Η αλήθεια για την απόφαση Τραμπ να βάλει «φωτιά» στις σχέσεις με το Ιράν

Η αλήθεια για την απόφαση Τραμπ να βάλει «φωτιά» στις σχέσεις με το Ιράν 


Προβληματισμό και ανησυχία έχει προκαλέσει σε Βερολίνο, Βρυξέλλες αλλά και Πεκίνο, η απόφαση του Αμερικανού προέδρου Τραμπ να αποσύρει την χώρα από τη διεθνή συμφωνία για
το πυρηνικό πρόγραμμα του Ιράν.

Η απόφαση του Αμερικανού προέδρου Ντόναλντ Τραμπ να αποσυρθούν οι ΗΠΑ από την συμφωνία και να επαναφέρει τις αυστηρότατες κυρώσεις που ίσχυαν πριν την σύναψη αυτής, σίγουρα δεν αιφνιδίασε την διεθνή κοινότητα.

Σας ειχαμε ενημερωσει πως η κύρια παγκόσμια διαμάχη δεν είναι μεταξύ κρατών αλλά μεταξύ της Εθνικής Δεξιάς, η οποία βοήθησε τον Ντόναλντ Τραμπ να εκλεγεί στις ΗΠΑ και της διεθνιστικής αποκαλούμενης Νέας Τάξης Πραγμάτων (ΟΗΕ, Ευρωπαϊκή Ένωση, ΝΑΤΟ, κτλ.), της λεγόμενης διεθνούς κοινότητας.

Ο Τραμπ είχε αναφερθεί πολλές φορές το τελευταίο διάστημα στις αντιρρήσεις του επί τη συμφωνίας που είχε συναφθεί επί προεδρίας Μπαράκ Ομπάμα.

Στον Ο.Η.Ε. και στην Ευρώπη θα ήθελαν όσο τον δυνατόν λιγότερους πονοκεφάλους στην Μέση Ανατολή, προκειμένου να προχωρήσουν τα σχέδια ανακήρυξης παγκόσμιας ειρήνης χωρίς αντίπαλο να την απειλεί, άρα κυβέρνησης, από την Ιερουσαλήμ.

Ο Πρόεδρος των ΗΠΑ όμως δείχνει πως, όσο το Βαθύ Κράτος των ΗΠΑ (Ομπάμα, Χίλαρι, Μπους, Σόρος, Ροκφέλερ κτλ.) δεν τον αφήνει να κυβερνήσει, θα χρησιμοποιήσει την θέση του για να προκαλέσει προβλήματα στην πολιτική «ειρηνικής επίλυσης προβλημάτων» που προωθείται.

Πέραν τούτου, ως βασικοί λόγοι στην απόφαση Τραμπ, η οποία βάζει ταράζει την διεθνή κοινότητα και επιφέρει νέες, σοβαρές αναταράξεις στην Μέση Ανατολή – ήδη το Ισραήλ πραγματοποίησε αεροπορικές επιθέσεις στην Συρία υποστηρίζοντας πως στο έδαφός της δρουν ιρανικέ δυνάμεις- και στέλνοντας το Ιράν ακόμη πιο βαθιά στην αγκαλιά της Ρωσίας, παρουσιάζονται:
  • O πολιτικός εναγγαλισμός Τραμπ-Νετανιάχου
  • Η καταστροφή κάθε ίχνους από την πολιτική κληρονομιά του παγκοσμιοποιητή Ομπάμα, ο οποίος είχε υπογράψει την συμφωνία με το Ιράν
Όσο για τον Πρόεδρο της Ρωσίας και πολιτικό συγγενή του Τραμπ, Βλαντίμιρ Πούτιν, θα σας το γράψουμε ακόμα μία φορά
«Ο Πούτιν, αλώβητος, ενδεχόμενα εμφανιστεί ως «αγγελιοφόρος» της ειρήνης, λαμβάνοντας για την Ρωσία και δη για την Εθνική Δεξιά πρωταρχικό ρόλο στην διευθέτηση του προβλήματος των Ιεροσολύμων (νέα σημείωση: τώρα και του Ιράν), μεταξύ Τραμπ και Ο.Η.Ε.».
(…)
Η Μόσχα αρέσκεται στον ρόλο του συνομιλητή που θεωρούν ως αξιόπιστο όλες οι αντιμαχόμενες πλευρές στην ευρύτερη Μέση Ανατολή».
Οι Ρώσοι ανακοίνωσαν την προσήλωσή τους στην συμφωνία για το πυρηνικό πρόγραμμα του Ιράν, παρά την ανακοίνωση του Αμερικανού προέδρου για την απόσυρση των ΗΠΑ από την συμφωνία.

Η «κόντρα» με τις ΗΠΑ «σπρώχνει» το Ιράν στην αγκαλιά της κοντινής γεωγραφικά Ρωσίας με τον Πούτιν να «τρίβει» τα χέρια του.

Με άλλα λόγια, η Εθνική Δεξιά χρησιμοποιεί τον Τραμπ να φέρει ένταση και έχει έτοιμο τον Πούτιν να την «σβήσει» ή αν τελικά χρειαστεί να την φουντώσει ακόμα περισσότερο.








ΠΗΓΗ 

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις