«Η Ρωσία μετατρέπεται σε παγκόσμιο ηγέτη στην παραγωγή πετρελαίου»

1426611098-H9z


Η Ρωσία έχει όλες τις πιθανότητες να αναδειχθεί ", σε ένα de facto ηγέτη των μεγάλων παραγωγών πετρελαίου σε όλο το κόσμο, αντιπροσωπεύοντας σχεδόν το 73 % της παγκόσμιας προσφοράς πετρελαίου". Στην πραγματικότητα έχει ήδη πραγματοποιήσει ορισμένα από τα προαπαιτούμενα για να το πραγματοποιήσει αυτό, σύμφωνα με
εμπειρογνώμονας πετρελαίου, που εδράζεται στις ΗΠΑ, Rakesh Upadhyay.
«Η Ρωσία έχει διαδραματίσει έναν κύριο χτύπημα κατά την τρέχουσα κρίση του πετρελαίου αναλαμβάνοντας πρωταγωνιστικό ρόλο στη διαμόρφωση μιας νέας σύμπραξης, αλλά είναι μια κίνηση που θα μπορούσε να σημάνει και γεωπολιτική καταστροφή», λέει ο Upadhyay στο άρθρο του για την ιστοσελίδα OilPrice
Η συνάντηση ανάμεσα στη Ρωσία, το Κατάρ, τη Σαουδική Αραβία και τη Βενεζουέλα στις 16 Φεβρουαρίου, το 2016, ήταν το πρώτο βήμα, λέει.
"Κατά τη διάρκεια της επόμενης συνάντησης στα μέσα Μαρτίου, η οποία θα είναι με μια μεγαλύτερη ομάδα συμμετεχόντων, αν η Ρωσία καταφέρει να οικοδομήσει μια συναίνεση -Ωστόσο μικρή -θα ενισχύσει περαιτέρω την ηγετική της θέση."
Ο ειδικός εξηγεί ότι η Ρωσία προσπαθεί να διαπραγματευτεί με τα έθνη OPEC. Και «με τη στρατιωτική της ισχύ , η Ρωσία μπορεί να αναλάβει ένα de facto ηγετικό ρόλο στην παραγωγής πετρελαίου παγκοσμίως στο όνομα της σταθεροποίησης των τιμών του πετρελαίου."
«Η Ρωσία είναι έξυπνο. Ο Βλαντιμίρ Πούτιν είναι ιδιοφυΐα. Η Μόσχα αισθάνεται την ευκαιρία, και είναι σχεδόν, έτοιμη να επωφεληθεί με έναν τρόπο που θα μπορούσε να αναδιαμορφώσει το γεωπολιτικό τοπίο με γεωμετρική πρόοδο. "





ΠΗΓΗ 

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις