Τελειωνει την Μ.Αλβανια ο Πουτιν..Τίρανα: «Πράκτορες της Μόσχας αποσταθεροποιούν την χώρα»

Αποτέλεσμα εικόνας για GRU SECRET SERVICES

 


Πανικός επικρατεί στην Αλβανία, καθώς σύμφωνα με έκθεση που βγήκε πριν λίγες ώρες, τα Τίρανα ισχυρίζονται πως οι ρωσικές μυστικές υπηρεσίες SVO και η GRU πραγματοποιούν
επιχειρήσεις εντός της χώρας.

Έχουμε ουσιαστικά νέα επιβεβαίωση προηγούμενου άρθρου μας, για την δράση περίπου  400 Ρώσων επίλεκτων πρακτόρων  της GRU που έχουν εισέλθει στην Αλβανία, προκειμένου να προβούν σε επιχειρήσεις αποσταθεροποίησης της χώρας, κάτι που βλέπουμε εδώ και ένα μήνα, αναφέρει η αλβανική υπηρεσία πληροφοριών SHISH.

Πρόκειται για κανονικό ρωσικό υβριδικό πόλεμο, εφόσον εξελιχθούν τα γεγονότα, ειδικά με την προαναγγελθείσα διαδήλωση στις 16 Μαρτίου 2019 στα Τίρανα και σε άλλες πόλεις της Αλβανίας κατά του νυν πρωθυπουργού Έντι Ράμα.

«Οι προσπάθειες της Ρωσίας να επηρεάσουν την γενικότερη εσωτερική κατάσταση στην Αλβανία βρίσκονται σε μεγάλη άνοδο», δήλωσε ο επικεφαλής της αλβανικής κρατικής υπηρεσίας πληροφοριών (SHISH), Helidon Bendo.

Ο ίδιος κάλεσε την κοινοβουλευτική επιτροπή για την εθνική ασφάλεια να θέσει όλες τις υπηρεσίες σε επιφυλακή, ενώ ο Bendo εξέφρασε την ανησυχία του για τις προσπάθειες αυτές, αλλά δεν έδωσε πληροφορίες στο εάν οι Ρώσοι ελέγχουν υψηλά επίπεδα αλβανικής πολιτικής. 

Η Μόσχα είναι ένα από τα μεγαλύτερα εμπόδια για τη δημιουργία μιας «Μεγάλης Αλβανίας». Ωστόσο, δεν υπάρχει καμία μυστική υπηρεσία στον κόσμο που θα μπορούσε να μάθει κάτι άλλο, εκτός από το ότι η Ρωσία είναι μια μεγάλη και σταθερή αντίπαλος της ανεξαρτησίας του Κοσσυφοπεδίου και ο εγγυητής της κυριαρχίας και της εδαφικής ακεραιότητας της Σερβίας.


















ΠΗΓΗ 

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις