Χειρουργοί σε ρόλο «εκτελεστών»: Κινέζοι γιατροί διέπρατταν δολοφονίες για να τροφοδοτήσουν τη βιομηχανία μεταμοσχεύσεων του καθεστώτος

 

Εκατοντάδες Κινέζοι γιατροί και άλλοι εργαζόμενοι στον τομέα της ιατρικής λειτουργούν ως

«εκτελεστές» για λογαριασμό του κράτους, προκειμένου να διατηρηθεί η κερδοφόρα βιομηχανία μεταμοσχεύσεων, σύμφωνα με μελέτη που δημοσιεύθηκε σε κορυφαίο αμερικανικό ιατρικό περιοδικό.

Η μελέτη, η οποία δημοσιεύθηκε στο American Journal of Transplantation στις 4 Απριλίου, εξέτασε περισσότερες από 120.000 δημοσιεύσεις στην κινεζική γλώσσα σχετικά με τις μεταμοσχεύσεις οργάνων και εντόπισε 71 εργασίες στις οποίες οι γιατροί είχαν αφαιρέσει καρδιές και πνεύμονες από ανθρώπους για μεταμοσχεύσεις χωρίς να έχουν πρώτα πραγματοποιήσει εξέταση για να διαπιστωθεί ο εγκεφαλικός θάνατος – αποκαλύπτοντας ότι οι ασθενείς σκοτώνονταν για τα όργανά τους.

Συνολικά 348 επαγγελματίες υγείας και ερευνητές, μεταξύ των οποίων χειρουργοί, νοσηλευτές και αναισθησιολόγοι από 56 κινεζικά νοσοκομεία σε όλη τη χώρα, ήταν συν-συγγραφείς αυτών των 71 εγγράφων.

Οι προβληματικές εργασίες εκδόθηκαν μεταξύ του 1980 και του 2015, περίοδο κατά την οποία δεν υπήρχε επίσημο σύστημα εθελοντικής δωρεάς στην Κίνα και ελάχιστοι εθελοντές δωρητές. Το καθεστώς είχε υποστηρίξει ότι τα περισσότερα όργανα για μεταμόσχευση εκείνη την εποχή προέρχονταν από εκτελεσμένους κρατούμενους.

Αλλά στις αρχές της δεκαετίας του 2000, αναφορές και έρευνες έδειξαν ότι το Πεκίνο αφαιρούσε με τη βία τα όργανα από κρατούμενους συνείδησης.

Αυτοί οι ισχυρισμοί επιβεβαιώθηκαν «πέραν πάσης αμφιβολίας» από ανεξάρτητο λαϊκό δικαστήριο το 2019, το οποίο διαπίστωσε ότι η εν λόγω θηριωδία λαμβάνει χώρα εδώ και πολύ καιρό σε σημαντική κλίμακα, με πρωταρχική πηγή οργάνων τη διωκόμενη θρησκευτική ομάδα Φάλουν Γκονγκ.

Για να καταλήξει στο πόρισμά του, το όργανο, γνωστό ως «Δικαστήριο για την Κίνα», απέρριψε τους ισχυρισμούς του κινεζικού καθεστώτος ότι από το 2015 όλα τα προς μεταμόσχευση όργανα προήλθαν από ένα επίσημο σύστημα δωρεάς οργάνων.

Η πνευματική ομάδα Φάλουν Γκονγκ διαθέτει ηθικές διδασκαλίες που βασίζονται στην αλήθεια, την καλοσύνη και την ανεκτικότητα, μαζί με ασκήσεις διαλογισμού. Από το 1999, αποτελεί στόχο μιας σαρωτικής εκστρατείας διώξεων, κατά τη διάρκεια της οποίας εκατομμύρια οπαδοί έχουν κρατηθεί σε διάφορες εγκαταστάσεις σε όλη τη χώρα.

«Καπνισμένη κάννη»

Αυτή η νέα έρευνα είναι η πρώτη του είδους της που αποκαλύπτει μια «καπνισμένη κάννη» και αποδεικνύει ότι οι γιατροί σκότωναν ανθρώπους για τα όργανά τους, δήλωσε ο Τζέικομπ Λεβί, συν-συγγραφέας της έκθεσης και διευθυντής της Μονάδας Μεταμόσχευσης Καρδιάς στο Ιατρικό Κέντρο Σίμπα στο Ισραήλ.

Στις κινεζικές δημοσιεύσεις που επισημάνθηκαν από τη μελέτη, οι γιατροί δήλωσαν ότι οι κρατούμενοι στους οποίους έκαναν την επέμβαση ήταν εγκεφαλικά νεκροί, αλλά άλλες πληροφορίες που αποκαλύφθηκαν στα έγγραφα έδειξαν ότι αυτό δεν μπορούσε να ισχύει.

Η επιβεβαίωση του εγκεφαλικού θανάτου είναι μια χρονοβόρα διαδικασία που συνήθως διαρκεί ώρες, και ένα κρίσιμο βήμα περιλαμβάνει την απενεργοποίηση του αναπνευστήρα για να εκτιμηθεί αν ο ασθενής μπορεί να αναπνεύσει μόνος του.

Αλλά τα έγγραφα περιγράφουν λεπτομερώς ότι οι Κινέζοι γιατροί εξακολουθούσαν να διασωληνώνουν τους δότες μετά την διαπίστωση του υποτιθέμενου εγκεφαλικού θανάτου ή αμέσως πριν από την επέμβαση. Σε ορισμένες περιπτώσεις, ο δότης ανέπνεε με μάσκα προσώπου, γεγονός που υποδηλώνει ότι δεν είχε γίνει εκτίμηση του εγκεφαλικού θανάτου.

«Προμηθεύτηκαν όργανα από ανθρώπους που δεν είχαν κηρυχθεί νεκροί, πράγμα που σημαίνει ότι έγιναν οι εκτελεστές», δήλωσε ο Λαβί στην Epoch Times.

falun gong organ harvesting
Παρέλαση του Φάλουν Ντάφα στο Μανχάταν της Νέας Υόρκης, στις 16 Μαΐου 2019

Τα ευρήματα φαίνεται να είναι τυχαίες παραδοχές εκ μέρους των Κινέζων γιατρών, είπε.

«Με κάποιο τρόπο τόσο οι συγγραφείς όσο και οι συντάκτες τους στα αντίστοιχα ιατρικά περιοδικά ξέχασαν να αφαιρέσουν αυτές τις ενοχοποιητικές λεπτομέρειες, τις οποίες βρήκαμε», δήλωσε ο Λεβί.

Αν οι εργασίες αυτές είχαν σταλεί σε δυτικά ιατρικά περιοδικά, σημείωσε, «θα είχαν απορριφθεί συλλήβδην εξαιτίας αυτών των προτάσεων, διότι κανένας συντάκτης οποιουδήποτε αξιοπρεπούς περιοδικού δεν θα δημοσίευε μια εργασία που ενοχοποιεί τους συγγραφείς σε τέτοιες πράξεις».

Τέτοιες παραδοχές σταμάτησαν να εμφανίζονται σε κινεζικά έγγραφα που χρονολογούνται μετά το 2015, αλλά η κατάχρηση είναι πολύ πιθανό να μην έχει σταματήσει, σύμφωνα με τους συγγραφείς.

Υπάρχει η πιθανότητα οι Κινέζοι γιατροί να έχουν σταματήσει να εφαρμόζουν αυτή την πρακτική. Αλλά είναι πολύ πιο πιθανό ότι έχουν γίνει πιο διακριτικοί, σύμφωνα με τον Μάθιου Ρόμπερτσον, συνεργάτη του Ιδρύματος Μνήμης Θυμάτων του Κομμουνισμού, ο οποίος συνυπογράφει τη μελέτη.

Ο ίδιος επισήμανε μια ερευνητική έκθεση του 2014 από την ομάδα υπεράσπισης της Παγκόσμιας Οργάνωσης για τη Διερεύνηση της Δίωξης του Φάλουν Γκονγκ (WOIPFG), η οποία για πρώτη φορά ανέδειξε ανησυχητικές λεπτομέρειες που αποκαλύφθηκαν σε κινεζικά ιατρικά έγγραφα, συμπεριλαμβανομένου του τεράστιου αριθμού δοτών σε άριστη κατάσταση υγείας και του τρόπου με τον οποίο τα νοσοκομεία πραγματοποιούσαν μεγάλο όγκο σημαντικών επεμβάσεων μεταμόσχευσης οργάνων σε μία μόνο ημέρα.

Οι Κινέζοι ιατρικοί αξιωματούχοι πιθανότατα έλαβαν γνώση αυτής της έκθεσης και είπαν σε όλα τα περιοδικά να σταματήσουν να δημοσιεύουν τέτοιες λεπτομέρειες, εκτιμά ο Ρόμπερτσον, ο οποίος στο παρελθόν εργαζόταν ως δημοσιογράφος στην Epoch Times.

«Παρακολουθούν τι λένε οι αντιφρονούντες, ειδικά σε αυτό το θέμα, το οποίο είναι πολύ ευαίσθητο», είπε. «Και θα χρειαζόταν απλώς ένα email ή μερικά τηλεφωνήματα» για να διαγραφούν αυτά τα ίχνη, είπε.

Ευκαιρία για κέρδος

Πριν από δύο χρόνια, οι Ρόμπερτσον και Λεβί διαπίστωσαν ότι τα επίσημα κινεζικά σύνολα δεδομένων για δωρεές οργάνων ταιριάζουν σχεδόν με ακρίβεια με έναν μαθηματικό τύπο, ένα σημάδι ότι το κινεζικό καθεστώς πιθανότατα παραποιούσε συστηματικά τα δεδομένα του για τις δωρεές οργάνων.

Η WOIPFG είχε πραγματοποιήσει εκατοντάδες μυστικά τηλεφωνήματα σε κινεζικά νοσοκομεία κατά τη διάρκεια της πανδημίας του 2020, κατά τη διάρκεια των οποίων ορισμένοι γιατροί υποσχέθηκαν όργανα σε διάστημα μόλις μιας εβδομάδας. Ο ασυνήθιστα γρήγορος χρόνος διεκπεραίωσης -που δεν έχει ξανασυμβεί σε άλλες χώρες με καθιερωμένα συστήματα δωρεάς οργάνων- υποδηλώνει ότι το Πεκίνο συνέχιζε τη φρικτή πρακτική, δήλωσε η ομάδα.

Με την πάροδο των ετών, η WOIPFG έχει πραγματοποιήσει δεκάδες μυστικές κλήσεις σε κινεζικά νοσοκομεία στο πλαίσιο της συνεχιζόμενης έρευνάς της για τις πρακτικές αναγκαστικής αφαίρεσης οργάνων που εφαρμόζει το Πεκίνο.

Ο Ρόμπερτσον είπε ότι είχε προηγουμένως κάνει μια μελέτη για ορισμένα από τα αρχεία καταγραφής κλήσεων της WOIPFG και κατέληξε στο συμπέρασμα ότι ήταν αυθεντικά.

«Έχουν ένα πολύ ευδιάκριτο μοτίβο για πολλά χρόνια. Και έτσι τείνω να πιστέψω και το περιεχόμενο των κλήσεων», δήλωσε.

Για τα νοσοκομεία, το σκεπτικό εδώ είναι απλό.

«Πρόκειται για μια πολύ κερδοφόρα βιομηχανία», δήλωσε ο Λεβί. «Και αν μπορούν να βγάλουν κέρδος από αυτό, ενώ ταυτόχρονα -όπως έχει αποδειχθεί από το Δικαστήριο για την Κίνα- φροντίζουν για τις επιθυμίες του Κομμουνιστικού Κόμματος. Αυτή είναι μια κατάσταση στην οποία κερδίζουν και οι δύο».

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

ΠΗΓΗ 

 

Σχόλια

  1. 🤣Γατούλες τι να πουν στο ΣΚΑΝΔΑΛΟ ΜΕ ΤΗΝ ΜΙΑ ΧΡΟΥΟΥΣΤ( ΉΧΟΣ ΟΠΩΣ ΚΑΝΟΥΝ ΑΠΤΑ ΑΤΜ) ΙΚΑ ΚΑΛΛΙΘΈΑΣ; 400.000.000€ ΦΤΕΡΑΑΑ...!

    ΜΗΤΣΑΚΟΣ ΧΑΦΤΑΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Εδω κουμπωνει το ρητο
    Δοξα το χρημα εχουμε θεο....
    Δηλαδη η απογειωση του υλισμου που σκαβει τον λακο του..

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Δημοφιλείς αναρτήσεις