Τροφές πλούσιες σε «υγιεινά» λιπαρά.
Ρέγγα.
- Εξαιρετική πηγή πρωτεΐνης, ασβεστίου, μαγνησίου, καλίου, νιασίνης, βιταμίνης Β12 και σεληνίου.
— Πλούσιο σε ωμέγα οξέα, αλλά το πρόσθετο λάδι εξαλείφει τα οφέλη.
Σολομός.
— Πηγή «υγιεινών» λιπών και σεληνίου.
— Ομαλοποιεί τη χοληστερόλη, μειώνει την αρτηριακή πίεση και τις χρόνιες φλεγμονές.
Ελιές και μαύρες ελιές.
— Πλούσιο σε βιταμίνες Ε, Α και Κ, σίδηρο, χαλκό, κάλιο.
— Έχουν υψηλή περιεκτικότητα σε αντιοξειδωτικά, συμπεριλαμβανομένου του ολεανολικού οξέος, το οποίο είναι απαραίτητο για τη φυσιολογική λειτουργία του ήπατος, και της κερκετίνης, που μειώνει τον κίνδυνο καρδιακών παθήσεων.
Ξηροί καρποί.
— Η τακτική κατανάλωση μειώνει τον κίνδυνο καρδιακών παθήσεων και καταστέλλει τη χρόνια φλεγμονή.
— Η υψηλή περιεκτικότητά τους σε πρωτεΐνες και φυτικές ίνες τα καθιστά ένα εξαιρετικό διαιτητικό προϊόν.
Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου