Η Νέα Υόρκη παρουσιάζει τους «RoboCops» για να αντικαταστήσουν τους παραδοσιακούς αστυνομικούς

 

Η Νέα Υόρκη παρουσιάζει

τους «RoboCops» για να αντικαταστήσουν τους παραδοσιακούς αστυνομικούς.. Ο δήμαρχος της Νέας Υόρκης Έρικ Άνταμς αποκάλυψε μια νέα αστυνομική πρωτοβουλία για την οποία καυχιέται ότι θα αντικαταστήσει τους παραδοσιακούς αστυνομικούς με μια φθηνότερη και πιο θανατηφόρα εναλλακτική – τους RoboCops.

Ο δήμαρχος Άνταμς, ο οποίος κάποτε δήλωσε ομόφωνα ότι «ο Big Brother σε προστατεύει», ανακοίνωσε σε συνέντευξη Τύπου την Παρασκευή ότι το NYPD σχεδιάζει να διαθέσει τα ρομπότ δολοφόνων για να κάνει τη Νέα Υόρκη ένα ασφαλέστερο μέρος για τους νομοταγείς πολίτες.

Με το παρατσούκλι Knightscope K5, αυτό το ημιαυτόνομο ρομπότ ζυγίζει 400 λίβρες και είναι ικανό να κινείται με τελική ταχύτητα τριών μιλίων την ώρα. Το K5 περιγράφηκε από τον Adams ως «όχι ένα pushover». Αυτό φάνηκε ξεκάθαρα στη συνέντευξη Τύπου καθώς ο Δήμαρχος προσπάθησε ανεπιτυχώς, πολλές φορές, να το ανατρέψει.

 

 

 

Η πρωτοβουλία τοποθετείται ως στρατηγική προσέγγιση για την ενίσχυση των μέτρων ασφαλείας. Ωστόσο, οι κριτικοί υποστηρίζουν ότι αυτό θα μπορούσε να συμβολίζει την ανάφλεξη ενός δυνητικά θανατηφόρου χτυπήματος στην ιδιωτική ζωή.

Οι ανησυχίες για αυτήν την τεχνολογική προσθήκη στην αστυνόμευση συνεχίζουν να αυξάνονται, ιδιαίτερα από εκείνους που υποστηρίζουν τις πολιτικές ελευθερίες. Θεωρούν τέτοια μέτρα ως υπερβολική επιτήρηση που θα μπορούσε εύκολα να ξεφύγει από την έντονη επιτήρηση ενός οχήματος. Και βέβαια όσοι προβληματίζονται με όλα αυτά έχουν κάθε λόγο να το κάνουν, έχοντας πρώτα απ’ όλα κατανοήσει πως η έννοια των θεσμών τους δεν είναι η ασφάλεια, αλλά ο έλεγχος των ανθρώπων με κάθε μέσο…

Και αντιδρούν ακριβώς σε αυτό… Στον έλεγχο που κάποιοι προσπαθούν να εφαρμόσουν επάνω τους… Και ειδικά η Νέα Υόρκη φημίζεται ως ένα από βασικά κέντρα του βαθέως κράτους των ΗΠΑ… Πλήρως εναρμονισμένη με την ατζέντα του, πάντα εναντίον των ανθρώπων που μένουν εκεί… Το είδαμε και με την πλανδημία αυτό, το είδαμε και με τα εμβ@λια, το βλέπουμε σε πολλές εκφάνσεις της ζωής των ΝεοΥορκέζων…

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

ΠΗΓΗ 

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις