ΑΡΧΙΣΑΜΕ....Επιδημία ευλογιάς των πιθήκων στην Ευρώπη

monkeypox 

Επιβεβαιωμένα κρούσματα

στο Ηνωμένο Βασίλειο, την Πορτογαλία και τις ΗΠΑ - Προειδοποίηση υγείας για ύποπτα κρούσματα στην Ισπανία

 Οι ΗΠΑ αναφέρουν το πρώτο κρούσμα ευλογιάς των πιθήκων μετά την επιβεβαίωση νέων κρουσμάτων στο Ηνωμένο Βασίλειο και την Πορτογαλία σήμερα.  Αρκετά ύποπτα κρούσματα στον Καναδά και την Ισπανία.

 Οι ισπανικές υγειονομικές αρχές εξέδωσαν προειδοποιήσεις για πιθανά κρούσματα ευλογιάς των πιθήκων αφού δεκάδες άνθρωποι εμφάνισαν συμπτώματα μόλυνσης από τον ιό.

 Σήμερα η ανακοινωση αναφέρει:
 «Οι υπουργοί υγείας της G7 συμμετέχουν σε μια άσκηση πανδημίας στη Γερμανία που προσομοιώνει μια ταχέως εξαπλούμενη και επικίνδυνη εστία ενός «ιού ευλογιάς» που προέρχεται από τη λεοπάρδαλη».

 Η ευλογιά των πιθήκων είναι συγγενής της ευλογιάς, μιας ασθένειας που εξαλείφθηκε το 1980 αλλά είναι λιγότερο μεταδοτική, προκαλεί ηπιότερα συμπτώματα και είναι λιγότερο θανατηφόρα.

 Τα πρώιμα συμπτώματα της ευλογιάς των πιθήκων περιλαμβάνουν πυρετό, πονοκέφαλο, μυϊκούς πόνους, πρησμένους λεμφαδένες και ρίγη.

 Ένα εξάνθημα που μπορεί να μοιάζει με ανεμοβλογιά ή σύφιλη μπορεί επίσης να αναπτυχθεί και να εξαπλωθεί από το πρόσωπο σε άλλα μέρη του σώματος, συμπεριλαμβανομένων των γεννητικών οργάνων.

 Η ασθένεια συνήθως διαρκεί δύο έως τέσσερις εβδομάδες και τα συμπτώματα μπορεί να εμφανιστούν πέντε έως 21 ημέρες μετά τη μόλυνση.



 Σχόλιο:

 Προηγουμένως αναφέραμε ότι ο Μπιλ Γκέιτς δεν χρηματοδοτεί μόνο ερευνητικά έργα για το SARS αλλά και για την ευλογιά. 















ΠΗΓΗ

ΠΗΓΗ 

ΠΗΓΗ

Σχόλια

  1. Αφού τα εμβόλια έχουν mRNA πίθηκου, επόμενο είναι να εμφανιστούν ασθένειες των πιθήκων στους εμβολιασμένους!
    Μπορεί επίτηδες το mRNA να ανήκε σε ασθενείς πιθήκους...
    Αντιγόνη

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Δημοφιλείς αναρτήσεις