Σοκ στη Βρετανία: Τουλάχιστον 1400 παιδιά κακοποιήθηκαν σεξουαλικά από συμμορία

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Σάλος έχει ξεσπάσει στη Βρετανία, μετά τις αποκαλύψεις ότι επί 16 χρόνια, 1.400 παιδιά υπέστησαν σεξουαλική κακοποίηση στην πόλη του Rotherham.

Η υπόθεση ήρθε στο φως της δημοσιότητας της τελευταίες ώρες, με την σοκαριστική έκθεση της αστυνομίας να κάνει λόγο για εκατοντάδες θύματα, ηλικίας από 11 έως 16 ετών.

Μια γυναίκα από το Rotherham στο Γιόρκσάιρ, η οποία σήμερα είναι 20 ετών δήλωσε στο Sky News ότι έπεσε θυμα σεξουαλικής κακοποίησης από εκατοντάδες άνδρες, ωστόσο οι αρχές δεν έκαναν τίποτα για να σταματήσουν το φρικιαστικό έγκλημα.

Κατέθεσε, επίσης, ότι την κακοποιούσαν σεξουαλικά κάθε μέρα, όταν ήταν μεταξύ 12 ετών και 15 ετών και ότι κάποιες φορές βιάστηκε μαζικά από πέντε άνδρες... Στη συγκλονιστική της συνέντευξη, ανέφερε μάλιστα ότι οι άνθρωποι που την κακοποίησαν και την βίασαν εξακολουθούν να περιφέρονται στους δρόμους του Rotherham και ότι έχουν καταστρέψει τις ζωές αμέτρητων νέων γυναικών.

Και αυτή είναι η ιστορία ενός από τα τουλάχιστον 1.400 παιδιά που υπέστησαν σεξουαλική κακοκοποίηση, στο Rotherham μεταξύ του 1997 και του 2013, σύμφωνα με έρευνα η οποία δημοσιοποιήθηκε την Τρίτη.

Μικρά παιδιά, ακόμη και 11 ετών βιάστηκαν από περισσότερα από ένα άτομα, απήχθησαν, μετακινήθηκαν για άνομους σκοπούς σε άλλες πόλεις της Αγγλίας, ξυλοκοπήθηκαν και εκφοβίστηκαν, όπως διαπιστώνει το πόρισμα της έρευνας.

Τη σύνταξη του πορίσματος διέταξε το Μητροπολιτικό Δημοτικό Συμβούλιο του Rotherham, ενώ μετά τις αποκαλύψεις ο επικεφαλής του Δημοτικού Συμβουλίου Ρότζερ Στόουν ανακοίνωσε ότι θα παραιτηθεί άμεσα, επισημαίνοντας ότι είναι η μόνη δίκαιη λύση είναι να αναλάβει τις ευθύνες του «για μια τόσο ξεκάθαρη αποτυχία».

Όπως αναφέρουν τα δημοσιεύματα του βρετανικού τύπου, ότι η πλειονότητα των εμπλεκομένων στο σκάνδαλο ήταν άνδρες ασιατικής καταγωγής, και ανήκουν μάλιστα στην πακιστανική κοινότητα της πόλης, γεγονός που αρχικώς δημιούργησε φόβους σε μέλη του συμβουλίου ότι πιθανόν η έρευνα να χαρακτηριζόταν «ρατσιστική».

Οι πρώτες υποψίες για το σοκαριστικό «ένοχο μυστικό» του Rotherham εμφανίστηκαν το 2010, όταν πέντε άνδρες καταδικάστηκαν για ομαδική σεξουαλική συνεύρεση με ανήλικα κορίτσια, χρειάστηκαν όμως πάνω από τρία χρόνια για να πλησιάσουν οι αρχές τους ενόχους.

Ο καθηγητής Αλέξις Τζέι, συντάκτης του πορίσματος της τελευταίας έρευνας, κατηγορεί τόσο την ηγεσία του Μητροπολιτικού Δήμου, όσο και την αστυνομία του Νότιου Γιόρκσαϊρ για συστηματική υποτίμηση του προβλήματος, τονίζοντας ότι η εκτίμηση για 1.400 θύματα είναι «συντηρητική», καθώς είναι πολύ πιθανόν ο αριθμός των παιδιών που υπήστησαν σεξουαλική κακοποιηση να είναι πολύ μεγαλύτερος.

Σύμφωνα με τις έρευνες, οι αρρωστημένοι εγκληματίες περιέλουζαν τα θύματά τους με πετρέλαιο και τα απειλούσαν ότι θα τα πυρπολήσουν, άλλα τα απειλούσαν με όπλα, κτηνώδεις βιασμούς και εκφοβισμό για την περίπτωση που σκόπευαν να αποκαλύψουν την αλήθεια.
 
 

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις