Οργή πολιτών στην Εσθονία – Επιτέθηκαν σε αριστερό βουλευτή για το «μεταναστευτικό»




Συγκέντρωση διαμαρτυρίας που έλαβε χώρα στην Εσθονία, την προηγούμενη εβδομάδα,κατά νομοσχεδίου για το μεταναστευτικό έλαβε απρόσμενη τροπή
όταν διαδηλωτές επιτέθηκαν στον Indrek Tarand, ευρωβουλευτή των Πρασίνων, ο οποίος επιχείρησε να πάρει το μικρόφωνο από το χέρι του αρχηγού του δεξιούκόμματος (EKRE) Martin Helme.

Το δεξιό κόμμα έκανε κάλεσμα στους υποστηρικτές του να διαδηλώσουν κατά του συμφώνου των Ηνωμένων Εθνών για το μεταναστευτικό και μερικές εκατοντάδες άτομα συγκεντρώθηκαν έξω από το Κοινοβούλιο της Εσθονίας.

Μέλη του Σοσιαλδημοκρατικού Κόμματος (SDE), μεταξύ των οποίων και επιφανή μέλη της κυβέρνησης, έδωσαν επίσης το «παρών» σε μία προσπάθεια να μιλήσουν με τους διαδηλωτές και να τους μεταπείσουν.

Οι διαδηλωτές, όμως, δεν επέτρεψαν στα μέλη του SDE να πάρουν τον λόγο και όταν ο Indrek Tarand αποφάσισε να πάρει το μικρόφωνο από τον Martin Helme και να απευθυνθεί στο πλήθος, δέχθηκε επίθεση.

Οι διαδηλωτές τον έσπρωξαν από το πόντιουμ και τον έριξαν στο έδαφος, όπου τον κλώτσησαν επανειλημμένως. Ευτυχώς, επενέβησαν οι φύλακες ασφαλείας και τον έσωσαν από τις άγριες διαθέσεις του πλήθους.

Λέτε να ζήσουμε ανάλογες κατατάσεις στην Ελλάδα, όπου η οργή για το «μεταναστευτικό» έχει αυξηθεί;















ΠΗΓΗ












Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις