Ποιοί θέλουν να τελειώσουν οριστικά τις Ένοπλες Δυνάμεις και τα Σώματα Ασφαλείας με μισθολόγιο πείνας;

 


Η κυβέρνηση, υπακούοντας στους δανειστές, πάει να τελειώσει οριστικά τις Ένοπλες Δυνάμεις και τα Σώματα Ασφαλείας. Επιχειρεί να περάσει ένα μισθολόγιο το οποίο όχι απλά αποτελεί “λαιμητόμο” για το προσωπικό και τις
οικογένειες τους, αλλά και για την ίδια την άμυνα και την ασφάλεια της χώρας, αφού επανειλημμένα ακόμη και τα μέλη της κυβέρνησης επισημαίνουν πώς ΕΔ και ΣΑ λειτουργούν χάριν στο φιλότιμο και την υπερπροσπάθεια των ενστόλων.
Οι πρώτες πληροφορίες που φτάνουν στο οικονομικό επιτελείο του υπουργείου Εθνικής Άμυνας είναι δραματικές, αφού το ειδικό μισθολόγιο που έχει καταρτίσει το υπουργείο Οικονομικών προβλέπει μειώσεις ακόμη και έως 250 ευρώ το μήνα σε χαμηλόβαθμα στελέχη, όπως είναι οι υπαξιωματικοί και οι Επαγγελματίες Οπλίτες.
Μεγάλες είναι επίσης και οι μειώσεις για τους αξιωματικούς (έως και 150 ευρώ), ενώ χρυσώνει το χάπι στους ανώτατους αξιωματικούς, δίδοντας αύξηση μέχρι 50 ευρώ.
Θα πρέπει κάποιοι από τα υπουργεία Άμυνας και Προστασίας του Πολίτη να εξηγήσουν στους ιθύνοντες του υπουργείου Οικονομικών πώς η δομή των Ένοπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας δεν είναι αυτή μίας δημόσιας υπηρεσίας, όπου ο υπάλληλος ΠΕ μπορεί να παίρνει τα περισσότερα χρήματα και ο ΔΕ ή ΥΕ να αμείβεται με μισθό πείνας.
Οι υπαξιωματικοί και οι κατώτεροι αξιωματικοί είναι αυτοί που βάζουν τα βλήματα στο πυροβόλο, χειρίζονται τα άρματα μάχης, τα μαχητικά αεροσκάφη και τα πολεμικά πλοία. Σαφώς τις αποφάσεις τις λαμβάνουν οι ανώτεροι από τα γραφεία και σε καμία περίπτωση δεν θέλουμε να τους αδικήσουμε, αφού και αυτοί έχουν περάσει προηγουμένως από τα ίδια πόστα.
Θέλουμε απλά να καταδείξουμε πώς το Στράτευμα λειτουργεί ως μία αλυσίδα και ένας κρίκος να σπάσει ή να μην δουλέψει τότε διακυβεύεται η άμυνα της χώρας. Δεν είναι δημόσια υπηρεσία που αν δεν βγάλει τη φωτοτυπία ο υπάλληλος δεν τρέχει και τίποτα...
Εκτός αυτού, μένουν έκθετες και οι ηγεσίες των αρμόδιων υπουργείων, Άμυνας, Προστασίας του Πολίτη και Ναυτιλίας, Καμμένος, Τόσκας και Δρίτσας αντίστοιχα, που δεσμεύτηκαν για ισοδύναμα μέτρα προκειμένου να μην περικοπούν άλλο οι μισθοί των ενστόλων, όπως και ο ίδιος ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας που από την Βουλή θέλησε να ακυρώσει τη διάταξη που προβλέπεται στο μνημόνιο και προβλέπει νέες περικοπές στα ειδικά μισθολόγια.
Που είναι λοιπόν τα ισοδύναμα μέτρα; Γιατί δεν έχουν ληφθεί υπόψη οι προτάσεις των αρμόδιων υπουργείων που κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου για την κατάσταση στις Ένοπλες Δυνάμεις και τα Σώματα Ασφαλείας σε περίπτωση που ισχύσει μία ακόμη μείωση μισθών μετά από αυτές που έχουν γίνει και έχουν καταδικάσει τα στελέχη στη φτώχεια και την ανέχεια;
Η προσφορά των Ένοπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας είναι εξαιρετικά σημαντική, στις επικίνδυνες ημέρες που ζούμε (Τουρκία, προσφυγικό, εγκληματικότητα) και δεν μπορεί το υπουργείο Οικονομικών να λαμβάνει αποφάσεις με μόνο παράγοντα τους αριθμούς στα κιτάπια τους.
Η άμυνα και η ασφάλεια της χώρας έχει πληγεί σημαντικά. Η κατάσταση είναι οριακή. Περαιτέρω δυσαρέσκεια σημαίνει πλήρης κατάρρευση. Ας το σκεφτούν αυτό στο Μέγαρο Μαξίμου (στην οδό Νίκης δεν το περιμένουμε) και στα αρμόδια υπουργεία. Πριν είναι αργά. 






ΠΗΓΗ

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις