Η Πυθαγόρεια θετική σκέψη & τα οφέλη της

 
Η θετική σκέψη ήταν ένα από τα κύρια χαρακτηριστικά γνωρίσματα των Πυθαγορείων, γιατί γνώριζαν ότι τα πάντα, σε μικρόκοσμο και μακρόκοσμο, οφείλονται σε ταλαντώσεις (θεωρία χορδών). Σύμφωνα με τη σύγχρονη επιστήμη οι σκέψεις μας είναι παλμοί που ξεκινάνε στον πυρήνα των εγκεφαλικών μας κυττάρων, ταξιδεύουν κατά μήκος των νευρικών απολήξεων που ονομάζουμε δενδρίτες, ερεθίζουν τους νευρο- διαβιβαστές (-αποδέκτες) στην άκρη των δενδριτών και, ανάλογα με την ποιότητα του παλμού, απελευθερώνουν την αντίστοιχη ουσία.
Όταν κάνουμε θετικές σκέψεις, ο παλμός είναι θετικός και η χημική ουσία που απελευθερώνεται είναι η σεροτονίνη. Για όσους δεν την γνωρίζετε, είναι η ουσία που περιέχουν όλα τα αντικαταθλιπτικά χάπια. Η σεροτονίνη, εκτός από το ότι μας κάνει να νιώθουμε ευδιάθετοι, ευτυχείς και χαρούμενοι, προκαλεί και το αίσθημα παρακίνησης να αντιμετωπίσουμε την πρόκληση.
Επίσης έχει και μια άλλη βασική λειτουργία: Κάνει τους δενδρίτες να τεντώνονται και να δημιουργούν συνάψεις με τους γύρω νευρώνες. Με αυτόν τον τρόπο, η σκέψη μας συνεχίζει την πορεία της, ενώνοντας τα διάφορα κέντρα σκέψης του εγκεφάλου και δημιουργώντας αυτό που ονομάζουμε αλληλουχία σκέψης.
Στην πράξη αυτό σημαίνει μια αυξημένη διαύγεια και ικανότητα να βρίσκουμε ιδέες, απαντήσεις και λύσεις.
Οι συνάψεις που δημιουργούνται λόγω σεροτονίνης μας επιτρέπουν να ενεργοποιούμε και τα δύο ημισφαίρια του εγκεφάλου: 
το δεξί (όραμα, διαίσθηση, πνευματικό, δημιουργικό) και το αριστερό (λογικό, αναλυτικό, σχεδιασμός, εγωισμός, φόβος - ναι μεν αλλά ).
Οι θετικές σκέψεις επιτρέπουν στα κέντρα σκέψης να επικοινωνούν μεταξύ τους, να μοιράζονται το πρόβλημα σαν φίλοι που κάθονται γύρω από το τραπέζι και ανταλλάσσουν ιδέες.
Η συνέργεια αυτή των ιδεών και των σκέψεων είναι σίγουρα καλύτερη από το αν το σκεφτόταν ο καθένας μόνος του και βοηθάει να δώσουμε απάντηση σε περίπλοκα θέματα.
Κάθε σκέψη είναι η συνισταμένη πλήθους ταλαντώσεων και κυματοσυναρτήσεων μεταφοράς ενέργειας η οποία μεταβιβάζεται διαχεόμενη στο περιβάλλον. 
Λειτουργούμε σαν πομποδέκτες, εκπομπής και λήψης συχνοτήτων. 
Είναι θέμα συντονισμού ο επηρεασμός του περιβάλλοντος μας, αλλά και το αντίστροφο.
Το συμπέρασμα είναι προφανές: 
Πρέπει πάντα να εστιάζουμε στο θετικό και να κάνουμε θετικές σκέψεις, για να έχουμε θετικά φορτισμένο ενεργειακό επίπεδο και τα προσδοκώμενα αποτελέσματα.....
Καλομελέτα & έρχεται ....λέει ο θυμόσοφος λαός.
 
 
 
 
 
 
Μερικό απόσπασμα από το υπό έκδοση βιβλίο "Πυθαγόρας ...Μυστική Διδασκαλία & Σύγχρονη Επιστήμη"

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

ΠΗΓΗ 

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις