Περιοδικό δέχτηκε συστάσεις να αφαιρέσει μελέτη που διαπίστωνε ότι όσοι έλαβαν αναμνηστική δόση εμβολίου Covid είχαν περισσότερες πιθανότητες να μολυνθούν απο τον ιό.

Περιοδικό δέχτηκε συστάσεις να αφαιρέσει μελέτη που διαπίστωνε ότι όσοι έλαβαν αναμνηστική δόση εμβολίου Covid είχαν περισσότερες πιθανότητες να μολυνθούν απο τον ιό. 

Ένα επιστημονικό περιοδικό

απορρίπτει ένα αίτημα για ανάκληση μιας μελέτης που διαπίστωσε ότι τα άτομα που έλαβαν αναμνηστικό COVID-19 είχαν περισσότερες πιθανότητες να μολυνθούν απο τον ιό σε σύγκριση με τα άτομα που δεν έλαβαν αναμνηστική δόση. Η μελέτη αναλύοντας στατιστικά από το σύστημα φυλακών της Καλιφόρνια, διαπίστωσε ότι όσοι έλαβαν ένα από τα δισθενή ενισχυτικά είχαν υψηλότερο ποσοστό μόλυνσης από τα άτομα που δεν είχαν λάβει με επιπλέων δόση εμβολίου για τον COVID-19.

Αυτό ίσως εξηγεί γιατί πολλές έρευνες που είναι κατά των εμβολίων δεν βγαίνουν στην δημοσιότητα αφού δέχονται πιέσεις απο ομότιμους που δήθεν επαναξιολογούν τις μελέτες ως μη έγκυρες. Κάθε μελέτη έχει αντίστοιχους συγγραφείς που υποβάλλουν ερωτήσεις και σχόλια. Το περιοδικό Cureus επιβεβαίωσε ότι ένας αντίστοιχος συγγραφέας της μελέτης ζήτησε από το περιοδικό να ανακαλέσει το άρθρο.

“Μπορώ να επιβεβαιώσω ότι ο αντίστοιχος συγγραφέας επικοινώνησε μαζί μας με αίτημα ανάκλησης. Ωστόσο, αποφασίσαμε ότι δεν υπάρχει βάση για ανάκληση και επομένως θα παραμείνει δημοσιευμένη”, δήλωσε ο Graham Parker-Finger, διευθυντής του περιοδικού Cureus, είπε στους The Epoch Times μέσω email.

Η μελέτη άρχισε να υποβάλλεται σε αξιολόγηση από ομοτίμους στις 16 Αυγούστου. Η αξιολόγηση από ομοτίμους ολοκληρώθηκε στις 23 Αυγούστου. Η εργασία δημοσιεύτηκε στις 4 Σεπτεμβρίου. Η αξιολόγηση από ομοτίμους έχει γίνει αλλα δεν έχει δημοσιοποιηθεί. Το περιοδικό στην ουσία δέχτηκε συστάσεις για να κατεβάσει μια έρευνα που είχε ήδη κριθεί απο ομότιμους ως μη έγκυρη.

Τα συμπεράσματα της μελέτης.

Οι ερευνητές ανέλυσαν δεδομένα από 33 κρατικές φυλακές από τον Ιανουάριο έως τον Ιούλιο του 2023 για να προσπαθήσουν να αξιολογήσουν την αποτελεσματικότητα των δισθενών εμβολίων, οι οποίες εισήχθησαν το φθινόπωρο του 2022.

Μεταξύ 96.201 κρατουμένων με δεδομένα για τεστ και εμβολιασμό για τον COVID-19, οι ερευνητές εντόπισαν 2.835 περιπτώσεις. Διαπίστωσαν ότι 1.187 από τα κρούσματα ήταν μεταξύ ατόμων που είχαν λάβει δισθενές εμβόλιο, έναντι μόλις 568 περιπτώσεων μεταξύ των μη εμβολιασμένων.

Οι υπόλοιποι ήταν μεταξύ των ανθρώπων που έλαβαν τα μονοσθενή παλιά εμβόλια. Αυτή η ομάδα αποκλείστηκε από περαιτέρω ανάλυση.

Ενώ ο πληθυσμός των δισθενών ληπτών ήταν υψηλότερος από τους μη εμβολιασμένους -36.609 σε σύγκριση με 20.889- το ποσοστό μόλυνσης ήταν ακόμα πιο αυξημένο στην ομάδα με τα δισθενή εμβόλια. ο Αριθμός των λοιμώξεων ήταν σχεδόν διπλάσιος στην ομάδα με τα δισθενή, διαπίστωσαν οι ερευνητές.

Τα ποσοστά μόλυνσης στην ομάδα που έλαβε δισθενή εμβόλια ήταν 3,2 τοις εκατό, έναντι 2,7 τοις εκατό στην ομάδα που δεν τα έλαβε.

«Η ομάδα που εμβολιάστηκε με δισθενή είχε ελαφρώς αλλά στατιστικά σημαντικά υψηλότερο ποσοστό μόλυνσης από την ομάδα που δεν εμβολιάστηκε», έγραψαν ο Δρ Robert Mayes από τις Υπηρεσίες Σωφρονιστικής Υγείας της Καλιφόρνια και οι άλλοι συγγραφείς.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

ΠΗΓΗ 

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις