"Αρχηγοί" της Greek Mafia οι Βλαστός και Σκαφτούρος


 
Δυόμισι χρόνια μετά το σχηματισμό της δικογραφίας από το τμήμα δίωξης εκβιαστών το Συμβούλιο Εφετών του Πειραιά εξέδωσε το βούλευμα για την υπόθεση τής αποκαλούμενης Greek Mafia. Στις
460 σελίδες οι δικαστικοί περιγράφουν με κάθε λεπτομέρεια τη δράση της εγκληματικής οργάνωσης.
Συνολικά παραπέμπονται σε δίκη 26 άτομα με Αρχηγούς της οργάνωσης να αναφέρονται ο Παναγιώτης Βλαστός και ο Γιάννης Σκαφτούρος, ενώ απαλλάσσεται από τις κατηγορίες ο Βασίλης Στεφανάκος και ο Άκης Τσοχατζόπουλος.

Σύμφωνα με το βούλευμα Βλαστός και Σκαφτούρος: Διηύθυναν την ομάδα αυτή με πειθώ και πειθαρχία και κατηύθυναν συντεταγμένα τα μέλη της στη συστηματική τέλεση αξιόποινων πράξεων, κυρίως εκρήξεων, εκβιάσεων, αλλά και στην προμήθεια εκρηκτικών υλών και όπλων, που ήταν απαραίτητα για την υλοποίηση της εγκληματικής δράσης τους.


Στο βούλευμα περιγράφονται με ακρίβεια τα στοιχεία για τους εκβιασμούς, τις εκρήξεις σε σπίτια δικαστικών και υψηλόβαθμου στελέχους υπουργείου, τις απόπειρες ανθρωποκτονίας. Σκοπός των κατηγορουμένων-μελών της οργάνωσης ήταν η συνεχής διάπραξη απεριορίστου αριθμού επιλεγμένων μορφών εγκλημάτων με αυξημένη απαξία και αντικοινωνικότητα.
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις