Το τουρκικό σχέδιο στην Κύπρο και οι στίχοι του Κορανίου σε φύλλα χρυσού

 


Tο επιβλητικό Χαλά Σουλτάν θεωρείται ως το μεγαλύτερο τζαμί της Ανατολικής Μεσογείου, καθιστώντας την Κύπρο «κέντρο του Ισλάμ».Θα υποδεχθεί την Τρίτη τους πρώτους
πιστούς μουσουλμάνους. Ανάμεσα τους και ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν… για να προσευχηθεί… για την ευημερία του λαού του και των Τ/κ.

Το μεγαλεπήβολο έργο κατασκευάστηκε στην κατεχόμενη Μια Μηλιά και αποτελεί προφανώς ένα ακόμη βήμα της τουρκικής προσπάθειας για ισλαμοποίηση όχι μόνο των κατεχομένων, αλλά και ολόκληρης της Κύπρου, σε περίπτωση που… βρεθεί «λύση» τύπου Ανάν στο Κυπριακό.

Ειδικά αν αναλογιστεί κανείς ότι δεν πρόκειται απλώς για ένα τέμενος, αλλά για ένα ισλαμικό συγκρότημα με θεολογική σχολή και ιεροδιδασκαλείο για το Κοράνι και την ζωή του Μωάμεθ.
Κτισμένο σε 38 χιλιάδες τετραγωνικά μέτρα, το Χαλά Σουλτάν μπορεί να φιλοξενήσει 6000 μουσουλμάνους. Το τέμενος, που πήρε το όνομα του από την Ουμ Χαράμ, είναι περιτριγυρισμένο από τέσσερις μιναρέδες ύψους 62 μέτρων. Στον κεντρικό θόλο μπορεί κανείς να διαβάσει στίχους από το κοράνι… χαραγμένους σε φύλλα χρυσού!!!!

Όσο για το κόστος κατασκευής του, φέρεται να ξεπερνά τα 45 εκατομμύρια τουρκικές λίρες.
Μάλιστα, η Αρχιτεκτονική του παραπέμπει στην Αγιά Σοφιά, αν και το Χαλά Σουλτάν, λένε πως αποτελεί αντιγραφή του Μπλε Τζαμιού στην Κωνσταντινούπολη.

Το σκεπτικό των Τούρκων είναι το εξής:

Στην Τουρκία, στην Κωνσταντινούπολη το Τζαμί του Σουλτάνου Αχμέτ (Μπλε Τζαμί), με τη σφραγίδα του Σουλεϊμάν, παρουσιάζει την Κωνσταντινούπολη ως ισλαμική.
Έτσι σήμερα και στην Κύπρο, το Τζαμί Χαλά Σουλτάν θέλει να δείξει ότι και η Κύπρος είναι τουρκοισλαμική, μέρος της Τουρκίας.

Τα σχόλια δικά σας!












ΠΗΓΗ











Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις