Το 2016 η Παναγία των Παρισίων είχε γίνει στόχος τρομοκρατών – Πώς είναι τόσο σίγουροι οι Γάλλοι για “ατύχημα”;

 

Σε μια πόλη, η οποία τα τελευταία χρόνια έχει πληγωθεί επανειλημμένως από την τρομοκρατία είναι τουλάχιστον αλλόκοτο να μην εξετάζεται καν το ενδεχόμενο τρομοκρατικής επίθεσης σε
μια τέτοιους εύρους και συμβολισμού καταστροφή.

13 Νοεμβρίου 2015 ήταν τα δραματικά γεγονότα του θεάτρου Μπατακλάν με 153 νεκρούς. Τον Γενάρη της ίδιας χρονιάς είχαμε το μακελειό στα γραφεία της εβδομαδιαίας σατιρικής εφημερίδας Charlie Hebdo στο Παρίσι. Αλλά και κατόπιν πολλές άλλες περιπτώσεις τρομοκρατικών επιθέσεων είτε στην γαλλική πρωτεύουσα είτε σε άλλες πόλεις.

Πως λοιπόν με περισσή ευκολία διαγράφεται μονοκονδυλιά το ενδεχόμενο να υπάρχει ίδιος δάκτυλος στα γεγονότα της Μεγάλης Δευτέρας των Ρωμαιοκαθολικών;

Ιδίως αν συνυπολογίσει κανείς πως η Παναγία των Παρισίων είχε γίνει και παλιότερα στόχος τρομοκρατών. Ευτυχώς ανεπιτυχώς…

Με περίεργη πρεμούρα οι εισαγγελικές αρχές και πριν καλά καλά σβήσει η φωτιά ξεκίνησαν έρευνα για «ακούσια καταστροφή από την πυρκαγιά». Πως βγήκε το συμπέρασμα ότι επρόκειτο για ατύχημα ή για τυχαίο γεγονός ουδείς γνωρίζει, ιδίως όταν την ίδια στιγμή οι φλόγες τύλιγαν τον ιστορικό ναό.

Κάθε εισαγγελική αρχή που εμπλέκεται σε τέτοια περιστατικά και επιδιώκει διερεύνηση- και όχι απόκρυψη αιτιών- γνωρίζει πολύ καλά ότι θα χρειαστούν αρκετές ημέρες έρευνας για να προσδιοριστούν οι πραγματικές αιτίες μιας τέτοιας πυρκαγιάς.

Το κλιμάκιο των ερευνητών για τα αίτια της τραγωδίας διορίστηκε χθες, παρόλα αυτά οι εισαγγελείς είχαν “βγάλει πόρισμα” από την Δευτέρα!!

Αξιοσημείωτο είναι πως στις πρώτες δηλώσεις και η πυροσβεστική υπηρεσία αναφέρθηκε σε εργασίες ανακαίνισης στο χώρο του ναού. Όσες πιθανότητες είχε να γίνει ένα βραχυκύκλωμα, άλλες τόσες είχε να διεισδύσει κάποιος τρομοκράτης στο εργοτάξιο και να κάνει την ζημιά, σημειώνουν αναλυτές.

Την ίδια στιγμή φανατικοί μουσουλμάνοι πανηγυρίζουν! Όχι πως αυτό αποδεικνύει αυτομάτως την εμπλοκή φονταμενταλιστών του Ισλάμ στην πυρκαγιά, αλλά θέτει κίνητρο. Το μνημείο είναι σύμβολο όχι μόνο της Γαλλίας αλλά και ολόκληρης της Ευρώπης.

Και έχει γίνει στόχος τρομοκρατών το 2016!

Όσον αφορά πάντως στις αντιδράσεις των μουσουλμάνων, χαρακτηριστική είναι αυτή από τον πρόεδρο της Ισλαμικής Κοινότητας Κοσσυφοπεδίου στην Πρίζρεν, Μπεσίμ Μπερίσα, ο οποίος σε ανάρτηση στο Facebook, σχολίασε ότι για τον καθεδρικό ναό των Παρισίων όλοι προσποιούνται και φέρονται αναστατωμένοι, ενώ κανείς δεν αντέδρασε όταν κάηκαν τζαμιά.

«Προσποιούνται ότι στεναχωριούνται για τον καθεδρικό ναό στο Παρίσι, ενώ για το τζαμί Εμεβίτε και πολλά άλλα ιστορικά (ισλαμικά) μνημεία στη Συρία δεν αντέδρασαν!».

Το συγκεκριμένο τζαμί μάλιστα καταγράφεται ως 400 χρόνια παλαιότερο από τον Νοτρ Νταμ, τουλάχιστον όπως ισχυρίζεται ο επικεφαλής της Ισλαμικής Κοινότητας Κοσσυφοπεδίου και συνεχίζει σε επιθετικό ύφος: «ξέρουμε ότι δεν γνωρίζετε ιστορία και ότι παίζετε με διπλά πρότυπα, εμποδίζοντας το Ισλάμ».

Όπως προαναφέραμε, λοιπόν, με την Παναγία των Παρισίων υπάρχει προηγούμενο. Σεπτέμβριος του 2016 ήταν όταν συνελήφθη τελευταία στιγμή μια ομάδα ριζοσπαστών γυναικών που καθοδηγούνταν από Ισλαμιστές στη Συρία και όπως αποδείχτηκε ήταν έτοιμες να θέσουν σε εφαρμογή σχέδιο για τρομοκρατική επίθεση κοντά στο Καθεδρικό Ναό Notre Dame του Παρισιού.
Οι γυναίκες, ηλικίας 19, 23 και 39 ετών, συνελήφθησαν στο Boussy-Saint-Antoine, μια μικρή πόλη, 30 χλμ. Νοτιοανατολικά του Παρισιού, αφού μετά από έρευνα συνδέθηκαν με την ανακάλυψη ενός αυτοκινήτου γεμάτου φιάλες αερίου, το οποίο ήταν σταθμευμένο κοντά στον καθεδρικό ναό. Οι αρχές οδηγήθηκαν στην σύλληψη των γυναικών από τα δακτυλικά αποτυπώματα που βρέθηκαν στο Peugeot 607 που εγκαταλείφθηκε μόλις μερικές εκατοντάδες μέτρα από την Notre Dame σε μια περιοχή που σφύζει από τουρίστες. Το αυτοκίνητο περιείχε πέντε φιάλες αερίου, τρία μπουκάλια ντίζελ και ένα αναμμένο τσιγάρο. Η αστυνομία θεώρησε πως δύο γυναίκες επιχείρησαν να ανατινάξουν το αυτοκίνητο πριν φύγουν, όταν είδαν έναν άνδρα που πίστεψαν ότι είναι αστυνομικός.
Αργότερα πάντως οι αξιωματούχοι δήλωσαν ότι οι γυναίκες σχεδίαζαν μια βίαιη επίθεση στον γεμάτο σταθμό Gare de Lyon στο Παρίσι και τις πρόλαβαν με τον τρόπο που προαναφέρθηκε μετά από μια επιχείρηση αστυνομίας και μυστικών υπηρεσιών που χαρακτηρίστηκε ως «αγώνας ενάντια στον χρόνο».

Ο εισαγγελέας του Παρισιού, Φρανσουά Μολίνς, μίλησε τότε περί των γυναικών τρομοκρατών και ισχυρίστηκε πως το περιστατικό έδειξε ότι το Ισλαμικό Κράτος «σκοπεύει να μετατρέψει και τις γυναίκες σε μαχητές».

Με ένα τέτοιο προηγούμενο, λοιπόν, πως σήμερα οι εισαγγελικές αρχές απορρίπτουν το ενδεχόμενο τρομοκρατίας; Θέλουν κάποιοι να τελειώσουν την όποια συζήτηση εξαρχής για να μην ξεχειλίσει το ποτάμι της οργής αν υπάρξει έστω μια ένδειξη προς αυτήν την κατεύθυνση, που θα μπορούσε να οδηγήσει σε απρόβλεπτο ντόμινο συνεπειών παγκοσμίως;

Τέλος αξίζει να σημειωθεί πως το 2017 είχε αποκαλυφθεί πως τζιχαντιστές ήθελαν να τινάξουν στον αέρα έναν άλλον ναό-σύμβολο, τη Sagrada Familia, στην Βαρκελώνη. Και μάλιστα λίγο ως πολύ με τον ίδιο τρόπο με τις γυναίκες στο Παρίσι. Τότε τα σχέδια του 12μελούς πυρήνα τρομοκρατών ήταν να πραγματοποιήσει επιθέσεις με τρία φορτηγά τύπου βαν σε εμβληματικά σημεία της Βαρκελώνης. Στο σχέδιο ήταν και η μεταφορά φιαλών βουτανίου τις οποίες θα εκρήγνυνταν μέσα στα αυτοκίνητα.
















ΠΗΓΗ 

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις