«ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ Ο ΝΤΟΝΑΛΤ ΤΡΑΜΠ ΑΝΑΓΝΩΡΙΖΕΙ ΤΗΝ ΙΕΡΟΥΣΑΛΗΜ ΣΑΝ ΝΕΑ ΠΡΩΤΕΥΟΥΣΑ ΤΟΥ ΙΣΡΑΗΛ ΠΡΟΚΑΛΩΝΤΑΣ ΤΗ ΔΙΕΘΝΗ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ – ΕΝΕΡΓΟΠΟΙΟΥΝΤΑΙ ΟΙ ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΠΡΟΦΗΤΕΙΕΣ»

 


ΜΕ ΤΗΝ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΗ ΑΥΤΗ ΞΕΚΙΝΟΥΝ ΤΑΧΙΣΤΑ ΟΙ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΕΣ ΑΠΟΠΕΡΑΤΩΣΗΣ ΤΟΥ ΝΑΟΥ ΤΟΥ ΣΟΛΟΜΩΝΤΟΣ … Η ΠΡΩΤΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΤΟΥ
ΑΝΤΙΧΡΙΣΤΟΥ ΔΕΝ ΘΑ ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΗΘΕΙ ΚΑΘΟΣΟΝ ΕΝΕΡΓΟΠΟΙΟΥΝΤΑΙ ΟΙ ΠΡΟΦΗΤΕΙΕΣ ΔΗΛΑΔΗ ΜΠΑΙΝΟΥΜΕ ΣΕ ΤΡΟΧΙΑ ΓΠΠ ΑΦΟΥ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΤΩΡΑ Η ΕΠΟΧΗ ΑΝΤΙΧΡΙΣΤΟΥ, ΠΡΟΗΓΕΙΤΑΙ Η ΑΝΑΛΑΜΠΗ !!!

Η Ιορδανία ξεκίνησε μια διπλωματική εκστρατεία για την κινητοποίηση των αραβικών και μουσουλμανικών κρατών ενάντια στην κίνηση των ΗΠΑ να αναγνωρίσει την Ιερουσαλήμ al-Quds ως πρωτεύουσα του Ισραήλ.

Ο Πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ σχεδιάζει να αναγνωρίσει την Ιερουσαλήμ Αλ-Κουντ ως πρωτεύουσα του Ισραήλ σε ομιλία του την Τετάρτη σε μια προφανή προσπάθεια να αντισταθμίσει τη δέσμευσή του να μεταφέρει την αμερικανική πρεσβεία από το Τελ Αβίβ στην ιερή πόλη. Ανώτερη διπλωματική πηγή της Ιορδανίας δήλωσε ότι το Αμμάν, ο σημερινός πρόεδρος του Αραβικού Συνδέσμου, θα καλέσει μέλη της Αραβικής Συνόδου Κορυφής και του Οργανισμού Ισλαμικής Συνεργασίας (OIC) να συγκαλέσουν επείγουσα συνάντηση αν πραγματοποιηθεί η αναγνώριση.

Οι χώρες μέλη θα «συζητήσουν τρόπους αντιμετώπισης των συνεπειών μιας τέτοιας απόφασης που σήμανε συναγερμό και ανησυχία», ανέφερε η πηγή. Η διπλωματική πηγή δήλωσε ότι «Η απόφαση του Trump θα μπορούσε τελικά να εμποδίσει όλες τις προσπάθειες για να κινηθεί η ειρηνευτική διαδικασία και διατρέχει πολύ υψηλό κίνδυνο να προκαλέσει αραβικές και μουσουλμανικές χώρες αλλά και μουσουλμανικές κοινότητες στη Δύση».

Ολόκληρη η Ιερουσαλήμ al-Quds βρίσκεται επί του παρόντος υπό τον έλεγχο του Ισραήλ, ενώ το καθεστώς κατ επίσης το ανατολικό τμήμα της πόλης που φιλοξενεί τον τρίτο ιερό μουσουλμανικό χώρο. Η πόλη έχει χαρακτηριστεί ως «κατεχόμενη» σύμφωνα με το διεθνές δίκαιο από τον Αραβικό πόλεμο του 1967, που οι Παλαιστίνιοι θέλουν ως πρωτεύουσα της μελλοντικής τους κατάστασης.
Η Ιορδανία είναι ο θεματοφύλακας των μουσουλμανικών ιερών τοποθεσιών των Ιερουσαλήμ al-Quds, καθιστώντας τον Αμάν ευαίσθητο σε οποιεσδήποτε αλλαγές στο καθεστώς της κατεχόμενης πόλης. «Δεν είναι απαραίτητο να ληφθούν μονομερείς αποφάσεις που θα άλλαζαν το ιστορικό status quo της Ιερουσαλήμ ως κατοικημένη πόλη της οποίας η μοίρα πρέπει να καθοριστεί στις τελικές συνομιλίες σχετικά με το καθεστώς μέσα σε ένα συνολικό ειρηνευτικό πακέτο», ανέφερε η πηγή της Ιορδανίας.

Η αμφιλεγόμενη δήλωση του Τράμπ επέστρεψε την Παλαιστινιακή Αρχή με τον Πρόεδρο της Παλαιστινιακής Αρχής Μαχμούντ Αμπάς να προειδοποιεί ότι οποιαδήποτε αλλαγή στην αμερικανική πολιτική για την Ιερουσαλήμ al-Quds θα υπονόμευε σοβαρά τις ειρηνευτικές προσπάθειες και θα βλάψει τα συμφέροντα της Παλαιστίνης.








ΠΗΓΗ 

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις