Υποχωρεί για να μην τρώει…γραβάτες λόγω Πούτιν ο Ζελένσκι: «Δεν είμαστε έτοιμοι να μπούμε σε ΦΕΡΕΤΡΑ»

 

Πόσοι θυμούνται από το όχι και τόσο μακρινό 2008 τον τότε Γεωργιανό πρόεδρο, Μιχαήλ Σαακασβίλι, να τρώει

την ίδια του την γραβάτα ενώ είναι το γραφείο του σε ζωντανή σύνδεση;

Ήταν τότε που η χώρα του είχε προκαλέσει, σε συνεργασία με το ΝΑΤΟ, τους Ρώσους του Βλ. Πούτιν, με τον Σαακασβίλι να κάθεται σε αναμμένα κάρβουνα αφού ο ρωσικός στρατός απειλούσε μέσα σε μερικά λεπτά να καταλάβει την Τυφλίδα.

Θυμηθείτε το ιστορικό απόσπασμα:

Έν έτει 2022 το ίδιο (και χειρότερο) κάζο δεν θέλει να πάθει ο Ουκρανός πρόεδρος, Βολοντίμιρ Ζελένσκι.

Οι συσχετισμοί δεν έχουν αλλάξει ιδιαίτερα από το 2008, μόνο που αυτή τη φορά η Δύση βρήκε άλλη μία ηγεσία μαριονέτα, τους νεοναζιστές του Κιέβου, και έναν λαό-θύμα, τους Ουκρανούς, για να επιτεθεί στον Πούτιν.

Ο «Τσαρ Βλαντ» όμως ήδη τους πήρε το 2014 την Κριμαία χωρίς να πέσει ούτε μία σφαίρα και τώρα κινδυνεύει να τους πάρει την μισή Ουκρανία.

Μπροστά λοιπόν σε αυτό το ενδεχόμενο (και στο σενάριο του ολοκληρωτικού πολέμου), στο Κίεβο φαίνεται να υπερτερεί το ένστικτο της αυτοσυντήρησης.

Πιο συγκεκριμένα, μιλώντας χθες στο Μοναχο ενώπιον των δυτικών ηγετών, ο Ουκρανός πρόεδρος ούτε λίγο ούτε πολύ ξεκαθάρισε πως δεν πρόκειται να πολεμήσει στον δικό τους πόλεμο, προειδοποιώντας χαρακτηριστικά:

«Το να μπούμε σε φέρετρα και να περιμένουμε να μπουν ξένοι στρατιώτες δεν είναι κάτι που είμαστε έτοιμοι να κάνουμε. Θα προστατεύσουμε τη χώρα μας με ή χωρίς [εξωτερική] υποστήριξη».

Ο ίδιος φέρεται να ζήτησε έστω και στο παρά ‘1 συνάντηση με τον Ρώσο ομόλογό του, ενώ κατηγόρησε τη Δύση για επικίνδυνη ολιγωρία και εγκατάλειψη της Ουκρανίας μπροστά στα ρωσικά στρατεύματα:

«Η Ουκρανία έχει λάβει εγγυήσεις ασφαλείας για την εγκατάλειψη του τρίτου μεγαλύτερου πυρηνικού οπλοστασίου στον κόσμο. Δεν έχουμε όπλα. Και καμία ασφάλεια… Αλλά έχουμε δικαίωμα – δικαίωμα να απαιτούμε τη μετάβαση από μια πολιτική κατευνασμού σε μια πολιτική που διασφαλίζει την ασφάλεια και την ειρήνη. Επί οκτώ χρόνια, η Ουκρανία ήταν ασπίδα. Για οκτώ χρόνια, η Ουκρανία συγκρατεί έναν από τους μεγαλύτερους στρατούς στον κόσμο».

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

ΠΗΓΗ 

Σχόλια

  1. Λίγο άσχετο.. αλλά με κορονοιο η queen ελισαυρευτ ...το πέ το Mega. Και αφού το πε το Μega....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ενας δεύτερος συσχετισμός ίσως να ήταν σξιομνημόνευτος και δεν θα πρεπε να περνάει απαρατήρητος, μιας κι οι ημερομηνίες έχουν κι αυτές την σημασία τους για τα κέντρα αποφάσεων όσον αφορά τα τεκταινόμενα
    Το πρώτο, του Γεωργιανού Σαακασβίλι (ο γιος του Σαακα), συνέπεσε με τους Ολυμπιακούς Αγώνες που έγιναν στην κίνα στις 8/8/2008.
    Ημερονηνία συμβολική για τους κινέζους με τα τρία οκτάρια (888), ο ιερός τους αριθμός.
    Το δεύτερο συμπίπτει ως γνωστόν με τους σημερινούς χειμερινούς Ολυμπιακούς που το τελειωμά τους ισως σημάνει και κάποια συνταρακτικά γεγονότα που έχουν πολλοί αναφερθεί, ένας απ' αυτους κι ο πρόεδρος Τραμπ.
    ΚΑΛΗ ΔΥΝΑΜΗ και ΚΑΛΗ ΣΥΝΕΧΕΙΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Δημοφιλείς αναρτήσεις