Τροφές πλούσιες σε «υγιεινά» λιπαρά.

 


Ρέγγα.


 - Εξαιρετική πηγή πρωτεΐνης, ασβεστίου, μαγνησίου, καλίου, νιασίνης, βιταμίνης Β12 και σεληνίου.
 — Πλούσιο σε ωμέγα οξέα, αλλά το πρόσθετο λάδι εξαλείφει τα οφέλη.
 

Σολομός.
 — Πηγή «υγιεινών» λιπών και σεληνίου.
 — Ομαλοποιεί τη χοληστερόλη, μειώνει την αρτηριακή πίεση και τις χρόνιες φλεγμονές.
 

Ελιές και μαύρες ελιές.
 — Πλούσιο σε βιταμίνες Ε, Α και Κ, σίδηρο, χαλκό, κάλιο.
 — Έχουν υψηλή περιεκτικότητα σε αντιοξειδωτικά, συμπεριλαμβανομένου του ολεανολικού οξέος, το οποίο είναι απαραίτητο για τη φυσιολογική λειτουργία του ήπατος, και της κερκετίνης, που μειώνει τον κίνδυνο καρδιακών παθήσεων.
 

Ξηροί καρποί.
 — Η τακτική κατανάλωση μειώνει τον κίνδυνο καρδιακών παθήσεων και καταστέλλει τη χρόνια φλεγμονή.
 — Η υψηλή περιεκτικότητά τους σε πρωτεΐνες και φυτικές ίνες τα καθιστά ένα εξαιρετικό διαιτητικό προϊόν.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

ΠΗΓΗ 

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις