Εθνική τραγωδία με 24 νεκρούς, ανάμεσα τους παιδιά – Θα διπλασιαστεί ο αριθμός- Μανάδες κάηκαν αγκαλιά με τα παιδιά τους – Πνίγηκαν πέφτοντας στην θάλασσα για να σωθούν!

 


Στο λιμάνι της Ραφήνας γυναίκες και άντρες φωνάζουν τα ονόματα των αγνοουμένων δικών τους. Ασθενοφόρα γιατροί και το καράβι που έχει μαζέψει κόσμο από τη θάλασσα. Είναι σαν να
γίνεται πόλεμος. Πόση καταστροφή.. .
Λίγο πριν τις 4 τα ξημερώματα έγινε γνωστό ότι από την Φρεγάτα «Έλλη» ανασύρθηκαν από την περιοχή της Αρτέμιδας 4 νεκροί, 3 γυναίκες και 1 παιδί, οι οποίοι για να σωθούν από τη μανία της φωτιάς έπεσαν στην θάλασσα και παρασύρθηκαν από τα ρεύματα.
Σε σκηνικό πρωτοφανούς τραγωδίας βρίσκεται σήμερα η χώρα, καθώς ο αριθμός των θυμάτων από τις πυρκαγιές που μαίνονται ακόμα στην Αττική ανεβαίνει διαρκώς και έχει φτάσει ήδη στους 24 νεκρούς και τους 102 τραυματίες εκ των οποίων σε κρίσιμη κατάσταση, ενώ η εικόνα δεν έχει ακόμα ξεκαθαρίσει πλήρως.

Πριν από λίγο, ο δήμαρχος Ραφήνας εξέφρασε την εκτίμηση ότι ο αριθμός των νεκρών θα διπλασιαστεί, ενώ ήδη εκτιμήσεις ανεβάζουν τον αριθμό των τραυματιών στους 165, οι 11 διασωληνωμένοι ,16 παιδιά με εγκαύματα και τραύματα. Οι διακομιδές στα νοσοκομεία συνεχίζονται.

Ενδεικτική της κατάστασης που αντιμετωπίζουν οι άνθρωποι που βρίσκονται στη μάχη για να τιθασευτεί η πύρινη λαίπαλα είναι η δήλωση του Γιάννη Σταμούλη, προέδρου της Ενωσης Αξιωματικών της Πυροσβεστικής, ο οποίος αφού αναφέρθηκε στις καιρικές συνθήκες που επικρατούσαν χθες είπε:

«Είχαμε πόλεμο χθες στην Αττική».

Μεγάλη επιχείρηση διάσωσης και μεταφοράς τραυματιών είναι σε εξέλιξη το λιμάνι της Ραφήνας.
Συνολικά 689 άνθρωποι που είχαν εγκλωβιστεί στις ακτές της Ραφήνας (μεταξύ των οποίων από το Κόκκινο Λιμανάκι, το Μάτι), απεγκλωβίστηκαν, μεταφέρθηκαν στο λιμάνι της Ραφήνας και από εκεί οδηγήθηκαν σε ασφαλή προορισμό, ανακοίνωσε ο υφυπουργός Ναυτιλίας Νεκτάριος Σαντορινιός με δηλώσεις του στο λιμάνι της Ραφήνας.










ΠΗΓΗ 

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις