Σαρώνει τα πάντα ο Σαλβίνι – Παραιτήθηκε ο Ιταλός πρωθυπουργός



Ο Σαλβίνι κατέθεσε πρόταση μομφής, οπότε η παραίτηση ήταν μονόδρομος. Ο Ιταλός πρωθυπουργός χρησιμοποίησε σκληρές εκφράσεις για τον Σαλβίνι, αφού στην ουσία τον αποκάλεσε
καιροσκόπο που για το προσωπικό του συμφέρον, οδηγεί με μαθηματική ακρίβεια την χώρα σε εκλογές και αυτό θα κάνει κακό στην οικονομία.

Να σημειωθεί ότι ο Σαλβίνι σε όλες τις δημοσκοπήσεις συγκεντρώνει ποσοστά που ξεπερνούν το 40%. Όπως όλα δείχνουν, η Δεξιά επέστρεψε για τα καλά στην Ευρώπη.Η απόφαση του Σαλβίνι να αποσύρει την εμπιστοσύνη του από τον κυβερνητικό συνασπισμό δεν είναι καθόλου τυχαία. Θέλει να ενισχυθεί ώστε να εφαρμόσει το πρόγραμμά του χωρίς εμπόδια.
Είναι ακριβώς η στιγμή που ο Σαλβίνι έχει κερδίσει την εμπιστοσύνη της πλειοψηφίας αφού η σύγκρουσή του με την μαφία αλλά και η επιλογή του να προστατεύσει τα σύνορα της Ιταλίας, του δίνει το πλεονέκτημα. Το εκλογικό σώμα στο οποίο απευθύνεται έχει κουραστεί από τις προοδευτικές επιλογές του παρελθόντος.
Ο Ματέο Σαλβίνι υπόσχεται να βάλει τάξη στην χώρα. Ο ίδιος εκπροσωπεί το τρίπτυχο Πατρίδα-Θρησκεία-Οικογένεια. Δηλαδή εκφράζει την Παλαιά Τάξη Πραγμάτων.
Θα μπει μπροστά και πάλι το Έθνος ή όχι; Από ότι φαίνεται, ναι. Ο Σαλβίνι σαρώνει τα πάντα.














ΠΗΓΗ 

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις