Ο Μονόλιθος του Φόβου

Δεν υπάρχει διαθέσιμη περιγραφή για τη φωτογραφία.

Η ιδέα ότι ο Φόβος θα μπορούσε να είναι ένα “γιγαντιαίο διαστημόπλοιο, ένας διαστημικός σταθμός, που περιφέρεται γύρω από τον Αρη” μετα την ανακάλυψη του το 1877 από τον Asaph Hall
(1829-1907) στο US Naval Observatory, δημοσιεύτηκε το 1958 από τον Ρώσο αστροφυσικό και μέλος της Σοβιετικής Ακαδημίας Επιστημών Josif Samuilovich Shklovsky.
Οι κυβερνήτες διαστημοπλοίων
Ένας από τους πρώτους αστροναύτες που περπάτησε στην Σελήνη, ο Ελευθεροτέκτων Buzz Aldrin (στην τελευταία φωτο), προηγείται όλων στην “υπόθεση Φόβος” για κάποιο λόγο. Ο Buzz προσπαθεί με τέχνη για μήνες να μας τραβήξει την προσοχή σε ένα μικρο μέρος που λέγεται Φόβος. Μέχρι την 40η επέτειο του Απόλλων 11. Όταν ξαφνικά άρχισε να λέει κατ επανάληψη : "The place to REALLY go is Phobos ... because it's cool ...!"
Ο οποίος εξέπληξε τους διαστημικούς ειδικούς της Ουάσινγκτον ένα Κυριακάτικο πρωινό στο κανάλι C-Span. Είπε <<Υπάρχει ένας Μονόλιθος στον Φόβο ... οι άνθρωποι θα ρωτάνε “ποιός το έκτισε; “ κλπ κλπ>>
Αυτός ο “μυστηριώδης μονόλιθος” με προφανώς γεωμετρικό σχήμα, έχει το μισό ύψος του μνημείου της Ουάσινγκτον, και κοιτά μόνιμα προς τον Αρη. Ένας μονόλιθος που το πάνω μέρος του είναι απελπιστικά επίπεδο και ισόπλευρο ... και είναι ακριβώς στις 19,5 μοίρες Βόρειο γεωγραφικό πλάτος.
Ο “μονόλιθος του Φόβου” ανακαλύφθηκε απο τον ανεξάρτητο ερευνητή Efrain Palermo το 1998. Ο Palermo είχε την βοήθεια ενός άλλου ανεξάρτητου ερευνητή του Lan Fleming, καθώς και οι δύο προσπάθησαν να αναλύσουν το περίεργο αντικείμενο που “έπιασε” η φωτογραφία του Mars Surveyor.
Για προφανείς λόγους το ονόμασαν “Ο Μονόλιθος”.
Το όνομα κόλλησε.
Ετσι η αναφορά στο θέμα μετά τις πρόσφατες φωτογραφίες της ESA (European Space Agency) είχε τον σκοπό να μας αποδείξει ότι ο Φόβος είναι ένας τεχνητά κουφωμένος αστεροειδής διαστημόπλοιο, και ίσως ο Μονόλιθος να είναι ο τρόπος να μπούμε μέσα !!!

















ΠΗΓΗ 

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις