Σύλληψη του αρχηγού των ειδικών δυνάμεων της Αστυνομίας ως πράκτορα της Mossad!

 Ιράν:  Κυνήγι κατασκόπων στην Τεχεράνη – Σύλληψη του  αρχηγού των ειδικών δυνάμεων της Αστυνομίας ως πράκτορα της Mossad!

Κυνήγι κατασκόπων

στην Τεχεράνη από το υπουργείο Πληροφοριών του Ιράν (Vezarat-e Ettela’at Jomhuri-ye Eslami-ye Iran) ουσιαστικά τις μυστικές υπηρεσίες της χώρας και τους “Φρουρούς της Επανάστασης”.

Όπως αναφέρουν ιρανικά κανάλια ο αρχηγός των ειδικών δυνάμεων της Αστυνομίας στρατηγός Hassan Karami συνελήφθη από τις ειδικές δυνάμεις  του Ιρανών Φρουρών της Επανάστασης με την κατηγορία της συνεργασίας του με την ισραηλινή μυστική υπηρεσία της Mossad στην υπόθεση της δολοφονίας του ηγέτη της Χαμάς Ισμαήλ Χανίγια.

Μετά την εξουδετέρωση του Χανίγια στην Τεχεράνη οι μυστικές υπηρεσίες του Ιράν έχουν εξαπολύσει ένα τεράστιο ανθρωποκυνηγητό για το ποιος ή ποιοι βρίσκονται πίσω από την διαρροή της τοποθεσίας που βρισκόταν ο ηγέτης της Χαμάς.

Τώρα ορισμένες πηγές από το Ιράν αναφέρουν ότι στις έρευνες έχει εμπλακεί και το όνομα του Hassan Karami ο οποίος έχει την κρίσιμη θέση του διοικητή όλων των ειδικών δυνάμεων της Αστυνομίας και  της αντιτρομοκρατικής υπηρεσίας του Ιράν συμπεριλαμβανομένης.

Ο ακριβής τρόπος εξουδετέρωσης του Χανίγια στις 31 Ιουλίου παραμένει άγνωστος.

Η Χαμάς είπε ότι σκοτώθηκε, μαζί με έναν από τους σωματοφύλακές του, από «σιωνιστική» αεροπορική επιδρομή σε μια κατοικία.  Άλλες πηγές είπαν στην al-Arabiya ότι η αιτία ήταν μια κρυμμένη βόμβα που θα μπορούσε να είχε τοποθετηθεί έως και δύο μήνες νωρίτερα.

Σύμφωνα με τους New York Times, ο Χανίγια  δολοφονήθηκε με  έναν εκρηκτικό μηχανισμό που πυροδοτήθηκε από απόσταση, και βρισκόταν  στο δωμάτιο του ξενώνα του διαμερίσματος του ηγέτη της Χαμάς και , ο οποίος ενεργοποιήθηκε μόλις επιβεβαιώθηκε ότι ήταν μέσα. Το Σώμα των Φρουρών της Ισλαμικής Επανάστασης του Ιράν είπε ότι ο Χανίγια  σκοτώθηκε από «ένα βλήμα μικρής εμβέλειας που έφερε περίπου 7 κιλά εκρηκτικών υλικών» που εκτοξεύτηκε έξω από το κτίριο στο οποίο διέμενε.

Όπως και να έχει το υπουργείο Πληροφοριών του Ιράν έχει εξαπολύσει μεγάλη επιχείρηση για να διακριβωθεί ποιος ή ποιοι μίλησαν στη Mossad και αποκάλυψαν την τοποθεσία που βρισκόταν ο Χανίγια.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

ΠΗΓΗ 

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις