Η αντιρωσική υστερία της κυβέρνησης Μητσοτάκη πλήττει τα ποσοστά της ΝΔ – Υπέρ Ρώσων το 74% των Eλλήνων, το 37% της ΝΔ

 

Η αντιρωσική υστερία της κυβέρνησης Μητσοτάκη

πλήττει τα ποσοστά της ΝΔ – Υπέρ Ρώσων το 74% των Eλλήνων, το 37% της ΝΔ… Ο Μητσοτάκης για να είναι αρεστός στο ΝΑΤΟ και στην ΕΕ όπου έχει βλέψεις για υψηλό αξίωμα – π.χ. Πρόεδρος του Συμβουλίου της Ευρώπης – σε 2,5 χρόνια από τώρα έρχεται σε αντίθεση με την πλειοψηφία της ελληνικής κοινωνίας.

Το Μέγαρο Μαξίμου μέτρησε την στάση της κοινωνίας απέναντι στην Ουκρανική σύγκρουση.
Τα αποτελέσματα ορισμένων δημοσκοπήσεων είναι σοκαριστικά.
Το 70% με 74% των πολιτών είναι υπέρ των Ρωσικών θέσεων αλλά το σπουδαιότερο όλων μεγάλο μέρος των υπουργών της κυβέρνησης άτυπα δηλώνουν υπέρ της Ρωσίας αλλά επισήμως ακολουθούν την κυβερνητική γραμμή υπέρ της Ουκρανίας που ηττάται.

Π.χ. ο σημερινός υπουργός Υγείας Ά. Γεωργιάδης σε ιδιωτικές συζητήσεις δηλώνει “οπαδός” της Ρωσίας αλλά δημοσίως μιλάει υπέρ της Ουκρανίας.
Η αντιρωσική υστερία πλέον καταγράφεται ως ένας παράγοντας που πλήττει τα ποσοστά της ΝΔ και όπως αναφέρει πολύ καλά ενημερωμένη πηγή… οι μετρήσεις δείχνουν ότι σχεδόν το 37% με 38% των ψηφοφόρων της ΝΔ είναι υπέρ της Ρωσίας…

Επίσης ένα μεγάλο ποσοστό δηλώνει ουδέτερο ενώ όσοι αυτοπροσδιορίζονται ως κεντρώοι μέσα στην ΝΔ στηρίζουν την Ουκρανία.
Σίγουρα δεν είναι μόνο το Ουκρανικό που πλήττει τα ποσοστά της ΝΔ αλλά και η ακρίβεια – πληθωρισμός και πολλά άλλα αλλά το Ουκρανικό πλέον είναι μετρήσιμος αρνητικός παράγοντας…

Οι κυρώσεις κατά της Ρωσίας στις οποίες συμμετέχει και η Ελλάδα απέτυχαν παταγωδώς… οπότε μήπως πρέπει όλα να εκαναξιολογηθούν…
Η Δύση και η ΕΕ επιμένουν στο λάθος και η επιμονή στο λάθος δεν θα οδηγήσει στο σωστό… τόσο απλά.

Προσωπική ατζέντα απέναντι στο εθνικό συμφέρον

Ο Μητσοτάκης για να είναι αρεστός στο ΝΑΤΟ και στην ΕΕ όπου έχει βλέψεις για υψηλό αξίωμα – π.χ. Πρόεδρος του Συμβουλίου της Ευρώπης – σε 2,5 χρόνια από τώρα έρχεται σε αντίθεση με την πλειοψηφία της ελληνικής κοινωνίας.

Μέσα στην κυβέρνηση Μητσοτάκη υπάρχουν υπουργοί που του λένε να μετριάσει τις απόλυτες θέσεις του κατά της Ρωσίας.
Η Ουκρανία θα ηττηθεί, η Ρωσία θα κερδίσει και αύριο όταν θα τελειώσει ο πόλεμος πρέπει να υπάρξει μια επανεκκίνηση στις ελληνορωσικές σχέσεις…

Ο Μητσοτάκης είπε πρόσφατα ότι ευθύνη για την ακρίβεια και τις υψηλές τιμές ρεύματος έχει η Ρωσία και αυτό γνωρίζει πολύ καλά ότι είναι ανοησία.
Όταν κατασκευάζονται εχθροί χωρίς πειστήρια… η αποκάλυψη της αλήθειας είναι εύκολη οπότε το επιχείρημα ότι οι Ρώσοι ευθύνονται για όλα… είναι διάτρητη.

Η Ρωσία θέλει να πουλάει φθηνό φυσικό αέριο και πετρέλαιο στην Ελλάδα αλλά η Ελλάδα δεν το αγοράζει επειδή στηρίζει την καταρρέουσα διοίκηση Zelensky στην Ουκρανία.

Όρια ανοησίας

Άρα το επιχείρημα Μητσοτάκη είναι στα όρια της ανοησίας.

Ξέρουν όλοι τις αιτίες… οι απαράδεκτες κυρώσεις κατά της Ρωσίας και στο παρελθόν η τοξική ποσοτική χαλάρωση της ΕΚΤ δημιούργησε την ψευδαίσθηση της οικονομικής ευδαιμονίας…
Το σύστημα κατέστη ασύδοτο και ο καθένας βάζει ότι τιμές θέλει… π.χ. οι εταιρίες ενέργειας κάνουν στην κυριολεξία ότι θέλουν μέσω του Χρηματιστηρίου Ενέργειας.

Αντί ο Μητσοτάκης να αυτοδιαψεύδεται και να στηρίζει τις ανεμογεννήτριες για τις οποίες αντιδρά όλη η ελληνική κοινωνία έχει εναλλακτικές πηγές πολύ φθηνότερες να ενεργοποιήσει για να μειώσει το κόστος ρεύματος.

Όταν όμως οι ηγέτες παρασύρονται από τις προσωπικές τους φιλοδοξίες αντί να υπερασπίζονται καθολικά τα συμφέροντα της πατρίδας… τότε δεν μιλάμε για ηγέτες αλλά ικέτες που στην αμετροέπεια τους και στις φιλοδοξίες τους πουλάνε την πατρίδα.

Η θέση του BN

To ΒΝ (bankingnews) από τις 24 Φεβρουαρίου 2022 που παρακολουθεί την ειδική στρατιωτική επιχείρηση στην Ουκρανία είχε ταχθεί ξεκάθαρα υπέρ των Ρωσικών θέσεων που είναι και οι ιστορικά σωστές.

Μια πρόταση ήταν η Ελλάδα να παγώσει κάθε μεταφορά όπλων στην Ουκρανία και να περιορίσει τις μεταφορές οπλικών συστημάτων του ΝΑΤΟ από τον λιμάνι της Αλεξανδρούπολης.
Επίσης όλοι οι Έλληνες πρέπει να εύχονται να εκλεγεί ο Trump και όχι η τραγική Kamala Harris στις 5 Νοεμβρίου 2024.

Συμφωνούμε και επαυξάνουμε σε όλα αυτά… Η κυβέρνηση είναι με τη λάθος πλευρά της ιστορίας, όμως οι Έλληνες, το μεγαλύτερο ποσοστό τουλάχιστον είναι με τη Ρωσία… Και έχουμε σιχαθεί όλους αυτούς που βγαίνουν και προσπαθούν να μας πείσουν για το αντίθετο… Άλλωστε να μη ξεχνάμε πριν από δυο χρόνια που η Ρώσικη πρεσβεία εδώ στη χώρα μας κατακλίστηκε από μηνύματα Ελλήνων οι οποίοι εκδηλώναμε την υποστήριξη μας…

Και όσον αφορά τις εκλογές στις ΗΠΑ, εννοείται ότι κάθε σώφρων άνθρωπος στον πλανήτη θα πρέπει να είναι υπέρ του Τραμπ… Γιατί εάν βγει η Καμάλα, όλα όσα περάσαμε με την πανδημία δεν θα είναι τίποτα μπροστά σε αυτά που θα εφαρμόσουν…Και μιλάμε για γενοκτονία… Τραμπ δαγκωτό λοιπόν για να μπορούμε να ελπίζουμε σε μια καλύτερη μέρα για την ανθρωπότητα…

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

ΠΗΓΗ 

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις