Αυτοί που θα «πουλήσουν» την Μακεδονία, ας θυμηθούν την γιαγιά στην Χιλή με την Ελληνική Σημαία




Το 1880, κατά τη διάρκεια του πολέμου μεταξύ Περού και Χιλής, συνέβησαν τα ακόλουθα γεγονότα στο San Andres, ένα μικρό χωριό στην ακτή του Περού του
Ειρηνικού.
Σε μια αιματηρή εισβολή των Χιλιανών στο San Andres του Περού, οι Χιλιανοί ξεκίνησαν την αδιάκριτη δολοφονία ολόκληρου του πληθυσμού της πόλης. Μεταξύ των Περουβιανών ήταν επτά Έλληνες ναυτικοί. Κατά τη διάρκεια των ταξιδιών τους προς τη δυτική ακτή της Αμερικής ήλθαν στο Περού και αποφάσισαν να μείνουν πίσω στο San Andres, αφήνοντας το πλοίο τους. Μερικοί από αυτούς παντρεύτηκαν ντόπιες περουβιανές γυναίκες και ξεκίνησαν νέες οικογένειες.

 Όταν συνέβη η φονική επιδρομή των Χιλιανών, όλοι οι Έλληνες συγκεντρώθηκαν σε ένα σπίτι, προφανώς με τα πεθερικά και φίλους, κλείδωσαν τις πόρτες τους, και με αγωνία περίμεναν την εισβολή. Οι Χιλιανοί στρατιώτες έσφαξαν όλους τους κατοίκους του San Andres, αλλά δεν πήγαν κοντά στο σπίτι με την Ελληνική σημαία.!!

 Οι απόγονοι αυτών των επτά Έλληνες ναυτικών , αποτελούν την Ελληνική Κοινότητα (Colonia Griega) του Σαν Αντρές Περού. Υπάρχουν περίπου 1000 Έλληνες στη Λίμα του Περού. Οι περισσότεροι από αυτούς δεν ήταν ποτέ στην Ελλάδα. Κάθε χρόνο γιορτάζουν / τιμούν την ημέρα κατά την οποία σώζονται οι ζωές των προγόνων τους, αλλά γιορτάζουν και άλλες ελληνικές μέρες – 25 Μαρτίου, 28 Οκτωβρίου, Πάσχα κλπ.

 Τα ονόματα όπως ο Κομνηνός, ο Γκίκας, ο Παπαφάβας, ο Φάλκονς και ο Κωνσταντίνου είναι πιο κοινά στο Σαν Άντρες. Μερικοί από αυτούς δεν φαίνονται Έλληνες στην εμφάνιση αλλά σίγουρα το Ελληνικό DNA κυλάει στις φλέβες τους. Η γιαγιά στην αναπηρική καρέκλα στο βίντεο που αναφέρεται παρακάτω δεν έχει σίγουρα Ελληνική εμφάνιση. Αλλά όταν της παρέδωσαν την Ελληνική σημαία για να την κρατήσει πριν την ανύψωση της στο κοντάρι   φώναξε «mi Sangre, mi Sangre» (το αίμα μου!, Το αίμα μου!).

Άλλοι όμως που έχουν ελληνική εμφάνιση ετοιμάζονται να ξεπουλήσουν την Μακεδονία


















ΠΗΓΗ







Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις