Ο υπό εκδίωξη πρόεδρος του Κοινοβουλίου Τ.Μπέρκοου απέρριψε την συζήτηση αποχώρησης βάσει νόμου του... 1604!

Brexit: Ο υπό εκδίωξη πρόεδρος του Κοινοβουλίου Τ.Μπέρκοου απέρριψε την συζήτηση αποχώρησης βάσει νόμου του... 1604! 

Το βρετανικό κατεστημένο μπλοκάρει νέα ψήφο για τη συμφωνία του Μπόρις Τζόνσον. O πρόεδρος της Βουλής των Κοινοτήτων o γνωστός «speaker» Τζακ Μπέρκοου, είπε
όχι σε μια νέα ψηφοφορία για τη συμφωνία, καθώς θεωρεί πως  πρόκειται για το ίδιο αίτημα και κάτι τέτοιο δεν προβλέπεται από τον κανονισμό.
Με λίγα λόγια προσπαθεί μέσω μίας τυπικότητας να σταματήσει το Brexit. Αξίζει να σημειωθεί ότι ο συγκεκριμένος ήταν δηλωμένος από την αρχή κατά του Brexit και αυτός ήταν ένας από τους λόγους  που αντικαταστάθηκε από τον Μ.Τζόνσον, αλλά δεν πρόλαβε ο Βρετανός πρωθυπουργός να τον αποπέμψει εγκαίρως.
Οι βουλευτές του Τζόνσον κατηγόρησαν τον Μπέρκοου ως «σαμποτέρ», με τον ίδιο να επιμένει πως ο κανονισμός απαγορεύει ρητά να μπει το ίδιο θέμα σε ψηφοφορία δύο φορές.
Στο μεταξύ, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή επιβεβαίωσε σήμερα οι Βρυξέλλες εξετάζουν τους όρους για περαιτέρω παράταση του Brexit, όπως γράφει η βρετανική εφημερίδα «Guardian», αφού δεν θέλουν σε καμία περίπτωση να βγει το Λονδίνο από την ΕΕ χωρίς συμφωνία. 
Γνωρίζουν πως ο Μπ.Τζόνσον δεν μπλοφάρει γι αυτό το λόγο σε συνεργασία με το βρετανικό κατεστημένο προσπαθούν να «παγιδεύσουν» το Η.Β. 
Εκπρόσωπος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής επιβεβαίωσε τα όσα είχαν δηλώσει νωρίτερα στο Reuters Ευρωπαίοι διπλωμάτες και αξιωματούχοι υπό καθεστώς ανωνυμίας.
Όπως αναφέρει ο Guardian, οι Βρυξέλλες εξετάζουν το ενδεχόμενο να δοθεί στο Λονδίνο παράταση για την αποχώρησή του από την Ε.Ε.














ΠΗΓΗ 

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις