Εκκρεμούν χιλιάδες αιτήσεις υιοθεσίας παιδιών από φυσιολογικά ζευγάρια και η κυβέρνηση θέλει να τα παίρνουν οι ΛΟΑΤΚΙ!
Την στιγμή που εκκρεμούν χιλιάδες αιτήσεις υιοθεσίας παιδιών από φυσιολογικά ζευγάρια
στη βουλη το μονο αγχος που εχουν ειναι για να υιοθετούνται τα παιδιά αυτά από τους ΛΟΑΤΚΙ!Μόνο αυτό το γεγονός είναι η επιτομή του παραλογισμού! Μόνο μέχρι τον Ιούλιο του 2023 ειχαν πραγματοποιηθει 2639 για υιοθεσία και 445 αιτήσεις για αναδοχή (ανάληψη φροντίδας ενός ανηλίκου).
Δηλαδή χιλιάδες οικογένειες φυσιολογικών ζευγαριών που περιμένουν με αγωνία να γίνουν γονείς γιατί δεν μπορούν να το πετύχουν αυτό βιολογικά για διάφορους ιατρικούς λόγους.
Φυσικά, αν προστεθούν και οι αιτήσεις προηγούμενων ετών, το νούμερο των απελπισμένων φυσιολογικών ζευγαριών γίνεται ιδιαίτερα μεγάλο.
Και λέμε απελπισμένων διότι τους τίθενται τόσο αυστηρά εισοδηματικά κριτήρια που κάποιος για να υιοθετήσει ένα παιδί πρέπει να είναι ο… Ροκφέλερ.
Πως είναι δυνατόν λοιπόν να θέλει η κυβέρνηση να δώσει παιδιά σε ΛΟΑΤΚΙ ενώ υπάρχουν ζεύγη π.χ. δημοσίων υπαλλήλων, που μπορούν να του προσφέρουν ένα σταθερό περιβάλλον (χωρίς ιδιαίτερη οικονομική άνεση αλλά με εξασφαλισμένη εργασία και άρα δυνατότητα για την βασική κάλυψη των αναγκών του παιδιού).
Ας ικανοποιηθούν πρώτα τα αιτήματα των ετεροφυλόφιλων ζευγαριών.
Όσο για τα εισοδηματικά κριτήρια, αυτά πρέπει να καταργηθούν. Κανένα παιδί δεν μεγάλωσε άσχημα επειδή οι γονείς του δεν του αγόραζαν τα πάντα.
Μεγάλωσε άσχημα όμως όταν δεν έλαβε αγάπη και ανατροφή σε ένα φυσιολογικό περιβάλλον.
Και εδώ θα πρέπει να αναλάβουν την ευθύνη τους όλοι όσοι υποτίθεται διαφωνούν μέσα στη Νέα Δημοκρατία και να μην παίζουν παιχνίδια, όπως να απέχουν την ημέρα της ψηφοφορίας και να πίνουν τα ουισκάκια τους στο μπαρ της Βουλής, γνωρίζοντας ότι θα ψηφιστεί το νομοσχέδιο από την αντιπολίτευση.
Αν όντως τους πονάει αυτό που συμβαίνει να το αποδείξουν παραιτούμενοι από τις βουλευτικές τους έδρες.
Για να δείξουν κι αυτοί ότι είναι διαθέσιμοι να χάσουν τα προνόμια τους επειδή η κυβέρνηση τους, ψηφίζει αυτό το παράλογο νομοσχέδιο.
Γιατί οι εκ του ασφαλούς διαφωνίες δεν είναι τίποτε παραπάνω από υποκρισίες.
Η σωστή διαφωνία γίνεται όταν υπάρχει τίμημα που πρέπει να πληρώσεις για αυτήν.
Ας κάνουν τον «Ταρζάν» πληρώνοντας το τίμημα και τότε θα έχουν κρατήσει την πολιτική τους αξιοπρέπεια.
Οι βασικές προϋποθέσεις μιας υιοθεσίας για τα φυσιολογικά ζευγάρια είναι:
α) η ηλικία (τουλάχιστον ένας εκ των δύο υποψήφιων θετών γονέων πρέπει να είναι άνω των 30 ετών & κάτω των 60 ετών. Επίσης, ο θετός γονέας χρειάζεται να είναι μεγαλύτερος από τον υιοθετούμενο τουλάχιστον κατά 18 έτη, αλλά όχι πάνω από 50),
β) ποινικό μητρώο (οι θετοί γονείς δεν πρέπει να ‘χουν καταδικαστεί τελεσίδικα ή να εκκρεμεί εις βάρος τους ποινική δίωξη για αδικήματα που επισύρουν έκπτωση από τη γονική μέριμνα -κλαι για τα προβλεπόμενα από την εκάστοτε ισχύουσα νομοθεσία περί ναρκωτικών και περί εμπορίας ανθρώπων και οργάνων),
γ) οικονομική κατάσταση (να υπάρχει η δυνατότητα κάλυψης βασικών εξόδων διατροφής, μόρφωσης και ιατρικής περίθαλψης του παιδιού),
δ) υγεία (να έχουν οι θετοί γονείς έχουν καλή ψυχική, διανοητική και σωματική υγεία -να μην πάσχουν από χρόνια μεταδοτικά νοσήματα),
στ) συναίνεση (να συμφωνεί το ζευγάρι ως προς την πράξη υιοθεσίας. Η δυνατότητα δίνεται και σε άνδρα ή γυναίκα που είναι άγαμος/άγαμη. Είναι απαραίτητη η συναίνεση του προς υιοθεσία ανήλικου παιδιού, αν αυτό έχει συμπληρώσει το 12ο έτος της ηλικίας του).
Η διαδικασία ξεκινά με τους υποψήφιους θετούς γονείς να απευθύνονται στα ιδρύματα της χώρας, συνεχίζεται με την κατάθεση της αίτησης και των δικαιολογητικών, μετά το ίδρυμα αποστέλλει έγγραφο στην αρμόδια κοινωνική υπηρεσία της περιοχής κατοικίας των υποψήφιων θετών γονέων, ώστε να διενεργηθεί κοινωνική έρευνα από τον κοινωνικό λειτουργό -και να διαπιστωθεί η καταλληλότητα.
Εάν δεν υπάρξει κώλυμα, οι υποψήφιοι περιμένουν την ειδοποίηση από το ίδρυμα και τέλος, συμμετέχουν στη διεξαγωγή της δίκης για την έκδοση της τελικής απόφασης της υιοθεσίας του παιδιού.
Αλήθεια, όλα αυτά που ισχύουν για τα ετεροφυλόφιλα ζευγάρια ως προϋποθέσεις που είναι ουκ ολίγες, θα ισχύουν και για τα ομοφυλόφιλα; Αυτό δεν αναφέρθηκε πουθενά…
Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου