Δυτικά όπλα υψηλής τεχνολογίας «ΑΧΡΗΣΤΑ» ενάντια στην ανώτερη τεχνολογία παρεμβολών της Ρωσίας

 

Έχει αποδειχθεί ότι

οι εξαιρετικά προηγμένες δυνατότητες ηλεκτρονικού πολέμου της Ρωσίας μπορούν εύκολα να αναχαιτίσουν και να καταστρέψουν τα κατευθυνόμενα με ακρίβεια πυρομαχικά της Δύσης, καθιστώντας τα «άχρηστα», σύμφωνα με τη Wall Street Journal .

Στις αρχές του 2022, όταν ξεκίνησε για πρώτη φορά ο πόλεμος στην Ουκρανία, οι Ηνωμένες Πολιτείες ανακοίνωσαν την παράδοση βλημάτων πυροβολικού Excalibur με καθοδήγηση GPS στην Ουκρανία. Τα μέσα ενημέρωσης υπέρ του Κιέβου, που είναι τα περισσότερα από αυτά, προέβλεψαν ότι τα βλήματα των 100.000 δολαρίων ανά βολή θα έκαναν το «ουκρανικό πυροβολικό πολύ πιο ακριβές» και «προκαλούσαν στη Ρωσία έναν κόσμο πόνου», αλλά δεν συμβαίνει αυτό.

Εντός εβδομάδων από την παραλαβή των οβίδων Excalibur, οι στρατιωτικοί διοικητές της Ουκρανίας δήλωσαν στην Εφημερίδα ότι ο εξοπλισμός εμπλοκής σήματος της Ρωσίας ουσιαστικά τροφοδοτούσε ψευδείς συντεταγμένες στα βλήματα ενώ παρενέβαινε στις ασφάλειές τους. Το τελικό αποτέλεσμα ήταν τα κοχύλια να αποκλίνουν από την πορεία τους και να πέφτουν στο έδαφος σαν σκουπίδια.

«Στα μέσα του περασμένου έτους, τα πυρομαχικά M982 Excalibur, που αναπτύχθηκαν από την RTX και την BAE Systems, κατέστησαν ουσιαστικά άχρηστα και δεν χρησιμοποιούνται πλέον», ανέφερε το Journal σε μια πρόχειρη παράφραση των όσων αποκάλυψαν οι ουκρανοί στρατιωτικοί διοικητές.

Η Ρωσία κέρδισε ήδη

Κατά τη δεκαετία του 1980, η Σοβιετική Ένωση επένδυσε σε μεγάλο βαθμό στην τεχνολογία ηλεκτρονικού πολέμου (EW). Οι ηγέτες του ένιωθαν ότι το EW ήταν κρίσιμο εκείνη την εποχή, καθώς οι ΗΠΑ ανέπτυξαν δυναμικά κατευθυνόμενους πυραύλους και βλήματα.

Μέχρι τη δεκαετία του 1990, οι οβίδες Excalibur άρχισαν να χρησιμοποιούνται από τις ΗΠΑ στο Ιράκ και το Αφγανιστάν. Από τότε, πολλοί κορυφαίοι αξιωματούχοι και αναλυτές στην Ουάσιγκτον έχουν επιβεβαιώσει ότι οι δυτικοί κατευθυνόμενοι πύραυλοι και οβίδες απλώς δεν ταιριάζουν με την προηγμένη τεχνολογία EW της Ρωσίας.

«Οι Ρώσοι έχουν γίνει πολύ, πολύ καλοί» στο να παρεμβαίνουν στα κατευθυνόμενα πυρομαχικά, επιβεβαίωσε ο William LaPlante, Αναπληρωτής Υπουργός Άμυνας των ΗΠΑ για την απόκτηση και τη διατήρηση.

Ήταν μια στιγμή προς την έναρξη της πιο πρόσφατης σύγκρουσης, όταν οι ΗΠΑ πίστευαν ότι τα όπλα τους θα ήταν αρκετά ισχυρά για να βοηθήσουν την Ουκρανία να καταλάβει την Κριμαία. Στόχος ήταν να δοθεί η Κριμαία στην Ουκρανία μέχρι τον περασμένο χειμώνα, κάτι που προφανώς δεν έγινε ποτέ.

«Πιθανότατα κάναμε κάποιες κακές υποθέσεις γιατί τα τελευταία 20 χρόνια εκτοξεύαμε όπλα ακριβείας εναντίον ανθρώπων που δεν μπορούσαν να κάνουν τίποτα για αυτό», είπε ο Ρετ. Ο στρατηγός των ΗΠΑ Μπεν Χότζες. «Και η Ρωσία και η Κίνα έχουν αυτές τις δυνατότητες».

Ακόμη και το καλύτερο που έχει να προσφέρει το ΝΑΤΟ είναι μια πλήρης βλακεία ενάντια σε αυτό που έχει η Ρωσία. Η πρόσφατα αναπτυγμένη βόμβα εδάφους μικρής διαμέτρου (GLSDB) του ΝΑΤΟ, που αναπτύχθηκε από κοινού από την Boeing στις ΗΠΑ και τη Saab στη Σουηδία, αποσύρθηκε από το πεδίο της μάχης λίγο καιρό αφότου δόθηκε στην Ουκρανία από τη Δύση, αφού η τεχνολογία διαπιστώθηκε ότι ήταν εντελώς αναποτελεσματική ενάντια στα συστήματα EW της Ρωσίας.

Οι πύραυλοι GMLRS που παρέχονται από τη Δύση της Ουκρανίας, οι οποίοι εκτοξεύονται από το σύστημα πυραύλων πολλαπλής εκτόξευσης HIMARS, είναι επίσης αναποτελεσματικοί, παρόλο που κάποτε είχαν περιγραφεί από μαριονέτες υπέρ του Κιέβου ως «αλλάκτης παιχνιδιού» που θα οδηγούσε σε νίκη για την Ουκρανία.

Ό,τι κι αν της ρίξει η Δύση, η Ρωσία συνεχίζει να δηλώνει ότι θα πετύχει τη νίκη στο τέλος. Η συνέχιση της καταπολέμησης της Ρωσίας είναι ένα «μάταιο έργο» που θα ωθήσει το καθεστώς Βολοντίμιρ Ζελένσκι να «διαπράξει νέα εγκλήματα», δήλωσε ο πρεσβευτής της Μόσχας στην Ουάσιγκτον, Ανατόλι Αντόνοφ.

«Οι δυτικές αυταπάτες γίνονται κωμικές», έγραψε ένας σχολιαστής για όλες αυτές τις αποκαλύψεις. “Οι ΗΠΑ εξακολουθούν να στέλνουν συστήματα αεράμυνας στην Ουκρανία, οπότε τι συνέβη με αυτά που ήδη έστειλαν; Αυτό είναι σωστό: απέτυχαν παταγωδώς”.

“Οι Ρώσοι μπορούν να χτυπήσουν όποιο στόχο θέλουν όποτε θέλουν. Και όσον αφορά τα F-16: από πού θα απογειωθούν; Τα αεροδρόμια στην Ουκρανία που απαιτούνται για τα F-16 έχουν καταστραφεί”.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

ΠΗΓΗ 

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις