Ο ΑΠΟΣΤΡΑΤΟΣ ΣΤΡΑΤΗΓΟΣ BERGER ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΟΣ ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΜΕΤΑΞΥ TRUMP ΚΑΙ ΛΕΥΚΩΝ ΚΑΠΕΛΩΝ

 

Ο πρώην διοικητής του USMC και διοικητής

των Λευκών Καπέλων στρατηγός Ντέιβιντ Χ. Μπέργκερ αποδέχτηκε μια νέα θέση ως πολιτικός σύνδεσμος του Προέδρου Ντόναλντ Τζ. Τραμπ με τα Λευκα Καπέλα.

Ο αξιοσέβαστος στρατηγός είχε υπηρετήσει το έθνος από το 1981, όταν, ως νεαρός αξιωματικός πεζικού, έγραψε ξανά το βιβλίο για τις τακτικές ενέδρας που χρησιμοποιούσαν οι Πεζοναύτες από το Βιετνάμ. Αν και οι ανώτεροι αξιωματικοί εκείνη την εποχή ήταν δύσπιστοι για το αναθεωρημένο βιβλίο του, η τακτική του αποδείχθηκε καθοριστική για τη διάσωση πεζοναυτών χρόνια αργότερα στο Ιράκ και το Αφγανιστάν. Ο Μπέργκερ διοικούσε το 3ο Τάγμα, 8ο Πεζοναυτων από το 2002 έως το 2004, αναπτύσσοντας το τάγμα πρώτα στην Οκινάουα και αργότερα στην Αϊτή για να υποστηρίξει την Επιχείρηση Secure Tomorrow, μεταξύ πολλών αξιόλογων εντολών. Στις 26 Μαρτίου 2019, ο Πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ τον πρότεινε να διαδεχθεί τον στρατηγό Ρόμπερτ Μπ. Νέλερ και να γίνει ο 38ος Διοικητής του Σώματος Πεζοναυτών των Ηνωμένων Πολιτειών. Και στον απόηχο των κλεμμένων προεδρικών εκλογών του 2020, ο στρατηγός Μπέργκερ υποσχέθηκε να βοηθήσει τον Τραμπ να διαλύσει το εγκληματικό καθεστώς Μπάιντεν και να καθαρίσει το Beltway από τα πλάσματα του βάλτου. Διηύθυνε μάχες εναντίον αναρίθμητων εχθρών, ξένων και εγχώριων.

Παραιτήθηκε από τη θέση του διοικητή τωνΛευκων Καπέλων λίγο πριν αντιμετωπίσει μια οδυνηρή δοκιμασία στα χέρια των απαγωγέων της CIA. Μετά τη διάσωσή του από γενναίους πεζοναύτες, ο στρατηγός πέρασε χρόνο αναρρώνοντας από έναν βάναυσο ξυλοδαρμό που του άφησε σπασμένη επιγονατίδα και άλλα σημαντικά τραύματα. Αποσύρθηκε επίσημα από το Σώμα στις 10 Ιουλίου 2023.

Η καριέρα του ως παρασημοφορημενοςς αξιωματικός είναι θρύλος.

Αν κάποιος πεζοναύτης αξίζει μια άνετη συνταξιοδότηση, ο στρατηγός Μπέργκερ το κάνει. Ωστόσο, πριν παραιτηθεί, είπε στον Πρόεδρο Τραμπ ότι δεν μπορούσε με καλή συνείδηση «να εγκαταλείψει το πεδίο της μάχης» ενώ οι Deep Staters εξακολουθούσαν να έτρεχαν στη χώρα, διαβρώνοντας ό,τι άγγιζαν και παρακάλεσε τον πρόεδρο να τον επιστρατεύσει ως προσωπικό σύνδεσμο στο γραφείο του στρατηγού Smith.

Πηγές από το Mar-a-Lago και το γραφείο του στρατηγού Smith έδωσαν κάποιες πληροφορίες για τη συνομιλία Τραμπ-Μπέργκερ και τι μπορεί να συνεπάγονται τα καθήκοντα του Μπέργκερ.

«Ο Τραμπ αρχικά αντιτάχθηκε στην ιδέα, αλλά μόνο επειδή ένιωθε ότι ο στρατηγός Μπέργκερ είχε κάνει με το παραπανω το χρόνο του, κέρδισε τα σημάδια των μαχών του και έπρεπε να απολαύσει τη συνταξιοδότησή του με την ησυχία του. Αλλά ο στρατηγός Μπέργκερ αντέδρασε με ένα πειστικό επιχείρημα ότι η πείρα του θα ήταν ανεκτίμητη ακόμη και ως πολιτικός σύμβουλος. Ο Τραμπ συμφώνησε», είπε η πηγή του Mar-a-Lago.

Το πρόσθετο σχολιο του στρατηγού Σμιθ έδωσε περισσότερες πληροφοριες: «Ο Στρατηγος Μπέργκερ δεν θα εμπλακεί καθόλου στον σχεδιασμό οποιασδήποτε επιχείρησης. Μπορεί να κάνει τα σχέδια του στρατηγού Σμιθ, πιο κατανοητά σε μη στρατιωτικά αυτιά. Όχι ότι ο Πρόεδρος Τραμπ είναι ανόητος όσον αφορά τις στρατιωτικές επιχειρήσεις. πέρασε χρόνια συμβουλεύοντας ο ίδιος στρατηγούς και ναύαρχους. Οι στρατηγοί Berger και Smith θα έχουν καθημερινή επαφή. Ο στρατηγός Μπέργκερ θα συμβουλεύει επίσης τον Τραμπ για το πώς να οχυρώσει καλύτερα τις περιουσίες του ενάντια σε μια επίθεση στο Deep State».

Και οι δύο πηγές δήλωσαν ότι ο στρατηγός Μπέργκερ θα εναλλάσσει τον χρόνο του μεταξύ του κέντρου διοίκησης του Τραμπ στο Μαρ-α-Λάγκο και του κτήματος Μπέντμινστερ στο Νιου Τζέρσεϊ, καθώς και πτήσεων με το Τραμπ Force One, σε περίπτωση εκτακτης αναγκης ενώ ο Τραμπ είναι αερομεταφερόμενος.

«Ακόμη και εκτός πεδίου μάχης, ο στρατηγός Μπέργκερ θα εξακολουθεί να είναι ένας κρίσιμος παίκτης στον πόλεμο ενάντια στο Deep State», είπε ο βοηθός του στρατηγού Σμιθ.






ΜΕΤΑΦΡΑΣΗ    SINOMOSIOLOGOS

 

 

 

ΣΧΟΛΙΟ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟΥ

Θα δηλωσω ακομα μια φορα πως αρθρα τετοιου τυπου ειναι σατιρικου χαρακτηρα.Ελπιζω να σας διασκεδαζουν..







 

 

 

 

 

 

 

ΠΗΓΗ 

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις