2 νεκροί, 10 αγνοούνται, 25 τραυματίες – Εξερράγη βενζινάδικο – Ετοιμάζει βάρκες η Φρεγάτα «ΕΛΛΗ» – Μεγάλη επιχείρηση ΠΝ και ΛΣ

24liveblog 


Δύο νεκροί, 10 αλλοδαποί τουρίστες αγνοούνται ενώ στους 25 ανέρχονται οι τραυματίες από τις φωτιές. Οι έξι είναι σοβαρά  και είναι διασωληνωμένοι σε ΜΕΘ, όπως
μεταδίδει η ΕΡΤ.
Mε εντολή του Αρχηγού του Γενικού Επιτελείου ναυάρχου Ευάγγελου Αποστολάκη αποπλέουν απο το Ναύσταθμο της Σαλαμίνας η φρεγάτα ΕΛΛΗ και το αρματαγωγό ΙΚΑΡΙΑ του Πολεμικού Ναυτικού με σκοπό να μεταβούν στο Ζούρμπερι και να παραλάβουν εκατοντάδες πολίτες που είναι εγκλωβισμένοι στο Κόκκινο Λιμανάκι της Ραφήνας.
Μόλις φτάσουν η φρεγάτα θα κατεβάσει τις βάρκες της (ΠΑΚ) η καθεμιά από τις οποίες χωρά 20 άτομα και θα ξεκινήσει η επιχείρηση μεταφοράς των εγκλωβισμένων στα δύο πλοία.
Συνολικά, στις ακτές της Ραφήνας σπεύδουν προκειμένου να συνδράμουν τα εγκλωβισμένα άτομα 3 σκάφη του Λιμενικού Σώματος, 1 πλοίο ανοιχτής θαλάσσης, 1 ναυαγοσωστικό, και παραπλέοντα σκάφη (χωριστά απο το αρματαγωγό του ΠΝ)

Σύμφωνα με την τηλεόραση του ΣΚΑΙ εξεράγη βενζινάδικο στη λεωφόρο Μαραθώνος.Έκκληση της τροχαίας για την καλύτερη εξυπηρέτηση των οχημάτων που βρίσκονται στην Ανατολική Αττική αλλά και για τη διευκόλυνση της ακώλυτης διέλευσης των οχημάτων έκτακτης ανάγκης, καθώς και λοιπών οχημάτων ανεφοδιασμού (υδροφόρες) παρακαλούνται οι οδηγοί οι οποίοι επιθυμούν να μεταβούν προς τις περιοχές ΜΑΤΙ, ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΟΥΠΟΛΗ ΚΑΙ ΒΟΥΝΤΖΑΣ ΝΑ ΜΗΝ χρησιμοποιούν τη ΛΕΩΦΟΡΟ ΜΑΡΑΘΩΝΟΣ αλλά να επιλέγουν την εναλλακτική διαδρομή: Λ. ΠΕΝΤΕΛΗΣ – Λ. ΕΛ. ΒΕΝΙΖΕΛΟΥ – Λ. ΣΟΥΒΑΛΙΩΤΗ – Ε.Ο. ΕΚΑΛΗΣ/Ν. ΜΑΚΡΗΣ – Λ. ΔΙΟΝΥΣΟΥ- Λ. ΜΑΡΑΘΩΝΟΣ

Με ομάδα 60 ανδρών η Κύπρος

Μετά από οδηγίες του Προέδρου της Δημοκρατίας, ο υπουργός Δικαιοσύνης και Δημόσιας Τάξης κ. Ιωνάς Νικολάου επικοινώνησε με τον Αναπλ. Υπουργό Προστασίας του Πολίτη της ελληνικής κυβέρνησης κ. Νικόλαο Τόσκα εκφράζοντας την ετοιμότητα της κυπριακής κυβέρνησης να παράσχει βοήθεια για την αντιμετώπιση του πύρινου μετώπου στην Αττική.
Ο κ. Νικολάου ανακοίνωσε ότι μπορούμε να διαθέσουμε άμεσα ομάδα 60 ανδρών, πυροσβεστών, δασοπυροσβεστών και στελεχών της Πολιτικής Άμυνας. Εφόσον υπάρξει η δυνατότητα αερομεταφοράς θα διατεθούν και δυο οχήματα.
Οι δυο κυβερνήσεις βρίσκονται σε διαρκή επικοινωνία, ενώ μόλις καταστεί δυνατό ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας θα έχει τηλεφωνική επικοινωνία με τον Πρωθυπουργό κ. Α. Τσίπρα.


 24liveblog
 24liveblog










ΠΗΓΗ 

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις