ME ΛΙΓΑ ΛΟΓΙΑ


 Μετά την επίσημη λήξη της Συμφωνίας Σιτηρών του ΟΗΕ, η Ρωσία εξαπέλυσε μια σειρά στοχευμένων αεροπορικών επιδρομών σε ουκρανικές υποδομές στην πόλη-λιμάνι της Οδησσού και απαγόρευσε τη ναυτιλία προς την Ουκρανία.

Η Ρωσία εφαρμόζει μια πανάρχαια τακτική πολιορκητικού πολέμου. Προτιμούν να περικυκλώσουν την Ουκρανία και να της κόψουν τις οδούς ανεφοδιασμού, για να την περιορίσουν μέχρι να παραδοθεί. Σε αντίθεση με μια κατά μέτωπο επίθεση με υψηλές απώλειες.

Φαίνεται ότι ο Πούτιν ήθελε να το κάνει αυτό εδώ και αρκετό καιρό, αλλά απλώς περίμενε την επίσημη διπλωματική λύση της συμφωνίας του ΟΗΕ για τα σιτηρά. Για άλλη μια φορά, ο Πούτιν έδωσε πολλές ευκαιρίες για διπλωματία, αλλά η Δύση αρνήθηκε. Αυτή είναι δύσκολα η συμπεριφορά του απρόβλεπτου δικτάτορα που θα μας έβαλαν να πιστέψουμε τα μέσα ενημέρωσης.

Το σχέδιο της Ρωσίας για το μέλλον φαίνεται ξεκάθαρο. Δεν υπάρχει ανάγκη για μαζικές επιθέσεις και κίνδυνος απωλειών. Ο Πούτιν είναι ικανοποιημένος να κρατήσει τη θέση του, να κόψει τις διαδρομές ανεφοδιασμού της Ουκρανίας, να χρησιμοποιήσει την αεροπορική υπεροχή για να καταστρέψει τις προμήθειες του ΝΑΤΟ πριν φτάσει στην πρώτη γραμμή και να αφήσει την Ουκρανία να εκραγεί από μέσα. Εν τω μεταξύ, στερεί από το ΝΑΤΟ τους πόρους και την υποστήριξή του.

Η πολυαναμενόμενη αντεπίθεση απέτυχε. Το ηθικό της Ουκρανίας έχει χαθεί. Η Ουκρανία εξαντλείται από τα κανόνια. Η Ουκρανία δεν μπορεί να διατηρήσει το status quo αλλιώς θα χαθεί.

Η Ουκρανία πρέπει να συνθηκολογήσει. Σταματήστε τους παράλογους φόνους. Η Ρωσία κέρδισε.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

ΠΗΓΗ 

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις