Ν. Αναστασιάδης: Το όνομα που επιθυμώ είναι «Ηνωμένες Πολιτείες Κύπρου»

nikos-anastasiadis

«Το όνομα που επιθυμώ από καρδιάς είναι Ηνωμένες Πολιτείες Κύπρου» υποστήριξε μεταξύ άλλων ο Πρόεδρος της Κύπρου, Νίκος Αναστασιάδης, σε συνέντευξή του στην τουρκική εφημερίδα «Σαμπάχ».
Ο κ. Αναστασιάδης διέψευσε ότι στις διαπραγματεύσεις με τον
ηγέτη των Τουρκοκυπρίων έχει προταθεί το όνομα «Ενωμένη Ομόσπονδη Κύπρος», αποκαλύπτοντας ωστόσο, ότι ο ίδιος έχει προτείνει το όνομα «Ηνωμένες Πολιτείες Κύπρου»
Όπως επισήμανε, το Κόμμα Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης (ΑΚΡ) είναι διαφορετικό σε σχέση με τα άλλα τουρκικά πολιτικά κόμματα στο θέμα του Κυπριακού, προσθέτοντας ότι ο Πρόεδρος της Τουρκίας έχει εκφράσει την ανάγκη για επίλυση του Κυπριακού.
Μάλιστα, ο κ Αναστασιάδης επισήμανε ότι ο κ. Ερντογάν είναι ένας ιστορικός ηγέτης για την Τουρκία.
Παράλληλα, ο Κύπριος Πρόεδρος υπογράμμισε ότι «υπάρχει μια πολύ θετική ατμόσφαιρα προς το παρόν για τις διαπραγματεύσεις» και ανέφερε ότι τα πιο δύσκολα ζητήματα είναι το περιουσιακό και το εδαφικό.
«Θέλουμε να καταλήξουμε σε μια συμφωνία, λαμβάνοντας υπόψη τις αμοιβαίες ανησυχίες μας», τόνισε εν συνεχεία.
Παράλληλα, ο κ. Αναστασιάδης διέψευσε ότι στις διαπραγματεύσεις με τον ηγέτη των Τουρκοκυπρίων έχει προταθεί το όνομα «Ενωμένη Ομόσπονδη Κύπρος». «Το όνομα που επιθυμώ από καρδιάς είναι Ηνωμένες Πολιτείες Κύπρου», διευκρίνισε χαρακτηριστικά.
«Η επιτυχία των διαπραγματεύσεων στην Κύπρο θα επηρεάσει θετικά όλες τις χώρες της περιοχής και το κυπριακό κράτος θα αποτελέσει παράδειγμα στην περιοχή» συμπλήρωσε ο κ. Αναστασιάδης.


ΠΗΓΗ 

Σχόλια

  1. πιο καλο μου ακουγεται το " παγκοσμιες Πολιτείες Κύπρουκαι πασων των τουρκιων "

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Δημοφιλείς αναρτήσεις