Η φαρμακευτική εταιρεία Johnson & Johnson πληρώνει 8,9 δισ. για καρκινογόνο βρεφική πούδρα

 

Η φαρμακευτική εταιρεία Johnson & Johnson (J&J)

θα πληρώσει 8,9 δισεκατομμύρια δολάρια σε διακανονισμό για τη βρεφική πούδρα που μπορεί να είναι καρκινογόνος, ανακοίνωσε η εταιρεία Johnson & Johnson.

Πληρώνοντας το υψηλό ποσό, ο αμερικανικός όμιλος θέλει να αποφύγει δεκάδες χιλιάδες μηνύσεις. Για να πετύχει η διευθέτηση, είναι απαραίτητο αρκετά θύματα να συμφωνήσουν στη συμφωνία.

Η J&J εμπλέκεται σε περισσότερες από 40.000 αγωγές για καταγγελίες σχετικά με το ταλκ, το οποίο φέρεται να περιέχει αμίαντο. Με τα χρόνια, χιλιάδες γυναίκες λέγεται ότι έχουν προσβληθεί από καρκίνο των ωοθηκών ή του αμιάντου ως αποτέλεσμα. Ωστόσο, η J&J επιμένει ότι το ταλκ δεν είναι επιβλαβές. Ωστόσο, η εταιρεία σταμάτησε να πουλά τα προϊόντα νωρίτερα. Το ταλκ έχει ήδη οδηγήσει σε καταδίκες για την ιατρική εταιρεία τα τελευταία χρόνια, για τις οποίες έπρεπε να πληρώσει δισεκατομμύρια δολάρια ως αποζημίωση.

Η φαρμακευτική εταιρεία θα ήθελε να λάβει είκοσι πέντε χρόνια για να πληρώσει το ποσό διακανονισμού. Μέρος της συμφωνίας είναι ότι ζητείται συμφωνία αναβολής πληρωμής για ένα συγκεκριμένο μέρος της J&J. Ένα προηγούμενο αίτημα για αυτό, όταν δεν είχε ακόμη επιτευχθεί συμφωνία διευθέτησης, είχε προηγουμένως απορριφθεί από έναν δικαστή που υποπτευόταν ότι η J&J ήθελε να αποφύγει την καταβολή αποζημίωσης. Η λήψη έγκρισης από το δικαστήριο για τη συμφωνία μπορεί να απαιτήσει το 75 τοις εκατό των θυμάτων να συμφωνήσουν στη διευθέτηση.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

ΠΗΓΗ 

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις