Και για να το κλείσουμε το θέμα...


  Δήλωση της Διεθνούς Ένωσης Πυγμαχίας σχετικά με τους Αποκλεισμούς Αθλητών στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Πυγμαχίας το 2023

"Η Διεθνής Ένωση Πυγμαχίας (IBA) κρίνει σκόπιμο να απαντήσει σε πρόσφατες δηλώσεις των μέσων ενημέρωσης σχετικά με τους αθλητές Lin Yu-ting και Imane Khelif, ιδιαίτερα όσον αφορά τη συμμετοχή τους στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Παρισιού 2024.

Θα θέλαμε να κάνουμε τις ακόλουθες παρατηρήσεις σχετικά:

Στις 24 Μαρτίου 2023, η IBA απέκλεισε τις αθλήτριες Lin Yu-ting και Imane Khelif από το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Πυγμαχίας IBA Γυναικών Νέο Δελχί 2023. Αυτός ο αποκλεισμός ήταν αποτέλεσμα της αποτυχίας τους να ανταποκριθούν στα κριτήρια επιλεξιμότητας για συμμετοχή στο γυναικείο αγώνισμα, όπως καθορίζονται από του κανονισμούς της IBA. Αυτή η απόφαση, που ελήφθη μετά από προσεκτική εξέταση, ήταν εξαιρετικά σημαντική και απαραίτητη για τη διατήρηση του υψηλότερου επιπέδου δικαιοσύνης και ακεραιότητας των αγώνων.

Σημειώνεται ότι οι αθλητές δεν υποβλήθηκαν σε εξέταση τεστοστερόνης αλλά υποβλήθηκαν σε ξεχωριστό και αναγνωρισμένο τεστ, σύμφωνα με το οποίο τα στοιχεία παραμένουν εμπιστευτικά. Αυτό το τεστ έδειξε οριστικά ότι και οι δύο αθλήτριες δεν πληρούσαν τα απαιτούμενα απαραίτητα κριτήρια καταλληλότητας και βρέθηκε ότι είχαν ανταγωνιστικά πλεονεκτήματα σε σχέση με άλλες αθλήτριες.

Η απόφαση που ελήφθη από την IBA στις 24 Μαρτίου 2023, επικυρώθηκε στη συνέχεια από το Διοικητικό Συμβούλιο της IBA στις 25 Μαρτίου 2023. Το επίσημο αρχείο αυτής της απόφασης είναι προσβάσιμο στον ιστότοπο της IBA.

Ο αποκλεισμός βασίστηκε σε δύο τεστ που έγιναν και στους δύο αθλητές ως εξής:

- Τεστ που πραγματοποιήθηκε κατά τη διάρκεια του Παγκόσμιου Πρωταθλήματος Πυγμαχίας Γυναικών IBA στην Κωνσταντινούπολη 2022.
- Τεστ που πραγματοποιήθηκε κατά τη διάρκεια του Παγκόσμιου Πρωταθλήματος Πυγμαχίας Γυναικών IBA στο Νέο Δελχί 2023.

Για διευκρίνιση

- Η Lin Yu-ting δεν άσκησε έφεση κατά της απόφασης της IBA στο Διαιτητικό Αθλητικό Δικαστήριο (CAS), καθιστώντας έτσι την απόφαση νομικά δεσμευτική.
- Η Imane Khelif άσκησε αρχικά έφεση κατά της απόφασης στο CAS, αλλά απέσυρε την έφεση κατά τη διάρκεια της διαδικασίας, καθιστώντας επίσης την απόφαση IBA νομικά δεσμευτική.

Οι επιτροπές μας εξέτασαν αυστηρά και ενέκριναν την απόφαση που ελήφθη κατά τη διάρκεια του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος. Ενώ η IBA παραμένει προσηλωμένη στη διασφάλιση της ανταγωνιστικής δικαιοσύνης σε όλες τις διοργανώσεις μας, εκφράζουμε ανησυχία για την ασυνεπή εφαρμογή των κριτηρίων επιλεξιμότητας από άλλους αθλητικούς οργανισμούς, συμπεριλαμβανομένων εκείνων που επιβλέπουν τους Ολυμπιακούς Αγώνες. Οι διαφορετικοί κανονισμοί της ΔΟΕ για αυτά τα θέματα, στους οποίους δεν εμπλέκεται η IBA, εγείρουν σοβαρά ερωτήματα τόσο για την αγωνιστική δικαιοσύνη όσο και για την ασφάλεια των αθλητών.

Για διευκρίνιση σχετικά με το γιατί η ΔΟΕ επιτρέπει σε αθλητές με ανταγωνιστικά πλεονεκτήματα να αγωνίζονται στις διοργανώσεις τους, προτρέπουμε τα ενδιαφερόμενα μέρη να αναζητήσουν απαντήσεις απευθείας από τη ΔΟΕ.

Με εκτίμηση,

Διεθνής Ένωση Πυγμαχίας

Την ανακοίνωση μπορείτε να την δείτε και στον παρακάτω σύνδεσμο:

https://www.iba.sport/news/statement-made-by-the-international-boxing-association-regarding-athletes-disqualifications-in-world-boxing-championships-2023/?fbclid=IwY2xjawEdbvhleHRuA2FlbQIxMAABHUoZsUEIlJsS2n7zPdOn_Y9kaF6tz2uDZEGuGP3BnZYuzuDaIZgvVH1pgQ_aem_-Vd2nB9j703QoRp8YqDgSQ 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

ΠΗΓΗ 

Σχόλια

  1. τι περιμενετεαπο την Δ.Ο.Ε? αφου ανηκει εις την νεα τξη και εφαρμοζει τα της νεας ταξης.τα λογικα θα γινουν παραλογα και τα παραλογα θα γινουν λογικα και φυσιολογικα. ακομη και οι γυναικειες οργανωσεις εκει ανηκουν. αν δεν ανηκαν δεν θα αφηναν την γυναικα να ειναι εις διαφημισεις σε αυτο το χαλι.ισως κανω λαθος. ο χρονος θα το δειξει. ομως οι προοδευτικοι λαοι εχουν και συλλογους κτηνοβασιας και βεβαια υπαρχει πραγματικη? αγαπη δια τα ζωα, δια τους ανθρωπους μισος. δεν με αρεσει το ανωνυμος.παντελης 6978174827

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Δημοφιλείς αναρτήσεις