ΦΟΥΛ ΓΙΑ 3 ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ....Η Τουρκία εγκρίνει την ένταξη της Σουηδίας στο ΝΑΤΟ

 

Η Τουρκία έγινε το προτελευταίο κράτος

μέλος που ενέκρινε την ένταξη της Σουηδίας στο ΝΑΤΟ. Το τουρκικό κοινοβούλιο έδωσε το πράσινο φως την Τρίτη. Μόνο η Ουγγαρία εξακολουθεί να εμποδίζει την ένταξη στη συμμαχία.

Από αριστερά προς τα δεξιά: ο Τούρκος Πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, ο Γενικός Γραμματέας του ΝΑΤΟ Γενς Στόλτενμπεργκ και ο Σουηδός πρωθυπουργός Ουλφ Κρίστερσον.

Η Σουηδία και η Φινλανδία υπέβαλαν αίτηση για ένταξη τον Μάιο του 2022. Η ρωσική εισβολή στην Ουκρανία ήταν ο άμεσος λόγος για τον τερματισμό μιας μακράς παράδοσης ουδετερότητας. Η Φινλανδία είναι ήδη μέλος της συμμαχίας. Αλλά η Σουηδία είναι ακόμα στην αναμονή.


Ο Τούρκος Πρόεδρος Ερντογάν αντιτάχθηκε σχεδόν αμέσως στην ένταξη. Η Άγκυρα βρήκε τη Στοκχόλμη πολύ ανεκτική απέναντι στις κουρδικές ομάδες που οι Τούρκοι θεωρούν τρομοκρατικές.

Σε συνεννόηση με την Τουρκία, η Σουηδία αποφάσισε να λάβει πολλά μέτρα. Για παράδειγμα, οι αντιτρομοκρατικοί νόμοι έχουν γίνει αυστηρότεροι και οι κουρδικές ομάδες παρακολουθούνται πιο στενά. Εκδίδονται και πάλι άδειες για εξαγωγές όπλων.

Η Ουγγαρία έχει άλλα σχέδια
Στα παρασκήνια του ΝΑΤΟ ακούστηκε επίσης ότι η Τουρκία χρησιμοποιούσε το διαπραγματευτικό παιχνίδι για τη Σουηδία για να κάνει δυνατή την αγορά αμερικανικών F-16.

Η Ουγγαρία δεν θέλει να είναι η τελευταία που θα εγκρίνει την ένταξη της Σουηδίας, σύμφωνα με διπλωμάτες του ΝΑΤΟ τους τελευταίους μήνες. Τώρα όμως που έφτασε η στιγμή, ο Ούγγρος πρωθυπουργός Όρμπαν φαίνεται ξαφνικά να έχει άλλα σχέδια.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

ΠΗΓΗ 

Σχόλια

  1. ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΖΑΓΛΑΝΙΚΗΣ24 Ιανουαρίου, 2024 15:15

    Ένα πρωινό πριν αρκετά χρόνια , καθώς καθόταν ο γέροντας Παίσιος στο προαύλιο του κελιού με πέντε –έξι επισκέπτες – προσκυνητές , είπε ξαφνικά :

    «Αλλοίμονο στα κράτη του Βορρά ».

    Ένας από τους παρευρισκόμενους ρώτησε με περιέργεια : «Θα πέσει φτώχεια εκεί γέροντα ;» , επειδή μιλούσαν για την οικονομική κατάσταση στον κόσμο . «Φωτιά θα πέσει απ΄ τον ουρανό», απάντησε ο γέροντας . Επειδή ακόμα ήταν η εποχή του ψυχρού πολέμου ανάμεσα στο ΝΑΤΟ και την Ε.Σ.Σ.Δ , ρώτησε ένας άλλος : «Θα γίνει παγκόσμιος πόλεμος; Θα χτυπήσει το ΝΑΤΟ τους Πολωνούς , τους Τσεχοσλοβάκους και τους Λευκορώσους και τους Γερμανούς οι Ρώσοι ; » .

    Ο γέροντας κούνησε το κεφάλι του και είπε : «Όλοι θα παρατήσουν τους Ρώσους και θα πάνε με τους Εβραίους της Αμερικής . Οι Ρώσοι θα τους κάψουν »

    Παισίου Μοναχού Προφητείες & Διδαχές , Σελ: 443

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Δημοφιλείς αναρτήσεις