Χρυσός ο Μ.Τεντόγλου στο Παρίσι με εκπληκτικό άλμα στα 8.48μ.

 Χρυσός ο Μ.Τεντόγλου στο Παρίσι με εκπληκτικό άλμα στα 8.48μ.

Ο Μίλτος Τεντόγλου

σήμερα χάρισε το πρώτο χρυσό μετάλλιο στην Ελλάδα, στους 33ους Ολυμπιακούς Αγώνες στο Παρίσι και έγραψε το όνομα του με χρυσά γράμματα καταφέρνοντας καταφέρνοντας το δεύτερο σερί χρυσό Ολυμπιακό μετάλλιο της καριέρας του στα 26 και έτσι να είναι μόλις ο δεύτερος αθλητής στην ιστορία των Ολυμπιακών Αγώνων που κατάφεραν να υπερασπιστούν τον τίτλο τους μετά τον Καρλ Λιούις.

Ο Τεντόγλου έγινε, παράλληλα, μόλις ο 10ος αθλητής στην ιστορία του αγωνίσματος με δύο ολυμπιακά μετάλλια (Τόκιο και Παρίσι).

Έγινε μόλις ο τρίτος Έλληνας αθλητής με τουλάχιστον δύο χρυσά ολυμπιακά μετάλλια, μετά τον Πύρρο Δήμα και τον Κάχι Καχιασβίλι.

Επίσης, έγινε μόλις ο δεύτερος αθλητής στην ιστορία των Ολυμπιακών Αγώνων, στο μήκος, με δύο συνεχόμενα χρυσά. Ο άλλος αθλητής, είναι ο θρυλικός Καρλ Λιούις που πήρε… τέσσερα συνεχόμενα, από το 1984 στο Λος Αντζελες, ως το 1996 στην Ατλάντα.

Ενα ιστορικό μετάλλιο για τον ίδιο, που είναι και το πρώτο χρυσό της Ελλάδας στο Παρίσι, αλλά και το 7ο συνολικά, καθώς μετράμε άλλο ένα αργυρό και 5 χάλκινα.

Με άλμα στα 8.48μ (0,0) στη δεύτερη του προσπάθεια, ο Τεντόγλου καθάρισε τον τελικό κάνοντας…επαγγελματικό αγώνα πηδώντας κατά σειρά 8.27μ (-0,5) – 8.48μ (0,0) – 8.24μ (-0,4) – 8.36μ (-0,6) – 8.31μ (+0,4) και ουσιαστικά άφησε το έκτο άλμα με μια άκυρη προσπάθεια.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

ΠΗΓΗ 

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις