ΠΟΤΕ ΡΕ Μ@ΛΑΚΕΣ ΘΑ ΞΥΠΝΗΣΕΤΕ....!!!


 Μία τεράστια «κομπίνα»

σε βάρος των πολιτών ξεκινά από 1ης Ιουλίου με ευθύνη της ΕΕ και της κυβέρνησης Μητσοτάκη που την αποδέχτηκε καθώς θα αυξηθούν κατά  20% οι τιμές σε όλα τα εμφιαλωμένα νερά, αναψυκτικά, ροφήματα κ.λ.π. για το… καλό μας!

Τα επιπλέον χρήματα που θα δίνουμε υπό μορφή φόρου θα μας τα «επιστρέφουν» με voucher όταν θα δίνουμε πίσω τενεκεδάκια και πλαστικά μπουκάλια!

Με λίγα λόγια όλοι θα κρατάνε μέσα στο αυτοκίνητο ή στο σπίτι τους, σακούλες με… πλαστικά μπουκάλια και κουτάκια αναψυκτικών ή ότι άλλων ροφημάτων, μετά θα τα μετράνε ένα ένα θα κάνουν τους υπολογισμούς και θα πηγαίνουν να τα «εξαργυρώνουν»…

Πρόκειται για φόρο πάνω στον φόρο που φυσικά στην ελεύθερη οικονομία ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ, με την προϋπόθεση βέβαια ότι όντως έχουμε ελεύθερη οικονομία.

Αυτό το μέτρο θυμίζει παλιές εποχές κατά τις δεκαετίες του ’80 και του ’90 όταν όλοι επιστρέφαμε πίσω τα γυάλινα μπουκάλια από μπίρες και αναψυκτικά.

Αυτό όμως γίνονταν λόγω του υψηλού κόστους.

Εδώ να προστεθεί ότι οι πολίτες δεν θα λαμβάνουν τα χρήματά τους πίσω σε μετρητά ή στον… λογαριασμό τους μόλις επιστρέψουν τα κουτάκια και τα πλαστικά μπουκάλια, αλλά θα παίρνουν ένα «voucher» για τον εξής απλό λόγο:

Για να το χρησιμοποιούν άμεσα σε νέα αγορά! Με λίγα λόγια ο πολίτης θα «ξεφραγκιάζεται» συνεχώς!

Επίσης θα πρέπει να μας εξηγήσει η κυβέρνηση ποιος θα ελέγχει αν η αύξηση θα είναι της τάξης του 20% και όχι του… 22% κ.ο.κ.

Οι καταναλωτές θα πρέπει να ετοιμαστούν έτσι ώστε να αγοράζουν το εμφιαλωμένο νερό των 500 ml στα 0,60 ευρώ, από 0,50 που πωλείται σήμερα με βάση ρύθμιση του υπουργείου Ανάπτυξης.

Στην ίδια ρύθμιση, εντάσσονται και τα άλλα αφεψήματα και ποτά που πωλούνται συσκευασμένα σε αλουμίνιο, γυαλί και πλαστικό όπως αναψυκτικά, χυμοί, μπύρες, κρασιά και γάλα.

 Μάλλον όλοι οι πολίτες έχουμε ξεκινήσει να παίζουμε σε ένα ιδιότυπο «Hunger Games» όπου οι πιο υπάκουοι θα έχουν τα… «τυχερά» τους.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

ΠΗΓΗ

Σχόλια

  1. Και μετά προσωπικός αριθμός.
    Δεν έχω να πω τίποτα .
    Τα έχουν πει αξιολογοτεροι άνθρωποι, κάποιοι είναι του Θεού .

    Πολύ blogas

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Και πολύ άργησε φίλε.στη Σλοβακία που ζούσα μέχρι τον Αύγουστο που μας πέρασε έχει εφαρμοστεί εδώ και 1 χρόνο. Σωτηρης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ποτέ ρε μαλακες θα ξυπνήσουμε;
    Όταν θα φεύγουμε από το σπίτι έχοντας φροντίσει να πάρουμε μαζί και ένα μπουκάλι παγωμένο νερό
    Έχοντας φροντίσει για το φαγητό μας
    Έχοντας φροντίσει για όλα εκείνα που μάθαμε να αγοράζουμε από τον δρόμο καί τά οποία μας καθιστούν αιχμαλώτους ενός συστήματος προμήθειας και διακίνησης προϊόντων και αγαθών
    Όταν λοιπόν μάθουμε να ζούμε και να κινούμαστε φέροντας μαζί μας τα αναγκαία τότε θα αρχίσουμε ρε μαλακες να ξυπνάμε
    Αυτεξουσιος είναι εκείνος ο οποίος φέρει μαζί του από το πρωί όλα όσα θα χρειαστούν για την επιβίωση του κατά την διάρκεια της ημέρας
    Από όταν χάθηκε το ταγαρι από την πλάτη χάλασε ο κόσμος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ΕΧΕΙΣ ΕΝΑ ΜΕΓΑΑΑΛΟ LIKE ΑΠΟ ΕΜΕΝΑ ΑΔΕΡΦΕ...

      Διαγραφή
  4. Ταγαρι
    Είδος μικρού σακιδιου στο οποίο οι βλάχοι κυρίως αλλά γενικότερα οι παλαιοί μετέφεραν τα χρειαζουμενα
    Εκρεμοταν στην πλάτη η δενόταν στο ζώο από ένα κορδόνι που είχε
    Αυτό μαζί με τα όπλα τουφέκι και μαχαίρι καθιστούσε τον άνδρα αυτόνομο σαν ταξιδιώτη βοσκό η και πολεμιστή την περίοδο της επανάστασης του 1821 αλλά και μετέπειτα
    Οι μεγάλες συμμορίες την εποχή των ληστών (Νταβέλης Γιαγκούλας Γκανταρας) εκινούντο και επεβιωναν κυρίως από αυτό
    Κάθε στρατός σε όλη την ιστορία είχε και τον γυλιο του

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Από σήμερα λοιπόν ας γίνει το ταγαρι ένα ακόμα σύμβολο εναντίωσης
    Πάντα ήταν σύμβολο αυτονομίας
    Μένει πλέον στον κάθε έναν πού θέλει να μην κάνει το χατίρι των ας μην πω ποιών να φροντίσει ώστε το μικρό σακίδιο πλάτης να γίνει αυτό που θα τον κρατά αποδεσμευμενο σε όποιον βαθμό θέλει

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Δημοφιλείς αναρτήσεις