Το νέο διαστρικό αντικείμενο που μας πλησιάζει θα μπορούσε να είναι ένα εξωγήινο σκάφος σύμφωνα με κορυφαίο επιστήμονα του SETI



Ένα μυστηριώδες αντικείμενο που κινείται προς το ηλιακό μας σύστημα θα μπορούσε να είναι ένα εξωγήινο διαστημόπλοιο. Αυτός είναι ο συγκλονιστικός ισχυρισμός ενός επιστήμονα, τον οποίο
αποκάλυψε αποκλειστικά στην βρετανική The Sun.
Είπε εμμέσως πλην σαφώς ότι ο νέος μας επισκέπτης θα μπορούσε να οδηγείται ή να κατευθύνεται από υπερ-νοήμονα όντα.
Την περασμένη εβδομάδα, Γερμανοί επιστήμονες ανακοίνωσαν ότι είχαν εντοπίσει ένα μακρινό αντικείμενο που κατευθύνεται προς την κατεύθυνσή μας.
Ονομάζεται «C / 2019 Q4» και είναι ένα εξαιρετικά γρήγορο σώμα που φαίνεται να βρίσκεται σε μια τροχιά που πιθανότατα προέρχεται από ένα άλλο ηλιακό σύστημα. Το αντικείμενο θα το δούμε να περνάει κοντά στον Άρη τον Οκτώβριο.
Παρά τις πολυάριθμες προσπάθειες μελέτης του C / 2019, οι επιστήμονες εξακολουθούν να μην γνωρίζουν τι είναι. Πολλοί πιστεύουν ότι αυτή η μακρινή μάζα είναι ένας κομήτης.
Τα πράγματα αλλάζουν κάπως, όμως, όταν ένας από τους κορυφαίους επιστήμονες, ο 76χρονος Δρ. Seth Shostak, δεν απομακρύνει την πιθανότητα να είναι ένας ιπτάμενος δίσκος:
«Δεν μπορούμε να αποκλείσουμε ότι μπορεί να πρόκειται για ένα διαστρικό σκάφος», δήλωσε ο Δρ Σοστάκ, ανώτερος αστρονόμος στο Ινστιτούτο SETI της Καλιφόρνιας, στην thesun.co.uk
«Αν το βλέπαμε από κοντά, θα μπορούσαμε πολύ να δούμε ότι έχει μια μεταλλική άτρακτο με θύρες και μικρά πράσινα πρόσωπα που φαίνονται από μέσα. Ωστόσο, θα ποντάρω το μισθό μου τον επόμενο μήνα ότι είναι ένας κομήτης.»
Ο Δρ. Shostak, έχει λάβει πολυάριθμα βραβεία για το έργο του, το οποίο περιλαμβάνει τη διερεύνηση των αστεριών για σήματα που αποστέλλονται από εξωγήινους.
Είναι ένας από τους μεγαλύτερους επιστήμονες του Ινστιτούτου SETI, ενός μη κερδοσκοπικού οργανισμού αφιερωμένου στο εξωγήινο κυνήγι, για να μάθουμε αν είμαστε μόνοι στο σύμπαν ή όχι.
Εάν το C / 2019 προέρχεται από ένα άλλο σύστημα αστέρων, θα είναι ο δεύτερος διαστρικός επισκέπτης που έγινε ποτέ γνωστός ότι έχει φτάσει στο ηλιακό μας σύστημα.
Το πρώτο, ήταν ένα αντικείμενο με μορφή πούρου που ονομάστηκε Oumuamua και έφερε θύελλα θεωριών το 2017-2018 για τις πιθανότητες που του έδιναν δυο επιστήμονες του Χάρβαρντ να είναι ένα διαστημικό σκάφος, προκαλώντας μια φρενίτιδα στον πλανήτη.
Ωστόσο, αν και υπήρχαν κάποια πράγματα που δεν μπορούσαν να εξηγηθούν ως προς την συμπεριφορά του, φαίνεται πως δεν αποδείχτηκε πρακτικά ότι πράγματι θα μπορούσε να είναι ένα κατασκευασμένο διαστημόπλοιο από κάποιον εξωγήινο πολιτισμό.
Ο Δρ Σοστάκ πιστεύει ακράδαντα ότι η ζωή υπάρχει έξω και πέρα από τη Γη και μπορεί μάλιστα να έχουν επισκεφτεί και τον πλανήτη μας στο παρελθόν.
«Κατά τη γνώμη μου δεν υπάρχει αμφιβολία ότι οι εξωγήινοι είναι εκεί. Δεν θα κάνουμε τη δουλειά μας αν δεν το πιστεύαμε» , είπε στην The Sun.
«Είναι ακόμη πιθανό ότι (οι εξωγήινοι) επισκέφθηκαν τη Γη κάποια χρονική στιγμή, ίσως πριν από ένα δισεκατομμύριο χρόνια, ίσως και πριν από 100 εκατομμύρια χρόνια. Μπορεί να μην το μάθουμε ποτέ.»

Για υπότιτλους: Ρυθμίσεις, Υπότιτλοι, Προτεινόμενη γλώσσα, Υπότιτλοι, Αυτόματη μετάφραση, Ελληνικά


















ΠΗΓΗ





Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις