Επιχείρηση ανατροπής του Ν.Τραμπ στήνει το «deep state»: Ανακάλυψαν «σιωπηρή αντίσταση» στον Λευκό Οίκο

Επιχείρηση ανατροπής του Ν.Τραμπ στήνει το «deep state»: Ανακάλυψαν «σιωπηρή αντίσταση» στον Λευκό Οίκο οι ΝΥ Τimes 


Tι συμβαίνει στις ΗΠΑ; Από την αρχή ήταν φανερό ότι το «βαθύ αμερικανικό κράτος» (υπαρκτό και όχι δημιούργημα λογοτεχνικής φαντασίας), το «deep state» όπως το αποκαλούν οι
Αμερικανοί πολίτες, δεν ήθελε το Ν.Τραμπ για πρόεδρο των ΗΠΑ και δεν αποδέχθηκε το γεγονός ότι εν τέλει έγινε πρόεδρος των ΗΠΑ.

Έτσι τώρα επιχειρούν με κάθε τρόπο να τον αποδομήσουν ώστε να μην κερδίσει μια δεύτερη 4ετία και αν είναι δυνατόν να αποπεμφθεί νωρίτερα από τον Λευκό Οίκο.
Σημειώνεται ότι ήδη υπήρξε στο παρελθόν μια αποπομπή Αμερικανού προέδρου, του Ρίτσαρντ Νίξον για το σκάνδαλο Watergate. Και ο Νίξον δεν ήταν καθόλου αγαπητός στο «βαθύ αμερικανικό κράτος» επειδή τελείωσε τον πόλεμο στο Βιετνάμ, αφήνοντας την αίσθηση ότι οι ΗΠΑ τον είχαν χάσει, κάτι που όντως έγινε αφού το Βόρειο κατέκτησε το Νότιο Βιετνάμ και εν τέλει ενοποιήθηκαν το 1975.

Νωρίτερα ένας άλλος μη αγαπητός πρόεδρος στο «βαθύ αμερικανικό κράτος», ο Τ.Κένενντι δολοφονήθηκε στις 22 Νοεμβρίου του 1963. Μια δολοφονία που ποτέ δεν εξιχνιάστηκε πραγματικά και οι Αρχές ουδέποτε έδωσαν την δέουσα σημασία πάλι άγνωστο γιατί.
Κάποιοι πίστεψαν ότι ο 45ος πρόεδρος των ΗΠΑ θα γινόταν σεβαστός για τον θεσμικό του ρόλο αλλά όπως αποδεικνύεται, διαψεύστηκαν.

Άλλωστε για το «βαθύ» κράτος είναι απλά ένας πρόεδρος και τίποτε άλλο. «I watched presidents die» είχε πει ο μυστηριώδης άνδρας με το τσιγάρο στην φημισμένη σειρά «X-Files» που όλοι παρακολουθούσαν την δεκαετία του 90' και είναι αντιληπτό τι εννοούσε.
Φαίνεται πως ο τίτλος του βιβλίου του Μπομπ Γούντγουορντ (σ.σ. είχε αποκαλύψει το σκάνδαλο Watergate μαζί με τον Καρλ Μπερνσταϊν) «Φόβος: Ο Τραμπ στον Λευκό Οίκο» αποκαλύπτει ακριβώς αυτό που συμβαίνει στην Ουάσινγκτον: Στο Λευκό Οίκο επικρατεί χάος και κάποιοι εμφανίζονται αποφασισμένοι να τον αποτρέψουν, ακόμη κι αν αυτό σημαίνει ότι θα πρέπει να τον ρίξουν από την προεδρία.

Αυτοί οι κάποιοι σίγουρα δεν δρουν μόνοι τους.

Αυτό περιγράφει ουσιαστικά ένα ανυπόγραφο κείμενο που δημοσιεύτηκε στους New York Times με τίτλο «Είμαι μέλος της αντίστασης μέσα στην κυβέρνηση Τραμπ». Το έγραψε, ανώνυμα φυσικά, αξιωματούχος του Λευκού Οίκου. Και περιγράφει πως ο ίδιος κι άλλοι προσπαθούν να αποτρέψουν τον Τραμπ και να προστατεύσουν τις ΗΠΑ από τις «χειρότερες παρορμήσεις του».
Ο μυστηριώδης αξιωματούχος του Λευκού Οίκου περιγράφει τους συναδέλφους του να εργάζονται προκειμένου να περιορίσουν έναν «απερίσκεπτο κι ανήθικο πρόεδρο», ενώ αξιωματούχοι της κυβέρνησης Τραμπ, εξετάζουν συνταγματικά μέτρα, ώστε να τον απομακρύνουν από το Οβάλ Γραφείο!

Συντάκτης του κειμένου, που δημοσιεύτηκε στις σελίδες όπου φιλοξενεί απόψεις η εφημερίδα, φέρεται να είναι ανώτερο στέλεχος της κυβέρνησης Τραμπ.
Ένας άνθρωπος τον οποίο αναζητά όλη η Ουάσινγκτον. Ένας άνθρωπος που αυτοαποκαλείται μέλος της «σιωπηρής αντίστασης».
Πρωτοφανή πράγματα θα έλεγε κανείς αλλά δεν είναι έτσι. Η περιβόητη αμερικανική «Δημοκρατία» έχει πολλούς σκελετούς στο ντουλάπι καθώς κρύβει από πίσω της ένα άκρως αυταρχικό και απολυταρχικό σύστημα.

Οι New York Times εξήγησαν τους λόγους που οδήγησαν την εφημερίδα στη σπάνια απόφαση να δημοσιεύσει ένα ανυπόγραφο άρθρο γνώμης κατόπιν του αιτήματος του συγγραφέα του, διευκρινίζοντας πως γνωρίζει ποιος είναι: «Πιστεύουμε ότι η δημοσίευση αυτού του άρθρου είναι ο μοναδικός τρόπος που μπορούσε να επιτρέψει στους αναγνώστες μας να ενημερωθούν για μια σημαντική όψη όσων γίνονται εντός της κυβέρνησης»
Να θυμίσουμε βέβαια ότι η εφημερίδα είναι η ναυαρχίδα των ΜΜΕ που πρόσκεινται στους Δημοκρατικούς.

Ο συγγραφέας του κειμένου υποστηρίζει ότι δεν ανέλαβε δράση για να υποστηρίξει καθ’ οιονδήποτε τρόπο τους Δημοκρατικούς, αλλά για να προστατεύσει τη χώρα από τη συμπεριφορά του 45ου προέδρου.

«Πιστεύουμε ότι έχουμε πρώτα απ’ όλα καθήκον προς τη χώρα μας και ότι ο πρόεδρος συνεχίζει να δρα με τρόπο που είναι επιζήμιος για την καλή υγεία της δημοκρατίας μας», γράφει.
«Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο έχουμε δεσμευθεί να κάνουμε ό,τι μπορούμε για να υπερασπίσουμε τους δημοκρατικούς θεσμούς μας, και παράλληλα να εμποδίζουμε τις πιο λαθεμένες παρορμήσεις του κ. Τραμπ έως ότου να αποχωρήσει από το αξίωμά του», γράφει.
«Στην καρδιά του προβλήματος είναι η ανηθικότητα του προέδρου», συνεχίζει το κείμενο.
Αν και αναγνωρίζει ότι η κυβέρνηση έχει επιτύχει αρκετές προόδους αφότου ανέλαβε την εξουσία (απορρύθμιση, φορολογική μεταρρύθμιση, ενίσχυση του στρατού) κρίνει ότι όλα αυτά έγιναν «ενάντια» και «όχι χάρη» στον Τραμπ, ενώ χαρακτηρίζει τον τρόπο που ο ρεπουμπλικάνος ασκεί την εξουσία «μικροπρεπή», «παρορμητικό» και «αναποτελεσματικό».

Από τη στιγμή που δημοσιεύτηκε ο άρθρο, ο Ντόναλντ Τραμπ εξέφρασε την οργή του μιλώντας σε δημοσιογράφους στο Λευκό Οίκο (κατά τη διάρκεια συνάντησης με τοπικούς αστυνομικούς απ’ όλες τις πολιτείες) και απείλησε τους New York Times, το CNN κι άλλα αμερικανικά ΜΜΕ πως «κάποια μέρα όταν δεν θα είμαι πρόεδρος, το οποίο ελπίζω να συμβεί σε περίπου 6,5 χρόνια (σ.σ. εννοεί ότι θα κερδίσει και τις εκλογές του 2020) δεν θα υπάρχουν. Δεν τους αρέσει ο Ντόναλντ Τραμπ, αλλά ούτε εμένα μου αρέσουν γιατί είναι ανέντιμοι».

Και εδώ που τα λέμε έχει δίκιο. Πώς ένα ΜΜΕ υποτίθεται κύρους, δημοσιεύει ανυπόγραφες «μπαρουφολογίες» γνωρίζοντας ότι προκαλεί ζημιά στην ίδια την υποτιθέμενη αμερικανική Δημοκρατία. Επειδή δεν τους αρέσει ο πρόεδρος Τραμπ;

Αναφερόμενος ειδικά στους New York Times είπε ότι όταν κέρδισε τις εκλογές «είχαν γράψει ένα γράμμα συγγνώμης στους αναγνώστες τους γιατί κάλυψαν λανθασμένα τις εκλογές. Αν οι αποτυχημένοι New York Times έχουν ένα ανυπόγραφο editorial, ανυπόγραφο το πιστεύετε; Που σημαίνει ότι δεν έχουν κότσια, σημαίνει ότι κάνουμε κάτι σωστά. Και κανείς δεν θα φτάσει καν κοντά να με νικήσει το 2020».

«Αυτός ο αποκαλούμενος «κορυφαίος κυβερνητικός αξιωματούχος» υπάρχει πραγματικά ή είναι μόνο οι αποτυχημένοι New York Times με ακόμη μια ψεύτικη πηγή; Αν ο δειλός ανώνυμος άνθρωπος πραγματικά υπάρχει, οι Times πρέπει, για λόγους εθνικής ασφαλείας, να τον ή την παραδώσουν στην κυβέρνηση αμέσως!»

Πάλι έχει δίκιο ο πρόεδρος και συμπλήρωσε: «Αποξηραίνω το βάλτο και ο βάλτος προσπαθεί να αντεπιτεθεί. Μην ανησυχείτε, θα νικήσουμε».

Πολλοίν αναρωτιούνται ποιος κρύβεται από πίσω. Μην κοροϊδευόμαστε, το «βαθύ κράτος» ελέγχει όχι μόνο τους Δημοκρατικούς αλλά και τους Ρεπουμπλικάνους. Ούτε στο κόμμα του Τραμπ θέλουν τον Αμερικανό πρόεδρο, αλλά τους ήταν χρήσιμος γιατί ήταν ο μόνος με προσωπικότητα που μπορούσε να κερδίσει τις εκλογές όπως και έγινε.
Πολλοί σκέφτονται ότι η φράση lodestar οδήγησε στον Μάικ Πενς, τον νυν αντιπρόεδρο των ΗΠΑ. Γιατί κι εκείνος αρέσκεται να χρησιμοποιεί τη συγκεκριμένη λέξη.
Μπορεί όμως να είναι εσκεμμένες ανοησίες για να δημιουργηθεί σκόπιμη ρήξη με τον πρόεδρο Τραμπ, διότι πολύ απλά ο Πενς δεν είναι χτεσινός για να «προδοθεί» έτσι με τόσο χαζό τρόπο.
Λίγη λογική χρειάζεται.





Στο κείμενο κατά του Τραμπ, ο συγγραφέας μυστήριο χρησιμοποιεί τη λέξη αυτή για να περιγράψει τον Γερουσιαστή Τζον ΜακΚέιν, που πέθανε πριν μερικές μέρες και ήταν ένας από τους πολέμιους του Τραμπ.
Στα social media δεν άργησε να εμφανιστεί η θεωρία πως την ίδια λέξη και μάλιστα αρκετά συχνά χρησιμοποιεί ο Αμερικανός αντιπρόεδρος.

Εντάξει πιο προβοκάτσια... πεθαίνεις.

Η υπεύθυνη Τύπου του Λευκού Οίκου Σάρα Χάκαμπι Σάντερς σε ανακοίνωσή της, ανέφερε χαρακτηριστικά: «Ο άνθρωπος πίσω από αυτό το κείμενο επέλεξε να παραπλανήσει κι όχι να υποστηρίξει τον με συνέπεια εκλεγμένο πρόεδρο των ΗΠΑ. Αυτός, δεν βάζει πρώτα την χώρα, αλλά τον εαυτό του, τοποθετώντας τον εγωισμό του πάνω από την θέληση του αμερικανικού λαού. Ο δειλός αυτός άνθρωπος, πρέπει να πράξει το σωστό και να παραιτηθεί».

Είναι σαφές ότι το «βαθύ κράτος» θα επιχειρήσει να οδηγήσει σε ήττα το Ν.Τραμπ και τους Ρεπουμπλικάνους στις ενδιάμεσες εκλογές του Νοεμβρίου ώστε να τον αποδυναμώσει και να του κόψει τον δρόμο για μια δεύτερη προεδρική θητεία το 2020.

Όμως ο Τραμπ είναι «σκληρό καρύδι» όσο χτυπιέται τόσο πιο δυνατός γίνεται, γιατί όλη του τη ζωή έμαθε να ζει έτσι, οι άλλοι που τον φοβούνται δεν ξέρουν να ζουν έτσι.
Όπως έλεγε και ο Bane στο Dark knight rises: «The powerful will be ripped from their decadent nests, and cast out into the cold world that we know and endure» (οι ισχυροί θα εξοριστούν από τις παρηκμασμένες φωλιές τους και θα εκδιωχθούν έξω στον κρύο κόσμο τον οποίο εμείς γνωρίζουμε και μπορούμε να τον αντέξουμε)

Ο Ν.Τραμπ αντέχει στο κρύο...










ΠΗΓΗ











Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις