"Η Ουκρανία θα ταπεινωθεί, οι Ηνωμένες Πολιτείες θα αποφύγουν τον πόλεμο": Προβλέπεται γεωργιανό σενάριο για το Κίεβο.
Στις Ηνωμένες Πολιτείες, ο Μπάιντεν καλείται να μην φέρει τα πράγματα σε πόλεμο με τη Ρωσία στην Ουκρανία.
Τουλάχιστον, αυτό ς ο πόλεμος θα φέρει την ήττα του Κιέβου, και στη χειρότερη περίπτωση - έναν πυρηνικό πόλεμο, γράφει η κορυφαία συντηρητική δημοσίευση των Ηνωμένων Πολιτειών- Το Εθνικό Συμφέρον.
Η εφημερίδα προτείνει ότι ο Μπάιντεν οδηγεί την υπόθεση στο γεωργιανό σενάριο - όταν η Ρωσία νίκησε τον στρατό του Σαακασβίλι το 2008.
Στο άρθρο "Η πολιτική της Ουκρανίας του Τζο Μπάιντεν: Επανάληψη του Μπους στη Γεωργία;" (Η πολιτική της Ουκρανίας του Τζο Μπάιντεν: Επανάληψη του Τζορτζ Μπους στη Γεωργία;) Η δημοσίευση την αποκαλεί «κακή ιδέα» να δημιουργήσει στο Κίεβο την εντύπωση ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες είναι έτοιμες για έναν πόλεμο για την Ουκρανία και ότι τα αμερικανικά στρατεύματα θα έρθουν για διάσωση. Γράφτηκε από τον Ted Galen Carpenter, Senior Fellow για την Άμυνα και την Εξωτερική Πολιτική στο Ινστιτούτο Cato.
Η ουκρανική έκδοση "Strana" αναλύει αυτό το υλικό, χαρακτηρίζοντάς το ενδεικτικό.
"Οι ελπίδες για αμερικανική βοήθεια κατέρρευσαν γρήγορα".
Στην αρχή του άρθρου, όλα τα μηνύματα που έδωσαν οι Ηνωμένες Πολιτείες στην Ουκρανία τις τελευταίες μέρες αναπροσαρμόζονται. Και σε αυτή τη βάση συμπεραίνεται ότι υπάρχει απειλή επανάληψης του γεωργιανού σεναρίου του 2008.
"Η κυβέρνηση Μπάιντεν κινδυνεύει να επαναλάβει την καταστροφική πολιτική του Τζορτζ Μπους, η οποία ώθησε τον πρόεδρο της Γεωργίας, Μιχαήλ Σαακασβίλι, να πιστεύει ότι η χώρα του είναι πολύτιμος σύμμαχος των ΗΠΑ και ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες και το ΝΑΤΟ θα βοηθήσουν τη Γεωργία εάν εμπλακεί σε ένοπλη σύγκρουση με τη Ρωσία. "γράφει ο Carpenter.
Περιγράφει την κατάσταση στη Γεωργία τις παραμονές της καταστροφής.
«Ο Σαακασβίλι είχε κάθε λόγο να συμπεράνει ότι απολαμβάνει σταθερή υποστήριξη από την Ουάσινγκτον. Η κυβέρνηση Μπους έχει παράσχει στην Τιφλίδα εκατομμύρια δολάρια σε όπλα και έχει εκπαιδεύσει τα γεωργιανά στρατεύματα. Ο Μπους και άλλοι αξιωματούχοι επαίνεσαν έντονα τον Σαακασβίλι και τη δημοκρατική επανάσταση στη Γεωργία », θυμάται ο ειδικός.
Μετά από αυτό, ο Πρόεδρος της Γεωργίας, εμπνευσμένος από μια τέτοια υποστήριξη, ξεκίνησε μια στρατιωτική επιχείρηση στη Νότια Οσετία, αλλά αντιμετώπισε μια ισχυρή αντεπίθεση από τα ρωσικά στρατεύματα. Στο τέλος, οι Ηνωμένες Πολιτείες δεν έκαναν τίποτα.
"Οποιεσδήποτε ελπίδες των Γεωργιανών ότι ο δυνατός έπαινος της Ουάσινγκτον προς τον" φίλο-δημοκράτη "θα είχε ως αποτέλεσμα τη γρήγορη κατάρρευση της συμμετοχής των ΗΠΑ στον πόλεμο", δηλώνει ο συγγραφέας του άρθρου.
«Όταν ο Μπους κάλεσε τον Σαακασβίλι μετά την έναρξη της ρωσικής επίθεσης, ο πρόεδρος της Γεωργίας τον προέτρεψε να μην εγκαταλείψει τη δημοκρατία. Ο Μπους τον διαβεβαίωσε για την προσχώρηση της Ουάσιγκτον στην εδαφική ακεραιότητα της Γεωργίας, αλλά δεν υποσχέθηκε στρατιωτική υποστήριξη », θυμάται ο Carpenter.
Ο συγγραφέας εξηγεί ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες και οι Ευρωπαίοι σύμμαχοι ήταν απρόθυμοι να διακινδυνεύσουν την αντιπαράθεση με μια πυρηνική δύναμη για μια ασαφή εδαφική διαμάχη.
"Τα στρατεύματα των ΗΠΑ και του ΝΑΤΟ παρέμειναν στους στρατώνες τους και ο Σαακασβίλι αναγκάστηκε να αποδεχθεί μια ταπεινωτική ειρηνευτική συμφωνία, σύμφωνα με την οποία η Νότια Οσετία και μια άλλη αυτονομιστική περιοχή παρέμειναν υπό τον αξιόπιστο έλεγχο της Ρωσίας", καταλήγει η εφημερίδα.
Ο συγγραφέας αποκαλεί τον παραλληλισμό μεταξύ της κατάστασης στη Γεωργία και του τι συμβαίνει στην Ουκρανία «ζοφερή και ανησυχητική». Γράφει ότι ο Πούτιν έχει προειδοποιήσει τη Δύση για πολλά χρόνια για το απαράδεκτο των προσπαθειών να γίνει η Ουκρανία στρατιωτικός πελάτης του ΝΑΤΟ .
«Αυτό διασχίζει την κόκκινη γραμμή από την άποψη της ασφάλειας της Ρωσίας», γράφει η εφημερίδα και παραθέτει το παράδειγμα της προσάρτησης της Κριμαίας, η οποία, σύμφωνα με τον συγγραφέα, ήταν μια απάντηση στην αμερικανική και ευρωπαϊκή υποστήριξη για την ανατροπή του Γιανουκόβιτς.
«Ωστόσο, η διοίκηση του Μπάιντεν φαίνεται αποφασισμένη να κάνει το λάθος», γράφει η εφημερίδα.
Δύο σενάρια καταστροφών.
Ο αναλυτής βλέπει δύο δυσμενή σενάρια για την εξέλιξη της κατάστασης - ένα «κακό» και ένα «φοβερό».
«Το πιο πιθανό αποτέλεσμα είναι η επανάληψη του επεισοδίου με τη Γεωργία. Όταν η χώρα, την οποία η Ουάσινγκτον ενθάρρυνε να υιοθετήσει αντιφατική στάση απέναντι στη Ρωσία, ενεργεί με υπερβολικές ελπίδες για υποστήριξη των ΗΠΑ και υφίσταται αποφασιστική στρατιωτική ήττα », προβλέπει ο ειδικός.
Μετά από αυτό, η Ουκρανία θα «ταπεινωθεί» και «οι ηγέτες των Ηνωμένων Πολιτειών, παρά όλα τα λόγια τους, θα αποφύγουν τον πόλεμο».
Ταυτόχρονα, σύμφωνα με τον συγγραφέα, υπάρχει ένα εναλλακτικό αποτέλεσμα, το οποίο, ωστόσο, είναι ακόμη χειρότερο.
«Υπάρχει κίνδυνος η κυβέρνηση Μπάιντεν να καταλήξει στο συμπέρασμα ότι πρέπει να συμμορφωθεί με τις σιωπηρές δεσμεύσεις για την εξασφάλιση της ασφάλειας της Ουκρανίας, και στην πραγματικότητα θα δώσει στρατιωτική απάντηση στο ξέσπασμα εχθροπραξιών μεταξύ ρωσικών και ουκρανικών δυνάμεων.
Αυτό θα ήταν απόλυτη τρέλα καθώς θα μπορούσε να οδηγήσει σε πυρηνικό πόλεμο.
Ωστόσο, δεδομένου του υψηλού επιπέδου εχθρότητας προς τη Μόσχα, όπως φαίνεται από τη διοίκηση και το μεγαλύτερο μέρος της πολιτικής ελίτ της Ουάσινγκτον, δεν μπορεί να αποκλειστεί αυτή η δυνατότητα ", γράφει ο Carpenter.
Πιστεύει ότι η κυβέρνηση Μπάιντεν πρέπει επειγόντως να επανεξετάσει την πολιτική της έναντι της Ουκρανίας.
«Η Ουάσιγκτον υπόσχεται ασφάλεια στο Κίεβο. Αλλά κανένας λογικός Αμερικανός δεν θα ήθελε να την εκπληρώσουν οι Ηνωμένες Πολιτείες », καταλήγει ο συγγραφέας.
Το χατίρι δεν θα μας το κάνουν. Όλα πάνε πιο αργά και από χελώνα προς έναν εκτενή Γ'ΠΠ....
ΑπάντησηΔιαγραφήοταν ακους για "πυρηνικο πολεμο" σταματα να διαβαζεις.
ΑπάντησηΔιαγραφήΕίναι επιστημονικα αποδεδειγμενο , οτι δεν σκαει οποτε θελουν η πυρηνικη βομβα,ειναι κβαντικο φαινομενο και δεσμευονται απο τους κβαντικους νομους.
Το θεμα ειναι καθαρα για την ψυχολογια της πλεμπας.
καλημερα