Η Cabala στήν βόρεια είσοδο των Αθηνών

Δεν υπάρχει διαθέσιμη περιγραφή για τη φωτογραφία.

Η Cabala στήν βόρεια είσοδο των Αθηνών
Η καμπαλα των εβραίων είναι η απόκρυφη, λέει, παράδοση τους μέσα από τον εσωτερισμό. Είναι
γνωστό όμως ότι ασχολείται επίσης με αριθμοσοφία και μαύρη μαγεία. Το σύμβολό της είναι πιθανόν παραποίηση αρχαίων πυθαγορείων συμβόλων και τού έχουν δώσει το όνομα «το δένδρο της ζωής» (βλέπε σχήμα)
Στην βόρεια είσοδο τών Αθηνών βρίσκεται το Ψυχικό. Η ονομασία τού δόθηκε αρχές του 20ου αιώνα όταν έγινε και το οικιστικό σχέδιο. Η εταιρεία «ΚΕΚΡΟΨ» που ανέλαβε το έργο ήταν εβραϊκών συμφερόντων (Γεώργιος Ανδρέου Ησαϊας και η «Ανώνυμη Αθηναϊκή Εταιρεία προς ενίσχυση τού εμπορίου και τής βιομηχανίας» είχαν στην ιδιοκτησία τους πλέον τών 4.000 στρεμμάτων που τα έβαλαν στην Κέκροψ ΑΕ). Υπάρχουν διάφορες εκδοχές για την προέλευση τής ονομασίας του. Εδώ θα δώσουμε μιά άλλη εκδοχή που έχει να κάνει με το γεγονός ότι οι περισσότερες ιδιοκτησίες του Ψυχικού βρέθηκαν να ανήκουν όπως είδαμε πρίν, σε εβραιοχαζάρους. Είναι πιθανόν, να έχουν ψηφιστεί ΦΕΚ υπέρ τών εβραίων αθόρυβα, όπως έχει γίνει επανειλημμένα κατα καιρούς στο παρελθόν, και να τούς δόθηκε αυτο το κομμάτι τής γής από ... ψυχικό, καθότι είναι τα γνωστά θύματα του ... ολοκαυτώματος.
Εκείνο που προξενεί εντύπωση είναι η ρυμοτομία του, που άν δείτε στο χάρτη είναι το σύμβολο της καμπαλα ! Το ένα άκρο είναι η Εκκλησία της Αγ. Σοφίας και το άλλο η πλατεία Ελευθερίας. Τα υπόλοιπα σημεία-κλειδιά τού συμβόλου είναι άλλες πλατείες του Ψυχικού και κάποια εννούνται. Τί συμβαίνει τελικά σε αυτόν τον τόπο. Ο «καθένας» μπορεί και κάνει ότι θέλει ; Ή μήπως όλα αυτά είναι απλώς συμπτώσεις ή εικασίες ; Η ιστορία θα δείξει.
ΠΗΓΗ




























ΠΗΓΗ









Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις