενέργειες που έλαβε η ισραηλινή κυβέρνηση.

Ερωτηθείς γιατί το υπουργείο περίμενε δέκα ημέρες για να αποκαλύψει τα ευρήματά του κατά του Ισραήλ, ο Patel ανέφερε μια  «συνεχιζόμενη διαδικασία».  Πρόσθεσε,  «Εάν σε οποιοδήποτε σημείο οι προσπάθειες αποκατάστασης ή τέτοια πράγματα διαπιστωθεί ότι δεν συνάδουν με τα πρότυπα που βρίσκουμε, φυσικά θα υπάρξει περιορισμός στην ισχύουσα βοήθεια των ΗΠΑ. Σκοπεύουμε να είμαστε μια διοίκηση που θα ακολουθεί τους νόμους που προβλέπονται».

Οι αναφορές των μέσων ενημέρωσης ανέφεραν ότι οι καταχρήσεις περιλάμβαναν  «εξωδικαστικούς φόνους»  από την ισραηλινή συνοριακή αστυνομία, καθώς και βασανιστήρια και βιασμούς. Μια άλλη υπόθεση αφορούσε έναν ηλικιωμένο Παλαιστίνιο-Αμερικανό που πέθανε αφού τον έδεσαν και τον φίμωσαν σε σημείο ελέγχου της Δυτικής Όχθης. Το τάγμα που εμπλέκεται σε αυτό το περιστατικό, το Netzah Yehuda, δημιουργήθηκε το 1999 για να φιλοξενήσει υπερορθόδοξους Εβραίους και άλλους θρησκευόμενους εθνικιστές στον ισραηλινό στρατό. Μεταφέρθηκε στα Υψίπεδα του Γκολάν από τη Δυτική Όχθη το 2022.

Οι ισραηλινές δυνάμεις έχουν τεθεί υπό αυξημένο διεθνή έλεγχο εν μέσω της τρέχουσας σύγκρουσης στη Γάζα, η οποία έχει αφήσει νεκρούς περισσότερους από 34.000 Παλαιστίνιους, σύμφωνα με τις αρχές της Γάζας. Το Διεθνές Δικαστήριο της Δικαιοσύνης εξέδωσε απόφαση τον Ιανουάριο λέγοντας ότι ήταν  «εύλογο»  ότι οι ισραηλινές δυνάμεις είχαν διαπράξει πράξεις γενοκτονίας στη Γάζα.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

ΠΗΓΗ 

Σχόλια

  1. "Ενα καραβι που βουλιαζει το εγκαταλειπουν πρωτα τα ποντικια, δευτερες οι πουτανες και τελευταιοι οι οπαδοι"
    Ο. Ουαιλντ

    ΛΟΚΙ

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Δημοφιλείς αναρτήσεις