Βολιβία: Ο στρατός παραίτησε τον αριστερο φιλο του Τσιπρα Μοράλες



Ο πρόεδρος της Βολιβίας Έβο Μοράλες παραιτήθηκε. Είχε προηγηθεί ένα όργιο τρομοκρατίας εναντίον των μελών της κυβέρνησης Μοράλες. Διαδηλωτές της δεξιάς αντιπολίτευσης έβαλαν φωτιά
στο σπίτι του προέδρου της εθνοσυνέλευσης Victor Borda στο Ποτόσι, που κατόπιν τούτου παραιτήθηκε, ακολουθούμενος σύμφωνα με τη βολιβιανή τηλεόραση από δώδεκα βουλευτές. Η παραίτηση υποβλήθηκε για σωθεί ο αδερφός του Borda που κρατούνταν όμηρος από οπαδούς της αντιπολίτευσης.
Θυμίζουμε ότι οι ίδιοι είχαν κουρέψει και βασανίσει γυναίκα δήμαρχο που ήταν φιλικά προσκείμενη στον Μοράλες. Λίγο αργότερα, ο Υπουργός Μεταλλείων César Navarro παραιτήθηκε επίσης, λέγοντας ότι ήθελε να «προστατεύσει την οικογένειά του» μετά τη φωτιά του σπιτιού του και την επίθεση σε σΟ πρόεδρος της Βολιβίας Έβο Μοράλες παραιτήθηκε. Είχε προηγηθεί ένα όργιο τρομοκρατίας εναντίον των μελών της κυβέρνησης Μοράλες.
Διαδηλωτές της δεξιάς αντιπολίτευσης έβαλαν φωτιά στο σπίτι του προέδρου της εθνοσυνέλευσης Victor Borda στο Ποτόσι, που κατόπιν τούτου παραιτήθηκε, ακολουθούμενος σύμφωνα με τη βολιβιανή τηλεόραση από δώδεκα βουλευτές. Η παραίτηση υποβλήθηκε για σωθεί ο αδερφός του Borda που κρατούνταν όμηρος από οπαδούς της αντιπολίτευσης. Θυμίζουμε ότι οι ίδιοι είχαν κουρέψει και βασανίσει γυναίκα δήμαρχο που ήταν φιλικά προσκείμενη στον Μοράλες.
Λίγο αργότερα, ο Υπουργός Μεταλλείων César Navarro παραιτήθηκε επίσης, λέγοντας ότι ήθελε να «προστατεύσει την οικογένειά του» μετά τη φωτιά του σπιτιού του και την επίθεση σε συγγενή του. «Η πορεία των γεγονότων έρχεται σε αντίθεση με τις προσωπικές αρχές μου, καθώς και με τις δημοκρατικές μου αξίες», γράφει ο Υπουργός Υδρογονανθράκων, Luis Alberto Sanchez, στην επιστολή παραίτησής του που στάλθηκε στον πρόεδρο και την οποία δημοσίευσε στο Twitter .
Οι εξελίξεις αυτές οδήγησαν τον Evo Morales να προειδοποιήσει το κοινό ενάντια στον κίνδυνο πραξικοπήματος. «Η δημοκρατία μας κινδυνεύει εξαιτίας του συνεχιζόμενου πραξικοπήματος που οι βίαιες ομάδες έχουν ξεκινήσει ενάντια στη συνταγματική τάξη», έγραψε ο Μοράλες στο Twitter.
 «Η πορεία των γεγονότων έρχεται σε αντίθεση με τις προσωπικές αρχές μου, καθώς και με τις δημοκρατικές μου αξίες», γράφει ο Υπουργός Υδρογονανθράκων, Luis Alberto Sanchez, στην επιστολή παραίτησής του που στάλθηκε στον πρόεδρο και την οποία δημοσίευσε στο Twitter . Οι εξελίξεις αυτές οδήγησαν τον Evo Morales να προειδοποιήσει το κοινό ενάντια στον κίνδυνο πραξικοπήματος. «Η δημοκρατία μας κινδυνεύει εξαιτίας του συνεχιζόμενου πραξικοπήματος που οι βίαιες ομάδες έχουν ξεκινήσει ενάντια στη συνταγματική τάξη», έγραψε ο Μοράλες στο Twitter.
Τελικά σήμερα μετά το τελεσίγραφο από τον αρχηγό των ενόπλων δυνάμεων παραιτήθηκε. Το πραξικόπημα συντελέστηκε. Ο αρχηγός των ενόπλων δυνάμεων, στρατηγός Ουίλιαμς Κάλιμαν, ζήτησε από τον Έβο Μοράλες να παραιτηθεί «για το καλό της Βολιβίας».

 Αποτέλεσμα εικόνας για ΤΣΙΠΡΑΣ ΓΙΑ ΜΟΡΑΛΕΣ














ΠΗΓΗ 

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις