Η Κίνα διέταξε τους χριστιανούς χωρικούς να αποκηρύξουν την πίστη τους



Η Κίνα διέταξε τους χριστιανούς χωρικούς να αποκηρύξουν την πίστη τους στον Ιησού και να λατρέψουν τους ηγέτες του Κομμουνιστικού Κόμματος του έθνους. Οι κινεζικές αρχές
επισκέφτηκαν χριστιανικά σπίτια στο Linfen της βόρειας επαρχίας Shanxi τον Απρίλιο και είπαν στους κατοίκους που είχαν επίδομα κοινωνικής πρόνοιας ότι έπρεπε να κατεβάσουν όλους τους σταυρούς και να αντικαταστήσουν τυχόν εμφανίσεις του Ιησού με πορτρέτα του προέδρου Mao και του προέδρου Xi Jinping, σύμφωνα με περιοδικό θρησκευτικής ελευθερίας.

Όλοι οι Χριστιανοί που αρνήθηκαν να συμμορφωθούν με το αίτημα, ακυρώθηκαν οι επιδοτήσεις κοινωνικής πρόνοιας.
Ένας τοπικός πάστορας ανέφερε στον Μπιτ Χειμώνας: «Όλα τα φτωχά νοικοκυριά της πόλης είχαν την υποχρέωση να εμφανίσουν εικόνες του Μάο Τσε Τουνγκ. Η κυβέρνηση προσπαθεί να εξαλείψει την πίστη μας και θέλει να γίνει Θεός αντί του Ιησού».
Σε ένα χωριό, ένας Χριστιανός από την κρατική χορηγία Three-Self Church ανέφερε πώς οι αρχές εξάλειψαν βίαια όλες τις χριστιανικές εικόνες, συμπεριλαμβανομένων οποιωνδήποτε εικόνων του Ιησού στο σπίτι του. Αξιωματούχοι αντικατέστησαν τις εικόνες με ένα πορτρέτο του Μάο Τσε Τουνγκ.
Οι αξιωματούχοι είπαν στον Χριστιανό: "Τα φτωχά θρησκευτικά νοικοκυριά δεν μπορούν να λάβουν χρήματα από το κράτος για τίποτα - πρέπει να υπακούσουν στο Κομμουνιστικό Κόμμα για τα χρήματα που λαμβάνουν."
Σε ένα άλλο περιστατικό τον Μάιο, οι αρχές μπήκαν στο σπίτι ενός χριστιανού στην ανατολική επαρχία Shandong. Εκεί δημοσίευσαν πορτρέτα του Μάο Τσε Τουνγκ και του Σι Τζινπίνγκ και είπαν, "Αυτοί είναι οι μεγαλύτεροι θεοί. Αν θέλετε να λατρεύετε κάποιον, αυτοί είναι αυτοί."

 Στην πόλη Shangqiu της Henan, αξιωματούχοι επισκέφτηκαν το σπίτι μιας ηλικιωμένης χριστιανικής γυναίκας και ακύρωσαν το ελάχιστο επίδομά της, επειδή ανακάλυψαν μια εικόνα ενός σταυρού που αναρτήθηκε στην πόρτα της.Ο ηλικιωμένος χριστιανός ανέφερε: "Το κατέστρεψαν αμέσως. Στη συνέχεια, τόσο το ελάχιστο επίδομά μου όσο και η επιδότηση για τη μείωση της φτώχειας ακυρώθηκαν. Με οδηγούν σε αδιέξοδο. Έχω διαβήτη και χρειάζομαι τακτικά ενέσεις.
Τον Ιούνιο, οι αρχές στην επαρχία Χενάν συνέλαβαν έναν χριστιανό άνδρα και δύο άλλες χριστιανές γυναίκες τραυματίστηκαν όταν αξιωματούχοι επιτέθηκαν στην εκκλησία Sunzhuang. Κατεδάφθηκαν την εκκλησία χρησιμοποιώντας γερανούς και άλλα βαρέα μηχανήματα















 ΠΗΓΗ







Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις