Κρατουμενος πρώην αφεντικό της FEMA Brock Long, Μέρος 2

 

Ο διαρκής εκφυλισμός της FEMA

και η αυτάρεσκη σταση του Μπροκ Λονγκ φάνηκε να εκνευρίζουν πραγματικά τον Αντιναύαρχο Darse E. Crandall,  παρέμεινε στο Guantanamo Bay από την εκτέλεση της Gretchen Whitmer, αντί να πετάξει πίσω στο Camp Blaz. .

«Κάτι μεγάλο ετοιμάζεται στο Blaz», ήταν το μόνο που μας είπαν. «Ο ναύαρχος Κράνταλ μπορεί να δικασει μια υπόθεση οπουδήποτε. απλά δώστε του ένα έγκλημα και έναν κατηγορούμενο».

Ο κατηγορούμενος της Τετάρτης ήταν ο απεχθής πρώην διαχειριστής της FEMA Brock Long, ο οποίος είχε ακολουθήσει τα βήματα των προκατόχων του, κάνοντας κατάχρηση της εξουσίας του για να μετατρέψει μια υπηρεσία παροχής βοήθειας σε καταστροφές σε οπλισμένο βραχίονα του Τμήματος Εσωτερικής Ασφάλειας. Ούτε ο Brock Long ούτε τα προηγούμενα αφεντικά της FEMA, που ανέφερε ο ναύαρχος Crandall στην αναφορα του, δεν είχαν ιστορικό εγκληματικότητας πριν από την αρχή της FEMA. Ήταν σαν η ίδια η θέση να τους ενστάλαξε μια λυσσαλέα επιθυμία να αφαιρέσουν από τους πολίτες τα δικαιώματα και τις ελευθερίες που θεωρούν ιερές.

Μετά το μεσημεριανό διάλειμμα της Τετάρτης, ο ναύαρχος Κράνταλ κάλεσε τον πρώτο μάρτυρα της κατηγορίας, τον Δρ. Daniel Kaniewski, δεύτερο σε τάξη αξιωματούχο της FEMA κατά τη διάρκεια της βασιλείας του τρόμου του Λονγκ. Ομόφωνα επιβεβαιωμένος από τη Γερουσία το 2017, ο Kaniewski ήταν ο Αναπληρωτής Διαχειριστής της Υπηρεσίας για την Ανθεκτικότητα, υπεύθυνος για την αντιμετώπιση προκλήσεων ετοιμότητας σε περιόδους φυσικών καταστροφών. Μίλησε για το ακαδημαϊκό και εργασιακό του ιστορικό και κλήθηκε να ταυτοποιήσει τον κατηγορούμενο.

«Πορτοκαλί ολόσωμη φόρμα. Χειροπέδες. Καθισμένος σε εκείνο το τραπέζι. Αυτός είναι ο Μπροκ Λονγκ», είπε ο Κανιέφσκι.

Ο ναύαρχος κρατούσε στα χέρια του μια δέσμη χαρτιού. "Κύριε Kaniewski, είσαι εξοικειωμένος με τις κόκκινες και μπλε λίστες της FEMA;»

Ο Κανιέφσκι ξεροκατάπιε. «Δεν είμαι σε δίκη, σωστά;»

«Είστε μάρτυρας, κύριε Κανιέφσκι, ένας μάρτυρας στον οποίο προσφέρθηκε υπό όρους εισαγγελική ασυλία σε αντάλλαγμα για ειλικρινή κατάθεση, κάτι που περιμένουμε από εσάς», είπε ο ναύαρχος.

Ο Κανιέφσκι αναστέναξε. «Το έχω ακούσει».

«Το έχεις ακούσει; Αυτό είναι εκπληκτικό - επειδή ο κατηγορούμενος ισχυρίζεται ότι δεν το γνωρίζει απολύτως. Τι έχετε ακούσει και από ποιον;» ρώτησε ο ναύαρχος.

«Έχω ακούσει δύο ιστορίες. Κάποιος λέει ότι αυτές οι λίστες έχουν ονόματα ανθρώπων που η FEMA αισθάνεται ότι χρειάζεται να παρακολουθήσει, ανθρώπους, ξέρετε, που δεν τους αρέσει ιδιαίτερα το πολιτικό περιβάλλον και οι πολιτικοί που διοικούν τη χώρα, και έχει ονόματα ανθρώπων που κατέχουν πολλά πυροβόλα όπλα και έχουν αγοράσει, υπερβολικές ποσότητες πυρομαχικών. Η άλλη ιστορία λέει ότι όλα είναι μέρος μιας άσκησης παιχνιδιού ρόλων», εξήγησε ο Kaniewski.

«Και από ποιον άκουσες αυτές τις ιστορίες;»

«Ειλικρινά δεν μπορώ να θυμηθώ ποιος μου είπε για τη λίστα παρακολούθησης. Μάλλον ήταν περισσότερα από ένα άτομα. Μετά από αυτό, ρώτησα τον Μπροκ, τον κατηγορούμενο, ποια ήταν η συμφωνία και μου είπε το σενάριο του παιχνιδιού ρόλων», είπε ο Κανιέφσκι. 

«Θυμάστε πότε σας το είπε ο κατηγορούμενος;» ρώτησε ο ναύαρχος.

«Μιλάμε για πέντε, έξι χρόνια πριν. Νομίζω ότι ήταν κάπου στις αρχές του 2018», είπε ο Kaniewski.

«Το βρίσκω περίεργο. Τα φόρουμ του Διαδικτύου είναι γεμάτα με φήμες για αυτές τις λίστες από τότε που το Διαδίκτυο ήταν καινουριο. Ωστόσο, εδώ έχουμε πρώην αξιωματούχους της FEMA που λένε ότι δεν έχουν καμία γνώση ή μόνο μια περιφερειακή γνώση τους. Βραζει το μυαλό κάποιου, αυτο πραγματικά κάνει», είπε ο ναύαρχος.

«Λέω την αλήθεια», επέμεινε ο Κανιέφσκι.

«Σας εκπλήσσει αν μάθετε, κύριε Κανιέφσκι, ότι το όνομά σας είναι στην κόκκινη λίστα;»

Ο Λονγκ ξέσπασε από θυμό καθώς ο ναύαρχος άφησε ένα φύλλο χαρτί στην κερκίδα του μάρτυρα.

"Αυτο ειναι ψεμα! Το όνομά του δεν είναι στη λίστα», φώναξε ο Λονγκ. «Αν είναι εκεί, το έκαναν αυτοι!»

Ο ναύαρχος αντιμετώπισε τον Λονγκ. «Πώς ξέρετε αν το όνομά του είναι ή όχι στη λίστα, αν δεν το γνωρίζετε οτι υπαρχει λιστα;»

Ο ναύαρχος Κράνταλ χτύπησε τη σελίδα με την άκρη ενός δαχτυλου. "Αυτό είναι το όνομά σας, κύριε Kaniewski, ακριβώς εκεί, που προστέθηκε στις 10 Μαρτίου 2018. Και για την ιστορία, δεν το αλλάξαμε."

«Γιατί μου το έκανες αυτό, Μπροκ;» είπε ο Κανιέφσκι στον Λονγκ.

Ο ναύαρχος του ζήτησε να μην απευθυνθεί στον κατηγορούμενο. «Δεν ήσουν τόσο ιδιαίτερος, κύριε Κανιέφσκι. η βάση δεδομένων έχει 1.540.327 ονόματα αλφαβητικα. Είστε σε καλή σειρα. Αν δεν εισήγαγε αυτος το όνομά σου, το έκανε κάποιος υπό την εξουσία του».

Οι Deep Staters, σημείωσε ο ναύαρχος, είχαν μια ασυνήθιστη ικανότητα να ενοχοποιούνται υπό πίεση. Ανέφερε πόσο πολύ εκτιμούσε τους εγκληματίες που ήταν πρόθυμοι να αυτοσαρκαστούν.

Παρουσίασε έναν δεύτερο μάρτυρα, τον Mark Knowles, αναπληρωτή επόπτη της FEMA Region 3 από τον Νοέμβριο του 2017 έως τον Δεκέμβριο του 2018, μετά παραιτήθηκε από την υπηρεσία για να επιδιώξει άλλες φιλοδοξίες. Περιέγραψε τον εαυτό του ως έναν αλαζονικό, φιλόδοξο άνθρωπο που δεν άφησε ποτέ τους κανόνες να εμποδίσουν την επαγγελματική πρόοδο και είπε ότι αυτός και ο Λονγκ είχαν συζητήσει συχνά τα κοινωνικά οφέλη της εξάλειψης ανθρώπων που αυτοαποκαλούνταν πατριώτες.

«Είναι ασφαλές να υποθέσουμε, κύριε Νόουλς, ότι εσείς και ο κατηγορούμενος είστε φίλοι;» ρώτησε ο ναύαρχος.

«Ήμασταν φίλοι», είπε ο Knowles.

«Παρακαλώ δηλώστε γιατί είστε εδώ σήμερα, καταθέτοντας κατά του φίλου σας».

Ο Νόουλς μούγκρισε. «Είπα ότι ήμασταν φίλοι. Και επειδή προτιμώ να περάσω πέντε χρόνια στο Hotel GITMO παρά να ρισκάρω να αιωρηθώ από ένα δέντρο».

«Αυτή είναι η συμφωνία που σας προσφέραμε;»

«Ναι», είπε ο Νόουλς.

«Και γιατί αυτό το δικαστήριο να δεχθεί τη μαρτυρία σας ως γεγονός;» ρώτησε ο ναύαρχος.

«Δεν υπάρχει λόγος να το κάνω, εκτός από το ότι έχω αποδείξεις για κατι μεγάλο», απάντησε ο Knowles.

Ο ναύαρχος έδωσε εντολή στον Νόουλς να απαντήσει με ναι ή όχι, εκτός εάν του δοθεί διαφορετική οδηγία.

"Κύριε Νόουλς, στις 22 Μαρτίου 2018, παρατηρήσατε τον κατηγορούμενο στο σπίτι του Μπαράκ Χουσεΐν Ομπάμα στην Ουάσιγκτον, ενώ ήταν εκεί με τον πρώην διαχειριστή της FEMA, Κρεγκ Φουγκέιτ;» ρώτησε ο ναύαρχος Κράνταλ.

"Ναί."

«Ήσασταν επιβάτης στο κυβερνητικό όχημα του κατηγορουμένου και σας οδήγησε και τους δύο από το γραφείο της FEMA στο 500 C St SW, Ουάσιγκτον, D.C., στη φυσική διεύθυνση του Ομπάμα;»

"Μμμμμμμ."

«Ναι ή όχι, παρακαλώ», επανέλαβε ο ναύαρχος.

«Ναι», απάντησε ο Νόουλς.

«Σας είπε γιατί πήγαινε να δει τον Ομπάμα;»

"Οχι δεν το έκανε. Είπε μόνο ότι έπρεπε να μιλήσει μαζί του», είπε ο Knowles.

«Δεν ήσουν περίεργος; Και μπορείτε να το αναλύσετε;»

«Σίγουρα, αλλά δεν με πλήρωναν για να κάνω ερωτήσεις», είπε ο Knowles.

«Και πώς ακριβώς ήρθες να παρατηρήσεις τον κατηγορούμενο να συνομιλεί με τον Ομπάμα και τον Φουγκέιτ;» ρώτησε ο ναύαρχος Κράνταλ.

«Επειδή ήταν μπροστά με δύο πράκτορες της Μυστικής Υπηρεσίας όταν σηκωθήκαμε. Έμεινα στο αυτοκίνητο. Ο Μπροκ βγήκε να τους συναντήσει πριν μπουν μέσα».

Ο ναύαρχος έδειξε μια φωτογραφία του Λονγκ, του Ομπάμα και του Φουγκέιτ να χαμογελούν και να δίνουν τα χέρια. Είπε ότι ο Knowles τράβηξε τη φωτογραφία από ένα ανοιχτό παράθυρο αυτοκινήτου και ότι οι ειδικοί της JAG είχαν εξετάσει ιατροδικαστικά την εικόνα και τα μεταδεδομένα.

Ο Λονγκ στριμώχτηκε στη θέση του στο εδωλιο του κατηγορουμενου, μασώντας το κάτω χείλος του.

"Κύριε. Knowles, το κατέγραψες με το κινητό σου, σωστά;» ρώτησε ο ναύαρχος.

«Ναι».

«Γιατί τράβηξες αυτή τη φωτογραφία;»

«Ποτέ δεν ξέρεις πότε κάτι θα σου φανεί χρήσιμο στο μέλλον», είπε ο Knowles.

Απαντώντας σε περαιτέρω ερωτήσεις, ο Knowles είπε ότι ο Long, ο Obama και ο Fugate μπήκαν μέσα μετά από λίγα λεπτά χειραψίας. Είπε ότι περίμενε 45 λεπτά για να βγει ο Λονγκ από την κατοικία.

«Και αφού δεν ήσουν στο σπίτι, προφανώς δεν μπορείς να ξέρεις τι συζήτησαν, σωστά;» ρώτησε ο ναύαρχος.

«Μόνο αυτό που μου είπε ο Μπροκ».

«Και τι σου είπε;»

Ο Νόουλς γέλασε λίγο. «Ότι μίλησαν για τον γαμημένο τον Τραμπ. Όπως αν υπήρχαν σοβαρά ξεσπάσματα ανεμοστρόβιλων εκείνη την άνοιξη, θα απέτρεπαν να συμβει καταστροφη και στη συνέχεια θα κατηγορούσαν τον Τραμπ. Και αν η FEMA πιανόταν με τα "χέρια στο βάζο"να κλέβει από κατεστραμμένα σπίτια, θα προσπαθούσαν να κατηγορήσουν τον Τραμπ».

«Ας κάνουμε ένα βήμα πίσω. Τι κάνατε εσείς και ο Λονγκ αφού τελείωσε η επισκεψη στο σπίτι του Ομπάμα;» είπε ο ναύαρχος.

«Ω, πήγαμε σε μια περιφερειακή συνάντηση ετοιμότητας όχι πολύ μακριά».

«Πιστεύετε ότι ο πρόεδρος Τραμπ γνώριζε ότι ο Λονγκ επισκέφτηκε τον Ομπάμα;»

«Σιγουρα όχι», είπε ο Νόουλς με ένα γέλιο. «Δηλαδή, δεν το ξέρω ως γεγονός, αλλά έλα, ρεαλιστικά, δεν ήξερε. Ο Τραμπ ήταν ο εχθρός της FEMA».

"Γιατί αυτό?"

«Επειδή ο Τραμπ θέλει να εκκαθαρίσει το Βαθύ Κράτος και η FEMA είναι το Βαθύ Κράτος. Η FEMA δεν είναι μέρος της Πατρίδας. Η FEMA είναι αλλη Πατρίδα. Μέχρι να εμφανιστείτε εσείς, η FEMA έλεγχε το πιο οχυρωμένο οπλοστάσιο στη χώρα—το Mt. Weather. Ακόμη και το Cheyenne έχει ασφάλεια επιπέδου Walmart σε σύγκριση με αυτό που υπάρχει στο Weather», είπε ο Knowles.

Ο ναύαρχος ευχαρίστησε και αφησε το μαρτυρα να φυγει απο τη διαδικασια.

Σε αναμονη του Μερους 3.....




ΜΕΤΑΦΡΑΣΗ    SINOMOSIOLOGOS

 

 

 

ΣΧΟΛΙΟ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟΥ

Θα δηλωσω ακομα μια φορα πως αρθρα τετοιου τυπου ειναι σατιρικου χαρακτηρα.Ελπιζω να σας διασκεδαζουν..

















ΠΗΓΗ

Σχόλια

  1. ΜΩΡΕ ,ΑΠΟ ΤΑ ΠΟΛΛΑ ΓΕΛΙΑ ΞΕΧΑΣΑ ΝΑ ΤΟ ΓΡΑΨΩ .
    ΒΡΕ ΟΥΣΤ ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΛΑΝΗΤΗ !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
    ΟΥΣΤ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΔΕΞΑΜΕΝΗ ΜΕ ΤΑ ΟΞΕΑ .
    ΑΡΙΣΤΟΜΑΧΟΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Δημοφιλείς αναρτήσεις