Παταγώδης αποτυχία η μαζική αμνηστία για τους λαθρομετανάστες στην Ιταλία

Η προσφορά αμνηστίας της Ιταλίας στους περίπου 600.000 λαθρομετανάστες για τη στήριξη του
γεωργικού τομέα υπήρξε μια μεγάλη αποτυχία, σύμφωνα με στοιχεία του ιταλικού Υπουργείου Εσωτερικών.
Για μέρες, το κοινό περίμενε τη δημοσίευση των πρώτων επίσημων δεδομένων του Υπουργείου Εσωτερικών. Δεδομένου ότι δεν υπήρχε συνέντευξη τύπου ή δήλωση, για αρκετές ώρες, τα μάτια στράφηκαν στον ιστότοπο του Υπουργείου Εσωτερικών, όπου οι αριθμοί που παρατίθενται έδειξαν το πρώτο στιγμιότυπο της προόδου που σημειώθηκε όσον αφορά στη νομιμοποίηση των αλλοδαπών εργαζομένων χωρίς έγγραφα, η οποία ξεκίνησε δύο εβδομάδες πριν.
Ο Matteo Salvini, ο αρχηγός του κόμματος κατά της μετανάστευσης, είχε προηγουμένως αντιταχθεί στο σχέδιο που θα παρέχει στους μετανάστες άδεια εργασίας και παραμονής για τουλάχιστον έξι μήνες με δυνατότητα ανανέωσης των αδειών επ 'αόριστον.
Από 1 Ιουνίου έως στη 1 μ.μ. την περασμένη Δευτέρα, υποβλήθηκαν συνολικά 32.000 αιτήσεις για άδειες εργασίας. Από αυτόν τον αριθμό, 23.950 είχαν ήδη ολοκληρωθεί και 7.762 ήταν σε εξέλιξη, ανέφερε ο Il Giornale.
Ωστόσο, μια πιο προσεκτική ματιά στα δεδομένα αποκαλύπτει ότι οι περισσότερες από τις αιτήσεις δεν αφορούν τον γεωργικό τομέα, όπως περίμενε η κυβέρνηση κατά την έγκριση του διατάγματος.
«Η οικιακή εργασία και η προσωπική βοήθεια αντιπροσωπεύουν το 91% των αιτήσεων που έχουν ήδη ολοκληρωθεί (21.695), ενώ το 76% από αυτές είναι σε εξέλιξη (5.906)», αναφέρουν τα στοιχεία του υπουργείου Εσωτερικών. Επιπλέον, τέτοιοι αριθμοί δεν πλησιάζουν καν τον αριθμό που αναμένεται από την κυβέρνηση, καθώς υποτίθεται ότι περίπου 220.000 μετανάστες θα συμπλήρωναν τις αιτήσεις.
















ΠΗΓΗ 

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις