Η ΗΛΙΚΙΑ ΔΕΝ ΠΕΡΙΕΧΕΤΑΙ ΣΤΟ DNA ΜΑΣ
Η γήρανση είναι ένα πρόγραμμα ελέγχου του μυαλού.
Ψέμα να πεθαίνουν άνθρωποι από γεράματα γιατί η "ηλικία" για το DNA μας στα κύτταρα δεν υπάρχει.
Τα κύτταρα του σώματός μας ανανεώνονται συνεχώς, ακόμα και στους ηλικιωμένους.
Υπάρχουν πολλά λάθη στην αναπαραγωγή των κυττάρων, αλλά πάντα υπάρχει ένας βιολογικός-συναισθηματικός λόγος για τον θάνατό μας.
Δεν είναι τόσο εύκολο για έναν άνθρωπο να πεθάνει ώστε η καρδιά και οι πνεύμονες να σταματήσουν να λειτουργούν.
Οι άνθρωποι δεν πεθαίνουν από γηρατειά ή ασθένειες, άνθρωποι πεθαίνουν από συναισθηματικές συγκρούσεις που οδήγησαν σε αυτή τη γήρανση και αργότερα θάνατο.
Δεν υπάρχει ηλικία για το DNA μας, δημιουργούμε όρια με τα χρόνια που πεθαίνει το σώμα μας.
Η γήρανση προέρχεται από αρνητική σκέψη και χαμηλή δονητική κατάσταση κυριαρχίας.
Αν δεν έχουμε την περιοριστική πεποίθηση ότι είναι φυσιολογικό να γερνάς, τότε δεν θα γεράσουμε ή τουλάχιστον όχι με το ρυθμό που η γήρανση είναι "φυσιολογική".
Αυτό επειδή :
⚘ Το δέρμα μας ανανεώνεται κάθε 3 μήνες.
⚘ Αίμα - Κάθε 6
⚘ Οι πνεύμονες ανανεώνονται κάθε χρόνο.
⚘ Το ήπαρ αναρρώνει σε 18 μήνες.
⚘ Ο εγκέφαλος αποκαθιστά πλήρως τα κύτταρά του κάθε 3 χρόνια.
⚘ Ο σκελετός αναγεννάται πλήρως σε 10 χρόνια.
⚘ Κάθε μυς και ιστός αναγεννάται σε 15 χρόνια.
⚘ Ακόμα και η προσωπικότητά μας ανανεώνεται κάθε 7 χρόνια.
Πρέπει να διασφαλίσουμε την αναγέννησή μας με κάθε τρόπο - με τροφή, αέρα, νερό που φέρνουμε και πάνω απ' όλα με σκέψεις και πληροφορίες για τον εαυτό μας.
Ένα μυστικό που μας κρύβεται προσεκτικά είναι ότι το DNA μας δεν περιέχει δεδομένα για τη γήρανσή μας.
Το πρόγραμμα γήρανσης δημιουργείται εξ ολοκλήρου από εμάς στο μυαλό μας, μέσα από τις Πεποιθήσεις και τις Πεποιθήσεις μας που αποκτηθήκαμε στο περιβάλλον στο οποίο γεννηθήκαμε, μεγαλώνουμε και ζούμε.
Είμαστε τόσο ριζωμένοι που πιστεύουμε ότι αυτός είναι ένας φυσιολογικός τρόπος ζωής, γήρανσης και θανάτου.
Ευτυχώς για εμάς, η πραγματικότητα είναι αρκετά διαφορετική.
Δεν είναι μυστικό ότι όταν χανόμαστε στο παρελθόν, κοιτάμε πάντα το μέλλον.
Και είναι πραγματικά σημαντικό να αφήσεις πίσω το παρελθόν και να προχωρήσεις μπροστά, να ζεις και να αλλάξεις το Παρόν στο μυαλό σου"
~ Εμίλ Λαζάροφ ~
πολλά κενά και ερωτηματικά το άρθρο σου Αιμίλιε ....τότε δεν θα γεράσουμε ή τουλάχιστον όχι με το ρυθμό που η γήρανση είναι "φυσιολογική : ποια είναι η φυσιολογική ?
ΑπάντησηΔιαγραφήανανεώνετε κάθε τόσο κάθε τόσο κάθε τόσο : για πόσο ??
Μακάρι να ίσχυαν αυτά που λέει το παραπάνω άρθρο, αλλά δυστυχώς δεν νομίζω ότι ισχύουν. Στα άκρα της αλυσίδας του DNA στο τέλος του χρωματοσώματος υπάρχει μια προστατευτική αλυσίδα η τελομεράση η οποία προστατεύει το υπόλοιπο χρωματόσωμα. Αυτή στα κύτταρα των μικρών παιδιών έχει πλήρες μέγεθος, αλλά με την κάθε διαίρεση του κυττάρου μειώνεται κατά λίγο. Έτσι μετά από πολλές διαιρέσεις, η τελομεράση καταστρέφεται σιγά - σιγά με αποτέλεσμα στο τέλος το κύτταρο να μην μπορεί να διαιρεθεί και ο άνθρωπος να πεθαίνει από γηρατειά. Αυτός είναι ο λόγος που κάποια κλωνοποιημένα ζώα όπως η Dolly γεννήθηκαν γηρασμένα. Βέβαια υπάρχουν κάποια μόρια που επιβραδύνουν αυτή την καταστροφή της τελομεράσης, όπως το SOD, το φυτό astragalus, το turnmeric και άλλα. Επίσης με το να παίρνουμε κάποια αντιοξειδωτικά, τα κύτταρα προστατεύονται από τις ελεύθερες ρίζες, και αργούν περισσότερο να πεθάνουν και να αντικατασταθούν. Γενικά αυτό με την τελομεράση είναι ένας μόνο από τους μηχανισμούς της γήρανσης. Υπάρχουν και άλλοι όπως πχ η μείωση του NAD+ με την ηλικία. Γι αυτό καλό είναι να παίρνει κάποιος ενώσεις όπως το NMN, NR, Niacin, Niacinamide κλπ. Ένας άλλος μηχανισμός γήρανσης είναι η καταστροφή και μείωση των μιτοχονδρίων στα κύτταρα (που είναι μικροοργανισμοί μέσα στα κύτταρα που παράγουν την ενέργεια), γι αυτό πρέπει να αποφεύγουμε τα αντιβιοτικά (εκτός αν είναι απολύτως απαραίτητα) και μετά τα 50 να παίρνουμε συμπληρώματα όπως το Q10 και το PQQ. Επίσης υπάρχουν και άλλοι μηχανισμοί γήρανσης που θέλουν πολλές σελίδες για να αναλυθούνε. Κάποια βίντεο που μπορεί να βρεί κανείς στο youtube για να ξεκινήσει πάνω στην αντιγήρανση, είναι αυτά του Prof. David Sinclair που είναι καθηγητής στο Harvard πάνω στην μοριακή βιολογία και την αντιγήρανση. Πάντως ένα πολύ βασικό (ίσως το πιο βασικό από όλα) για την αντιγήρανση είναι να μην έχει κάνει κάποιος τα εμβόλια. Άν τα έχει κάνει, όλα τα υπόλοιπα είναι να τα λέμε για να χαιρόμαστε....
ΑπάντησηΔιαγραφήΘέλω να μου δώσεις Κωνσταντίνε το δικαίωμα να διαφωνήσω ως προς την τελευταία παράγραφο του σχολίου σου όπου λες για την επιταχυντικη επίδραση των εμβολίων στο φαινόμενο της γήρανσης
ΔιαγραφήΑπό εμπειρία μιλώντας θα πω πώς γνωρίζω πολύ κόσμο που ενώ έκανε τα εμβόλια σταμάτησε να γερνά
Ο χρόνος σταμάτησε για αυτούς
Παρά πολλοί οι εμβολιασμενοι που δεν θα γεράσουν διότι απλά δεν θα προλάβουν
Μετ' εκτιμήσεως
Ναι, πράγματι αυτό μου λένε κάποιοι γνωστοί μου που έκαναν το εμβόλιο. Ξαφνικά σταμάτησαν να γερνάνε, το σώμα τους έγινε νέο και άφθαρτο, και τώρα βρίσκονται εν τόπω φωτεινώ, εν τόπω χλοερώ, εν τόπω αναψύξεως, ένθα απέδρα πάσα οδύνη, λύπη και στεναγμός.......
Διαγραφή