Μεγάλη νίκη δεξιάς και κεντροδεξιάς στην Σουηδία με 35-37% - Οι Σοσιαλδημοκράτες στο 26%

Μεγάλη νίκη δεξιάς και κεντροδεξιάς στην Σουηδία με 35-37% - Οι Σοσιαλδημοκράτες στο 26% 


Τη χειρότερη επίδοση σε εκλογές εδώ και ένα αιώνα πέτυχε το σοσιαλιστικό κόμμα της Σουηδίας τη στιγμή που οι Σουηδοί  Δημοκράτες (που έχουν ταχθεί κατά της μετανάστευσης) σάρωσαν
με τα πρώτα exit polls να τους δίνουν από 16 έως και 19% κάτι που σημαίνει ότι αν συγκεντρώσουν το 19+% βγαίνουν δεύτερο κόμμα.
Σύμφωνα με exit poll που δίνει στη δημοσιότητα το RT to Σοσιαλιστικό Κόμμα (S-S&D) λαμβάνει 25,4%, το κεντροδεξιό M-EPP λαμβάνει το 18,4%,ενώ το δεξιό SD-ECR παίρνει 16,3%.


Σε άλλο exit poll της σουηδικής τηλεόρασης το S-S&D λαμβάνει 26.2%, το M-EPP 17.8% και το SD-ECR 19.2%.




Σημειώνεται πως  στις προηγουμένης εκλογές του 2014 το S-S&D είχε λάβει το 31,01%, το M-EPP το 23,33% και το δεξιό SD-ECR 12,86%.
Η προσφυγική κρίση του 2015 άλλαξε πολλά και στη Σουηδία. Όπως και σε όλη την Ευρώπη, εκτός από την Ελλάδα.
Από την πλευρά της η κυβέρνηση του σοσιαλδημοκράτη πρωθυπουργού Στέφαν Λέφβεν απέτυχε να πείσει τους Σουηδούς κι ας υιοθέτησε μια σκληρή στάση έναντι των προσφύγων. Δεν κατάφερε επίσης να πείσει ότι διαχειρίστηκε σωστά τις πυρκαγιές του καλοκαιριού, αλλά και τις βίαιες συγκρούσεις μεταξύ συμμοριών μεταναστών στη νότια Σουηδία. Κερδισμένοι από τις εξελίξεις αυτές βγαίνουν οι δεξιοί Σουηδοί Δημοκράτες.












ΠΗΓΗ
















































Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις