Γιατι αραγε...?...Αναβάλλεται η συνεδρίαση της Λέσχης Μπιλντερμπέργκ
Οι επιπτώσεις του κορονοϊού ανα την υφήλιο επηρεάζουν και την φετινή συνεδρίαση της περιβόητης Λέσχης Μπιλντερμπεργκ.
Με την ολιγόλογη αναφορά “THE MEETING 2020 IS POSTPONED” ανακοινώθηκε στην
επίσημη ιστοσελίδα της οργάνωσης πως η καθιερωμένη συγκέντρωση που λαμβάνει χώρα υπό δρακόντεια μέτρα ασφαλείας σε κάποιο ξενοδοχείο κάθε χρόνο περί τα τέλη Μαϊού με αρχές Ιουνίου, φέτος αναβάλλεται!
Επομένως οι εργασίες της 68ης ετήσιας συνάντησης της Λέσχης Μπίλντερμπεργκ με εκατοντάδες προσωπικότητες από δεκάδες χώρες, πολιτικούς, βασιλείς, επιχειρηματίες, τραπεζίτες, οικονομολόγους κλπ δεν θα πραγματοποιηθεί προς το παρόν για φέτος.
Η πρώτη συνάντηση έγινε το 1954 στην Ολλανδία, στο ξενοδοχείο Bilderberg, εξού και το όνομα της Λέσχης. Πολλές πηγές υποστηρίζουν ότι η Λέσχη έχει τις ρίζες της στον Πολωνό Γιόζεφ Ρέτινγκερ (φίλος του συγγραφέα Τζόζεφ Κόνραντ), τον πρώην πρωθυπουργό του Βελγίου Πολ Γκιγιόμ βαν Ζέελαντ και τον πρώην πρόεδρο του ομίλου Unilever Πολ Ράικενς. Ανήσυχοι για τις εντάσεις μεταξύ Ευρώπης και ΗΠΑ, σχεδίασαν τη διάσκεψη ώστε να φέρουν πιο κοντά την ελίτ από τις δύο πλευρές του Ατλαντικού. Εκτοτε η λέσχη έχει γίνει αντικείμενο διαδηλώσεων αλλά και πολλών θεωριών συνωμοσίας.
Πάντως η ατζέντα της φαίνεται να ήταν έτοιμη, αλλά ο κορονοϊός την πρόλαβε.
Τον Δεκέμβριο η γνωστή ερευνήτρια της Λέσχης Μπιλντερμπεργκ Cristina Martín Jiménez με αφορμή ένα πρωτοσέλιδο του γνωστού περιοδικού Economist “ξετρύπωσε” τα θέματα της συνεδρίασης της Λέσχης Μπιλντερμπεργκ το 2020! Η ίδια σε ανάρτησή της στην προσωπική της σελίδα στο Facebook αφού χαρακτηρίζει τον Economist “ένα από τα κύρια μέσα της Μπίλντερμπεργκ” υποστηρίζει πως το πρωτοσέλιδό του “μας λέει ποια θα είναι τα θέματα του 2020 για τον κόσμο: Τραμπ, Brexit, τεχνητή νοημοσύνη, Τόκιο, Άρης, ο καιρός, η ύφεση, η Ρωσία”.
Υπενθυμίζεται πως στην τελευταία συνεδρίαση 30/5-2/6 του 2019 στην ατζέντα της Λέσχης βρέθηκαν:
- 1. Μια σταθερή στρατηγική τάξη
- 2. Ποια η συνέχεια για την Ευρώπη;
- 3. Η κλιματική αλλαγή και η αειφορία
- 4. Κίνα
- 5. Ρωσία
- 6. Το μέλλον του καπιταλισμού
- 7. Brexit
- 8. Η Ηθική της Τεχνητής Νοημοσύνης
- 9. Η Οπλοποίηση των Κοινωνικών Μέσων
- 10. Η σημασία του διαστήματος
- 11. Απειλές στον κυβερνοχώρο
ΠΗΓΗ
Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου