Η περίπτωση Stromae, του διάσημου Βέλγου καλλιτέχνη που έπεσε θύμα φαρμάκου για ελονοσία. Έχασε το μυαλό του…



O μεγαλύτερος σύγχρονος καλλιτέχνης του Βελγίου ο διάσημος τραγουδιστής Stromae έπεσε θύμα μιας θεραπείας κατά της ελονοσίας του φαρμάκου Lariam με βάση την méfloquine.Από το 2015 ως
σήμερα σταμάτησε τις καλλιτεχνικές του δραστηριότητες.
Οι παρενέργειες στον Stromae ήταν τέτοιες που τον έκαναν από ότι ο ίδιος περιγράφει να χάσει το μυαλό του.”Πίστευα ότι κατρακύλησα στην τρέλα”, δήλωσε ο Stromae.Αυτό το φάρμακο εκ των υστέρων αποκαλύφθηκε ότι μπορούσε να προκαλέσει σοβαρές νοητικές διαταραχές, παραισθήσεις και πνευματική σύγχυση. Το 2015, ο τραγουδιστής εισήχθηκε στα επείγοντα και ακύρωσε τα κονσέρτα του στο Κογκό. Πήρε αυτό το φάρμακο προληπτικά γιατί θα πήγαινε στην Αφρική..Ο Stromae πήρε χάπια Lariam το 2015. Σε συνέντευξή του στο περιοδικό Marianne μίλησε για την περιπέτεια της υγείας του…

Σύμφωνα με μελέτη του ΠΟΥ (OMS) και του Roche, που εμπορευματοποίησε το φάρμακο το 1991, ένα άτομο στα 10 000 εμφανίζει σοβαρές παρενέργειες. Το Lariam συνταγογραφείται κάθε χρόνο σε χιλιάδες τουρίστες. Ποια η αξιοπιστία του ΠΟΥ και εν μέσω covid όταν εν γνώσει του εγκρίνει φάρμακα που μπορούν να καταστρέψουν ανθρώπινες ζωές;; Tα στοιχεία του μάλλον είναι φαλκιδευμένα και οι παρενέργειες και τα θύματα αυτού του φαρμάκου πιθανώς είναι πολύ περισσότερα απλά επειδή ο Stromae ήταν επώνυμος δεν συγκαλύφτηκε η υπόθεση. Ο ερμηνευτής του « Papaoutai » όταν έδωσε τη συνέντευξη είπε ότι για 2 χρόνια έπασχε από παρενέργειες. « Σήμερα είμαι ακόμη πιο επιρρεπής σε κρίσεις άγχους δήλωσε στο Marianne. Έφτασα ήδη στο σημείο να θέλω να επιστρέψω στο νοσοκομείο.Για λίγα πράγματα έχω μετανιώσει στη ζωή μου αλλά αν μπορούσε να γυρίσει πίσω ο χρόνος και μπορούσα ν΄αποφύγω το Lariam,θα το έκανα χωρίς κανένα ενδοιασμό».

Οι παρενέργειες του Lariam εμπεριέχουν μεταξύ άλλων εφιάλτες, παραισθήσεις, μαύρες σκέψεις ή και διανοητική σύγχιση..



« Πίστεψα ότι βυθίστηκα στην τρέλα. Μετά από 150 μέρες ήμουν στο πιάτο(φαρδύς πλατύς)….η θεραπεία μου για την ελονοσία, μου προκάλεσε παραισθήσεις. Διαγνώστηκα με ψυχική διαταραχή. Μπορούσα να κάνω καμιά μαλακία, είχα χάσει τον εαυτό μου. »

Μέχρι αυτοκτονικό σύνδρομο του εμφανίστηκε..

To φάρμακο mefloquine,είναι ένα ανθελονοσιακό φάρμακο που δημιουργήθηκε στην πραγματικότητα στο Ιατρικό Κέντρο Walter Reed του αμερικανικού στρατού λίγο μετά τον πόλεμο του Βιετνάμ και ευρέως γνωστό είναι ως Lariam.

Και η πολυδιαφημισμένη χλωροκίνη είναι κι αυτή φάρμακο κατά της ελονοσίας χαιρετίστηκε ως θαυματουργό φάρμακο από τον πρόεδρο των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ και όχι μόνο, παρά την έλλειψη οποιασδήποτε ολοκληρωμένης μελέτης που να στηρίζει την αποτελεσματικότητά του για την πρόληψη ή τη θεραπεία του Covid-19.Προτάθηκε ως «προληπτικό μέτρο κατά του Covid-19» και εισήχθηκε ήδη σε διάφορες Πολιτείες των ΗΠΑ στην Αυστραλία κι αλλού…Από όλα αυτά συμπεράινεται ότι τίποτα δεν είναι πανάκια και ότι τα παιχνίδια των φαρμακοβιομηχανιών και η διαπλοκή τους με πολιτική εξουσία και ΠΟΥ νοθεύουν επικίνδυνα την φροντίδα της Δημόσιας Υγείας…..Χρειάζεται σκεπτικισμός κι όχι αυτοπαράδοση στις ντιρεκτίβες της ιδιωτικοποιημένης κερδοσκοπικής Υγείας…..
















ΠΗΓΗ







Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις